Reputatul antrenor Gheorghe Tadici crede că meciurile de baraj n-au nicio relevanță în Liga Florilor pentru că diferențele dintre cele două ligi sunt foarte mari.
Cunoscutul tehnician a anunțat, acum două zile, că se retrage din activitate după 49 de ani de handbal.
Gheorghe Tadici a făcut o analiză a sezonului trecut din handbalul feminin, discutând deschis despre Final Four, banii publici dar și despre regulamentul încălcat cu nonșalanță de CSM București și Rapid București.
„La cheltuielile care s-au făcut, e doar o opinie, nu vreau să fie un atac sau o polemică, clamând că vom avea echipe de top 4 european, n-aș putea spune că nu m-am așteptat. Mă gândeam că s-ar putea să ratăm Budapesta.
Efortul financiar, material, pe toate planurile, totul e zădărnicit. Nu e normal să faci echipe multinaționale doar pentru campionatul intern
Exemplul bun e CSM Târgu Jiu, care cu buget mic și 90 la sută românce, a jucat finala Cupa României. Ăsta e un exemplu bun. Un rezultat muncit.
Nu faci echipă din cinci jucătoare din cinci echipe naționale. Am fost dezamăgit de echipele de top. Nu pot fi mândru ce s-a întâmplat. Fiecare cu bucătaria lor, cu costurile de rigoare”, a declarat Gheroghe Tadici pentru ProSport.
Dacia Mioveni şi HC Zalău şi-au asigurat menţinerea în Liga Florilor la baraj, CSM Slatina şi CSM Galaţi au retrogradat direct din Liga Naţională, iar Corona Braşov şi CSU Ştiinţa Bucureşti au promovat în locul lor.
„La retrogradare nu m-am așteptat, să fiu sincer. Am sperat că voi evita barajul. Echipele de Liga Florilor câștigă întotdeauna barajul în dauna celor din liga secundă.
O singură dată, acum 13 ani, s-a întâmplat să fie invers, cu Măgura Cisnădie în dauna Devei, atunci a fost o altă chestiune.
A fost o altă poveste.
Din punctul meu de vedere acest baraj este o cheltuială în plus, doar pentru a face o ierarhie… Pentru treaba asta să duci echipele locurile 11-12 la baraj cu cheltuieli de peste 35.000 lei, ca să ce? O prelungire de campionat inutilă
Mai sunt în afară de baraj și 8 zile de antrenament, alte cheltuieli. Nu văd nici o eficiență, sper ca FR de Handbal să ia măsuri. Mereu câștigă unii, cei care sunt în prima ligă…
N-a fost corect că noi am jucat și am respectat toate regulamentele. Toate echipele cu bugete consistente și cu risipă de bani publici și jucătoare străine cu duiumul n-au respectat competiția atunci când n-au folosit regula cu trei românce. Au plătit amendă 3000 lei, apoi 100 lei la fiecare joc în care nu respectă regulamentele, apoi Consiliul de Administrație a dat liber.
Pentru handbalul românesc e un pas înapoi. Totul pentru niște interese de grup.
Banii publici pentru o țară ca România, membră a Uniunii Europene de fotbal se irosesc pe jucătoare străine de handbal, ceea ce nu este corect”, a încheiat Gheorghe Tadici.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER