Gabriel Glăvan a povestit, la EXCLUSIV DINAMO, un episod neștiut din urmă cu aproximativ 15 de ani. Pe atunci doar un tânăr cu aspirații, actualul director sportiv al „câinilor” a trimis un email către Oguchi Onyewu (40 de ani), fost jucător la AC Milan, cu 69 de selecții la naționala Statelor Unite ale Americii, la momentul respectiv, jucător la Standard Liege și un wonderkid (n.r. – copil minune) în lumea balonului rotund. Acesta nu a primit nici până astăzi un răspuns, dar coincidența face ca, la un curs online din urmă cu câteva luni, cei doi s-au întâlnit, au făcut cunoștință, iar lectorul de la Școala de Antrenori i-a povestit americanului despre mesajul trimis.
Gabriel Glăvan a povestit, la EXCLUSIV DINAMO, un episod neștiut din urmă cu aproximativ 15 de ani. Pe atunci doar un tânăr cu aspirații, actualul director sportiv al „câinilor” a trimis un email către Oguchi Onyewu (40 de ani), fost jucător la AC Milan, cu 69 de selecții la naționala Statelor Unite ale Americii, pe atunci, jucător la Standard Liege și un wonderkid (n.r. – copil minune).
O să vă spun o poveste interesantă cu Football Manager. Noi ne jucam pe la 15-16 ani, eu și Laurențiu (n.r. – Angheluș), și îi ziceam că vreau să conduc un departament sportiv în România. Nu credea. La momentul respectiv, era un fotbalist, fundaș central la Standard Liege, Oguchi Onyewu, american, fost pe la Milan. Am scris un email și l-am trimis agentului lui. Nu mi-a răspuns nimeni niciodată. Nu aveam Internet, am mers la Laurențiu. „Vreau să văd dacă îmi răspunde Oguchi”, „Dom’le, cum să-ți răspundă ție Oguchi?” Făceam glume pe chestia asta. Și, aproape 20 de ani mai târziu, acum patru luni, am făcut un certificat de director sportiv online, 3-4 luni. Din 22 de oameni, ei m-au invitat și pe mine, primul om pe care l-am cunoscut a fost Oguchi Onyewu. I-am povestit de acest email.”
Oguchi Onyewu, în prezent retras, în vârstă de 41 de ani, a fost considerat, la început de carieră, un wonderkid (copil minune) prin intermediul jocului Football Manager. Deși a avut o carieră împresionantă, acesta nu și-a atins niciodată potențialul.
Totuși, a câștigat, de-a lungul carierei, trofee în Belgia și Olanda, precum și trei Gold Cup cu naționala Statelor Unite ale Americii (2005, 2007, 2013), echivalentul Campionatului European de fotbal din America Centrală și de Nord.
În perioada 2009-2011, după cinci ani de succes la Standard Liege, în care a cucerit două campionate și o supercupă, americanul făcea trecerea la Milan. Totuși, în Serie A nu a bifat niciun minut pentru „diavoli” și a fost cedat, ulterior, la Twente, unde a câștigat Cupa Olandei, sub formă de împrumut, ca, mai apoi, să fie transferat de Sporting Lisabona.
Totuși, rămâne „faimos” un eveniment de la Milan, din 2010. Fost coleg cu Ibrahimovic, cei doi s-au luat la bătaie în timpul unui antrenament din cauza unei intrări dure a suedezului. S-au impărțit pumni și picioare și, conform relatărilor Sky Italia din momentul respectiv, „a fost nevoie de intervenția a zece jucători ca să-i despartă”.
În 2013, pentru ESPN, americanul a povestit despre acea ciocnire cu legenda milaneză.
În timpul unui antrenament, ne-am certat și totul s-a transformat într-o ciocnire fizică. Știi cum e, a trebuit să fim separați de colegii noștri. S-a întâmplat. El a zis ceva ce n-ar fi trebuit să zică, la fel și eu și, într-un final, poate n-ar fi trebuit să reacționez cum am făcut-o. La finalul zilei, practic, am vorbit, ne-am cerut scuze și am recunoscut fiecare că am greșit. N-ar fi trebuit să-l lovesc, nici el pe mine și aia a fost.”
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER