Așa cum era de așteptat, meciul Rapid – FCSB din etapa a cincea a play-off-ului Superligii a generat un interes imens printre fanii celor două echipe, care au epuizat bilete cu nouă zile înaintea partidei de pe stadionul din Giulești.
În mod evident, așa cum se întâmplă mereu în astfel de momente, de pe urma acestei situații au încercat să profite și așa-numiții bișnițari, care au dovedit că sunt în pas cu timpurile și și-au mutat acum „activitatea” în mediul online, spre deosebire de anii când încercau să vândă bilete la suprapreț chiar pe străzile din jurul stadioanelor unde se disputau meciurile respective.
Așadar, ei au folosit acum platformele online de vânzări în încercarea de a face profituri consistente de pe urma acestui meci dintre Rapid și FCSB, unul extrem de important pentru ambele echipe.
Giuleștenii au mare nevoie de victorie pentru a detensiona atmosfera apăsătoare generată de fani în această săptămână, după înfrângerea din deplasare cu Universitatea Craiova, în vreme ce roș-albaștrii au șansa de a trece peste CFR Cluj în clasament, pe locul 2, și de a se apropia din nou la două puncte de liderul Farul Constanța.
Revenind la speculanții care s-au manifestat în mediul online în ziua acestei partide, ei au mărit prețul cam de cinci ori față de cel pe care l-au avut ticketele de acces la casele stadionului Rapid-Giulești sau pe platforma online omologată de clubul organizator.
De notat că acești oameni au pus la vânzare bilete și în sectorul destinat fanilor FCSB-ului pentru acest meci. Astfel, dacă inițial prețul unui bilet la peluze era de 30 de lei, în ziua meciului, pe platforma OLX de exemplu, un astfel de ticket a ajuns la 150 de lei.
De asemenea, un bilet la una dintre cele două tribune a ajuns să „sară” chiar de 300 de lei, în condițiile în care, în mod oficial, la tribuna a II-a prețul s-a situat între 45 și 55 de lei, iar la tribuna I între 55 și 65 de lei. Așadar, cu câteva ore înainte de startul meciului, un bilet la tribună a ajuns să fie chiar mai scump decât unul în zona VIP a stadionului Rapid, care inițial era de 300 de lei.
În plus, oamenii care vând aceste bilete nici nu au intenția de a lăsa prea mult din preț, după cum reiese din conversațiile avute de ei pe acea platformă cu potențialii cumpărători, și făcute publice de gsp.ro:
„Din păcate, nu sunt dispus să las. Cu atât l-am cumpărat și eu” / „Chiar nu sunt dispus să las. Să știți că mai sunt cumpărători” / „Sunt dispus să las 50 de lei, dacă sunteți de acord să cumpărați 2 tichete. Vi le dau cu 450 de lei bucata, altfel nu”.
Un alt aspect demn de notat este acela legat de faptul că biletele pentru acest meci au putut fi achiziționate doar nominal, astfel încât ar urma să fie nevoie de dovedirea identității la intrarea pe stadion. Soluția găsită de bișnițari pentru această problemă reiese din dialogul purtat pe această temă de un astfel de vânzător cu un reporter al sursei citate anterior.
Reporter: Cum aș putea să intru la partidă? Pe site arată că biletul este nominal. Vânzător: O să intru eu cu dumneavoastră până trecem de control și apoi vă las să vă uitați la meci. Reporter: Sunteți sigur? Vor fi scanate și trebuie să prezentăm un act de identitate. Persoană: N-are ce să se întâmple. V-am spus că sunt cu dumneavoastră. Reporter: Măcar trimite-ți un screenshot cu biletul. Persoană: Vă spun că sunt trimise în pdf și sunt cu dumneavoastră. Reporter: Cum putem intra doi pe stadion cu un singur bilet nominal? Persoană: Lăsa-ți vrăjeala, că vreți să-mi luați acum biletul! La revedere!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER