Sorana Cîrstea intră „la secundă” pe terenul rezervat fix o jumătatea de oră înaintea meciului Medvedev – Khachanov. Cu exact 120 de minute înaintea semifinalei cu Petra Kvitova.
Thomas Johansson are planul de antrenament „bătut în cuie”: atac din orice punct al terenului iar Sorana exersează atât cât simte că perfecțiunea este posibilă. “Dream în diagonală” lovită de pe mediana terenului cu poziționare a tălpilor pe linia de fund. Atitudine agresivă. Concentrare la direcționare mingii. Focusată pe efectul imprimat atât cât adversara să intre în „criză de timp”. Adică reacție minimală pe un retur al Soranei.
Johansson face semn Soranei să intre în no man’s land, 1.5 metri în teren dincolo de linia de funa: lovituri plasate ca să deschidă unghiuri dar, mai ales, execuții puternice, razante cât să închidă punctul cu winner (n.r. lovitură câștigătoare).
Drive-vole pe o presupusă minge scurtă și înaltă anticipat defensivă a Kvitovei. Atât cu forehand-ul cât și cu backhand-ul. Diferă directionarea mingii: pe corpul lui Johansson, dreapta-cross.
Ajunsă în careul de serviciu, Cîrstea repetă voleul, alternant ca loc de impcat al mingii în terenul advers: dreapta-diagonală, rever-lung de linie. Voleu înțepat ca un atac al Anei-Maria Brânză.
Johansson aruncă mingea cât să sară puțin iar Sorana flexează ca să lovească în urcare: contra campionaei de la Wimbledon este vital să lovești minge pe traiectorie ascendentă ca să folosești viteza cu care vine de la Kvitova, să îi reduci timpul pe o posibilă reactie următoare și să schimbi direcția înaintea cehoaicei.
Pentru serviciu, Sorana schimbă terenul ca să nu aibă „soarele în ochi”: mingi plasate pe T. Direcționări pe corpul lui Johansson care abia apucă să facă eschiva. Plasament cu kick pentru un probabil retur.
Nelipsitul exercițiu în care Johansson lansează mingea din culoarul de dublu pentru ca Sorana să execute, atât cu dreapta cât și cu reverul fie în lung de linie, fie în diagonală.
Scopul este unul singur: să câștige punctul în minimum de lovituri. Dacă se poate doar una. Maxim trei. Ceva ce Sorana a post rar văzută exersând: scrute, drop-shoturi. Când cu forehand-ul, mai des cu backhand-ul. Nu lipsește smeciul.
„Atac!” singura deviză a Soranei în fața dublei campioane de la Wimbledon și fost număr 2 mondial. Acum doua zile, Cîrstea a bătut-o pe Sabalenka. În două seturi. Cap de serie numărul 2 la “Miami Open”. Numărul 2 WTA.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER