Stefano Salvini, impresarul lui Ermal Krasniqi, a acceptat să vorbească pentru ProSport despre situația contractuală a fotbalistului care a impresionat la CFR Cluj, despre cluburile care vor să îl transfere în vară, dar și despre alți jucători importanți din Superliga care i-au atras atenția. Un dialog sincer, deschis, cu un italian care explică de ce jucătorii români, asemeni celor din Polonia sau Ungaria, se dovedesc a fi achiziții nereușite la cluburile din Vest, care plătesc uneori sume importante pentru a-i cumpăra.
Ermal Krasniqi este fotbalistul care a luat toate privirile la CFR Cluj în acest sezon și a devenit, rapid, principalul om pentru export din vitrina lui Nelu Varga. Cum a ajuns un jucător din Kosovo în Superliga din România explică impresarul acestuia, Stefano Salvini. ProSport a stat de vorbă cu agentul italian, care realizat o radiografie veridică fotbalului de la noi.
„Krasniqi este un jucător care e mulțumit de ce întâmplă acum la Cluj. Se gândește cum să învețe cât mai multe în această perioadă. Dan Petrescu este un fost mare fotbalist, de la care are cu siguranță ce să învețe. Îl tratează ca pe un fiu.
Cum a ajuns el la Cluj? Printr-un cumul de împrejurări. Eu aveam deja o relație cu cei de la CFR de pe vremea când i-am adus acolo pe Bjelanovic și Piccolo. Am păstrat legătura cu Zanfir, mă știu bine și cu Bilașco, încă de când era fotbalist. Când am semnat cu Krasniqi, i-am întrebat dacă nu ar fi interesați de serviciile lui, mai ales că știau echipa Ballkani din meciurile directe. Lucrurile s-au mișcat repede și așa a ajuns la CFR”, afirmă Salvini.
Evoluțiile foarte bune ale jucătorului din Kosovo nu au trecut neobservate, iar de serviciile acestuia au început să se intereseze tot mai multe echipe de peste hotare.
„Are contract semnat pe 4 ani și nu există o clauză de reziliere. Vom vedea la vară ce va fi. Există câteva cluburi din străinătate care îl urmăresc. Nu au existat oferte concrete, care să fie finalizate. Există interes de la Lazio, acolo unde este conducător Igli Tare.
Apoi, mai este dorit de Torino, care mai are deja în lot un jucător din Kosovo, dar și de cei de la Empoli, care în ultima perioadă au cerut mai multe referințe. Sunt și câteva echipe din La Liga și Ligue 1 care au pus întrebări despre el. Nu sunt echipe de top, sunt echipe mai micuțe, dar din aceste două campionate foarte puternice”, mărturisește impresarul.
Marți a apărut informația că gruparea Ballkani vrea să meargă la FIFA pentru a reclama campioana României pentru neplata celor 200.000 de euro, cât reprezintă suma de transfer a lui Krasniqi la CFR. Cu toate acestea, Nelu Varga ar fi solicitat pentru a-l ceda pe kosovar o sumă de 5 milioane de euro!
„Poziția lui favorită în teren este cea de extremă stânga, fiind un jucător de picior drept, căruia îi place să intre în centru. A jucat însă și în dreapta și chiar central, în spatele vârfului, la Ballkani. Despre suma de transfer e greu de spus care e valoarea corectă. 5 milioane de euro ți se pare o sumă mare? Dacă te gândești la Piatek (n.r. Krzysztof Piatek), care a venit în Italia de la o echipă din Polonia (n.r. Genoa l-a cumpărat cu 4.5 milioane de euro) și după câteva luni a fost luat de Milan cu 35 de milioane de euro, sau dacă ne raportăm la Patrick Schick, care s-a dus la Sampdoria pe câteva milioane (n.r. 4 milioane de euro) și apoi a fost vândut Romei pentru 42 de milioane de euro, nu mai pare așa mult. E adevărat că e o diferență acum între Ermal și cei doi jucători, dar comparăm cu momentul în care au fost aduși în Serie A”, declară Salvini.
Stefano este un tip ancorat la realitatea Superligii și încearcă să găsească explicații pentru faptul că tinerii fotbaliști români, deși foarte talentați, nu reușesc să se impună la echipe din Vest. Ce ne lipsește nouă le lipsește și ungurilor și polonezilor, în opinia impresarului.
„Urmăresc campionatul din România. Eu sunt cel care l-a dus pe Andrei Cordea în Italia, dar acolo a avut niște probleme de adaptare. Acum, cred că trebuia lăsat să plece în vara trecută de la FCSB. După acest sezon ar fi important să facă pasul la alt club, din străinătate, să își găsească o altă motivație.
În România sunt câțiva fotbaliști care îmi plac: Dumitrescu, fundașul stânga de la Sepsi, mi se pare un jucător care ar putea ajunge la un nivel mai bun, și, desigur, jucătorii tineri de la Hagi. Puștiul de pe stânga, Borza, mi se pare foarte bun.
Există talent, dar fotbaliștii români au aceeași problemă pe care o au maghiarii sau polonezii. În general, cei din est… Când ajung la cluburi din străinătate, nu mai dau același randament ca la ei în țară. Cred că sunt probleme de mentalitate, dar se întâmplă cu foarte mulți. Uite, spre exemplu, Dennis Man. S-au plătit pe el 12 sau 13 milioane de euro, o sumă foarte mare, și te-ai aștepta să facă diferența, mai ales în Serie B. Dar nu o face! Și atunci te gândești că e vorba de presiune”, a afirmat Salvini pentru ProSport.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER