Mihai Rotaru i-a transmis lui Laurențiu Reghecampf să lucreze cu staff-ul locului. Fostul antrenor de la FCSB și-a adus un singur colaborator din mandatul trecut, atunci când a fost destituit din motive de… „comportament neadecvat în afara gazonului”.
Universitatea Craiova a fost prima echipă care și-a schimbat antrenorul în actuala ediție a Superligii. După două etape, Eugen Neagoe a fost demis și, în locul fostului secund al lui Victor Pițurcă de la echipa națională, a fost readus Laurențiu Reghecampf. „Reghe” a mai pregătit „Știința”, în trecut, în perioada iulie 2021- iunie 2022, iar despărțirea de olteni nu a fost tocmai lină.
În vara anului trecut, tehnicianul a plecat din Bănie după ce patronul Mihai Rotaru a fost deranjat de „conduita” angajatului său care, cităm, nu s-ar fi potrivit cu rigorile locului.
Aşa cum a spus şi Laurenţiu, noi mergeam în dreapta, el în stânga. La Craiova am impus o rigurozitate strictă. Eu îmi doresc lucruri clare, disciplinate. Îmi doresc mult mai mult! A fost o decizie luată împreună cu domnul Cârţu (n.r. – preşedintele Sorin Cîrţu), cu domnul Copilu (n.r. – preşedintele executiv, Marian Copilu). Am zis că vrem o mai bună organizare. Noi am vrut ce ţinea de organizarea din afara echipei, de staff. Să fie ceas elveţian!”, a transmis șeful alb-albaștrilor, la cald, după despărțirea de „Reghe”.
La „reptraierea” antrenorului care a câștigat titlul cu FCSB, Rotaru pare că a rămas cu „sechele” de la vechea colaborare. „Am considerat că Reghecampf are o muncă de terminat la Universitatea Craiova și vreau să aibă posibilitatea să-și ducă munca la sfârșit, să facă performanța de care are nevoie”.
ProSport a aflat detalii din negocierile puratate pe repede înainte între Mihai Rotaru și Laurențiu Reghecampf. Milionarul oltenilor a avut, în timpul discuțiilor cu tehnicianul în vârstă de 47 de ani, o poziționare clară. „Vreau să lucrezi cu staff-ul nostru!”. Aceasta ar fi fost solicitarea omului de afaceri, de la care Reghecampf, cunoscut pentru atașamentul oamenilor din echipa sa, a reușit să smulgă un singur compromis. Este vorba de cooptarea preparatorului fizic, Bogdan Merișanu, singurul care l-a urmat și în mandatul precedent la Craiova.
Dar care a fost esența solicitării lui Mihai Rotaru? Revenim la declarația sa din iulie 2022:
Am zis că vrem o mai bună organizare. Noi am vrut ce ţinea de organizarea din afara echipei, de staff. Să fie ceas elveţian!” – Mihai Rotaru – iulie 2022.
Din câte se pare, atunci, Rotaru a fost dezamăgit de colaboratorii lui Laurențiu Reghecampf, cel care a venit în Bănie cu un staff numeros și valoros, așa cum era considerat la „bursa de valori profesionale” din fotbalul românesc. Este vorba de secunzii Cristi Ţermure, Viorel Dinu și Basarab Panduru, antrenorul cu portarii Florin Tene şi, deja am precizat, preparatorul fizic Bogdan Merişanu.
Rotaru a considerat atunci că cei aflați în jurul lui Laurențiu Reghecampf au o influeanță negativă față de antrenor, sursele sale de pe lângă echipă l-au anunțat că tehnicianul și staff-ul s-ar mai fi lungit la câte un grătar, ceea ce, coraborat cu alte episode precizate de boss-ul Craiovei, cum ar fi prezența la podcastul Fiță cu Adiță, au dus la încetarea colaborării. „Cel mai aproape de ceea ce ne-am dorit noi, la Craiova, a fost Devis Mangia. Muncea de la 9 dimineaţa până seară. Făcea antrenament de 4-5 ore, apoi mâncau şi treceau la pregătirea următorului antrenament. Era un maniac al detaliilor. Aceste lucruri puteau face diferenţa. Nu vreau să facem comparaţii. Mangia muncea mult mai mult şi mai organizat decât orice alt antrenor“, a spus, în vara lui 2022, finanţatorul oltenilor.
Astfel, la solicitarea lui Mihai Rotaru, Laurențiu Reghecampf va lucra cu ce s-a nimerit, în speță oamenii locului: antrenorul cu portarii Daniel Tudor, respectiv secunzii Dragoş Bon şi Ionuţ Stancu
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER