Florin Vlaicu, acum legitimat ca antrenor secund la CS Rapid, a participat la trei ediții ale Cupei Mondiale de Rugby: Franța 2007, Australia/Noua Zeelandă 2011 și Anglia 2015, marcând 28 puncte în total.
Vlaicu a adunat în total 1030 puncte dintre care 14 au fost eseuri, 178 transformări de eseu, 193 lovituri de pedeapsă transformate şi 4 droap-goal-uri, transformându-l într-unul dintre jucătorii emblematici ai acestui sport în România.
Cunoscutul rugbist a stat de vorbă cu ProSport despre competiția din Franța, apreciind că e anunță meciuri grele însă este încrezător în lotul „stejarilor”.
„Toată lumea știe că o Cupă Mondială este cel mai mare lucru pentru un jucător de rugby să ajungă acolo. O să fie greu… Am încredere în băieți, deși toată lumea nu le dă șanse! Am văzut multe comentarii negative, dar poate se uită că facem parte dintr-o grupă infernală.
Cred că vom ieși totuși cu capul sus… Totul pleacă de la rezultate, nu au fost cele mai bune în ultima perioadă. Noi cei din fenomen, cei care am fpst la Cupa Mondială până acum, suntem optimiști că se vor redresa.
Nu pot să spun că e normal să pierzi meciuri, dar să nu uităm că acestea sunt de pregătire. Și noi când am fost în 2015 am avut două meciuri destul de slabe: am pierdut la 40 de puncte cu Edinburgh din Scoția și un egal cu Leeds, a doua ligă engleză, un egal, 10-10.
Lumea trebuie să înțeleagă acum că sunt jucători tineri, rugbiști care n-au fost la Cupa Mondială… Este o presiune în plus pe ei.
Procesul de întinerire trebuia să înceapă de ceva vreme, abia acum au venit mulți jucători tineri. A dispărut spiritul, sunt grupulețe, fiecare-și vede interesul. Sper să-și revină și să facă performanță
Trebuie ca jucătorii experimentați, care nu mai joacă, să fie lângă echipă. Să poată să le dea u nsfat celor mai mici”, a declarat Florin Vlaicu pentru ProSport.
Florin Vlaicu și-a făcut debutul pentru naţionala României în 2006, într-o partidă contra Ucrainei. Are până acum 129 de prezenţe în tricoul „frunzei de stejar”. De-a lungul timpului el a evoluat la echipe precum CSA Steaua, RCJ Farul Constanţa, RCM Timişoara, Olimpia (CSM) Bucureşti, dar şi în Italia, la Calvisano Rugby.
„Americanul” a ajuns acum la 1.030 puncte reuşite în carieră, alăturându-se astfel unor nume mari ale rugbyului mondial precum Diego Dominguez (Italia, 1.010), Owen Farrell (Anglia, 1.044), Ronan O’Gara (Irlanda, 1.083), Neil Jenkins (Ţara Galilor, 1.090) ), Jonny Wilkinson (Anglia, 1.246) şi Dan Carter (Noua Zeelandă, 1.598).
România va debuta la Cupa Mondială pe 9 septembrie, la Bordeaux, cu Irlanda. În Grupa B, „stejarii” vor mai juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoția (Lille) și pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER