Novak Djokovic, de pe altă planetă: a cucerit US Open 2023 și a ajuns la 24 de titluri de Grand Slam! Sârbul și-a luat revanșa în fața lui Daniil Medvedev după o finală superbă

Novak Djokovic, de pe altă planetă: a cucerit US Open 2023 și a ajuns la 24 de titluri de Grand Slam! Sârbul și-a luat revanșa în fața lui Daniil Medvedev după o finală superbă
  • Publicat:
  • Actualizat:

Novak Djokovic (Serbia, 36 de ani) a cucerit turneul de la US Open, luni dimineață, după ce l-a învins pe Daniil Medvedev (Rusia, 27 de ani) cu 6-3, 7-6(5), 6-3 în finala Grand Slam-ului american, Live Video Online pe www.prosport.ro.

Novak Djokovic, victorie istorică! Sârbul e campion la US Open pentru a patra oară în carieră, după ce l-a răpus pe Daniil Medvedev, cel care l-a învins în urmă cu doi ani în meciul pentru trofeul Grand Slam-ului newyorkez: 6-3, 7-6(5), 6-3! Djokovic și-a luat cea mai dulce revanșă, mai ales că anul trecut nu a fost primit la New York, din cauza refuzului de a se vaccina împotriva Covid.

Djokovic câștigă trei Grand Slam-uri în sezonul 2023, Australian Open, Roland Garros și US Open, și își extinde recordul la 24 de trofee majore, cu două mai multe decât Rafael Nadal și cu patru peste Roger Federer. Iar la cum joacă Djokovic ne așteptăm să nu se oprească aici! Deocamdată, liderul mondial, care va încasa 3 milioane de dolari din partea organizatorilor, savurează victoria împreună cu familia și echipa lui.

UPDATE 02:30 Daniil Medvedev revine de la 0-30 și supraviețuiește în meci, dar Novak Djokovic, veteranul în vârstă de 36 de ani, servește acum pentru titlu: 6-3, 7-6(5), 5-3!

UPDATE 02:20 Novak Djokovic – Daniil Medvedev 6-3, 7-6, 4-2! Nole” lovește nimicitor cu reverul, își creează o minge de break, pe care o valorifică după o greșeală neforțată a rusului! Sârbul e la două game-uri de al 24-lea titlu de Grand Slam al carierei și al patrulea la US Open.

UPDATE 02:10 Djokovic începe solid setul al treilea, scor 6-3, 7-6(5), 2-1! Un moment bizar a avut loc în game-ul recent încheiat, după ce Medvedev a alunecat și a căzut. Rusul a vrut să se ridice singur, refuzând ajutorul lui Djokovic.

UPDATE 01:50 Novak Djokovic câștigă un set doi fabulos, după o oră și 45 de minute: 6-3, 7-6(5)! Au trecut două ore și jumătate de la primul punct, iar sârbul răsuflă ușurat, ținând cont a fost în corzi în actul secund! Caracatița” Daniil Medvedev s-a întins dintr-un colț în celălalt și a reușit lovituri de pus în ramă, dar a ratat o minge de set la 6-5, apoi nu a putut fructifica avantajul pe care l-a avut în tie-break, când a condus cu 3-1. Djokovic nu îl iartă și face 2-0 la seturi.

UPDATE 01:25 Set secund incredibil, care durează deja de o oră și 20 de minute, între Djokovic și Medvedev: 6-3, 5-6! Rusul joacă din ce în ce mai bine, iar mingea se întoarce ca din zid în terenul sârbului.

UPDATE 01:10 Novak Djokovic – Daniil Medvedev 6-3, 4-5! Jocul se întețește, game-urile devin tot mai lungi, ia Nole dă semne de oboseală! Cei doi au disputat și un raliu incredibil de 31 de lovituri.

UPDATE 00:40 Hollywoodul s-a mutat la New York! Leonardo Di Caprio este surprins și el de camerele de filmat în tribune! Dacă am fi în „Titanic”, Leo ar trebui să îi arunce un colac de salvare lui Medvedev! Djokovic nu a pierdut niciun punct pe primul serviciu în setul al doilea: 6-3, 3-3!

UPDATE 00:25 Novak Djokovic – Daniil Medvedev 6-3, 1-2! Rusul se chinuie în continuare pe propriul serviciu, în condițiile în care Novak returnează excepțional, dar cel mai important lucru pentru Daniil e că trece la conducere în actul secund.

UPDATE 00:10 Novak Djokovic câștigă cu stil primul set contra lui Daniil Medvedev, fără să cedeze vreun break, scor 6-3 în finala US Open! Matthew McConaughey, celebrul actor de la Hollywood, îi face galerie lui Djokovic, așezându-se în lojă alături de părinții și soția sârbului.

UPDATE 23:50 Îndrăgitul actor de comedie Jerry Seinfeld urmărește meciul din tribune, dar lui Daniil Medvedev nu-i arde de râs! Rusul încearcă să găsească soluții, întrucât Novak Djokovic nu i-a dat prea multe șanse până acum: 5-2!

UPDATE 23:30 Djokovic face legea în primele game-uri ale finalei de la US Open și are 3-0 în fața lui Medvedev!

UPDATE 23:20 A început lupta între cei doi crocodili”. Djokovic și Medvedev au același sponsor tehnic, Lacoste, însă poartă echipament cu design diferit.

UPDATE 23:10 Pregătiți popcornul! Novak Djokovic și Daniil Medvedev au intrat în cea mai mare arenă de tenis a lumii, Arthur Ashe”. Sârbul a câștigat tragerea la sorți și va începe a 36-a finală de Grand Slam a carierei la serviciu.

O nouă pagină de istoria tenisului se scrie în noaptea de duminică spre luni, la US Open, Novak Djokovic luptând pentru al 24-lea trofeu de Grand Slam al carierei! Cel mai titrat tenismen din istorie a ajuns în toate finalele majore din 2023, triumfând la Australian Open și Roland Garros. De partea cealaltă, Daniil Medvedev este motivat de faptul că l-a învins pe Novak Djokovic la US Open în urmă cu doi ani, tot în finală: 6-4, 6-4, 6-4.

Novak Djokovic – Daniil Medvedev, în finală la US Open, Live Video Online de la ora 23:00! Sârbul și rusul își dispută trofeul Grand Slam-ului american pentru a doua oară în ultimii trei ani

Novak Djokovic și Daniil Medvedev se duelează într-un meci de zile mari, pentru titlul de la US Open 2023! Partida poate fi urmărită de la ora 23:00 în direct la Eurosport și în timp real pe www.prosport.ro, iar campionul va pleca acasă cu un cec de 3 milioane de dolari.

Djokovic s-a calificat în finala Grand Slam-ului american după ce a trecut la pas de Ben Shelton (SUA, 47 ATP), scor 6-3, 6-2, 7-6(4), în timp ce Medvedev a reușit o victorie răsunătoare contra favoritului principal Carlos Alcaraz (Spania, 1 ATP): 7-6(3), 6-1, 3-6, 6-3. După ce și-a asigurat biletul pentru ultimul act, Nole” a imitat o convorbire telefonică pe care a încheiat-o trântind telefonul în furcă. A fost modul prin care sârbul l-a ironizat pe adversarul mai tânăr cu 16 ani, care a făcut un gest similar după victoria din sferturile de finală, 6-2, 3-6, 7-6(7), 6-2 cu Frances Tiafoe (SUA, 10 ATP).

Novak Djokovic are 9-5 în meciurile directe cu Daniil Medvedev, dar rusul și-a adjudecat utima întâlnire cu sârbul, scor 6-4, 6-4 în semifinalele turneului de la Dubai 2023. Novak se simte în formă maximă înaintea confruntării cu Daniil de la US Open 2023: „Probabil sună arogant sau par încrezut, dar în realitate nu sunt surprins. Știu cât de multă muncă și dedicare am depus pentru a ajunge în această poziție. Știu că merit asta. Întotdeauna am avut încredere în mine, în propriile mele abilități ca jucător de tenis pentru a putea performa atunci când contează. Sincer, nu sunt surprins. Mă simt bine din punct de vedere fizic. Sunt în cea mai bună formă în ultimii ani. Vârsta este doar un număr. Acest cuvânt mă inspiră cu adevărat în acest moment”, a spus Novak Djokovic la conferința de presă.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Meteorologii EaseWeather anunță o iarnă ciudată în România. Câte zile ninge în decembrie, ianuarie și februarie?
Meteorologii EaseWeather anunță o iarnă ciudată în România. Câte zile ninge în decembrie, ianuarie și februarie?
Cum l-au numit italienii pe Răzvan Marin, după ce a marcat în poarta lui Juventus
Cum l-au numit italienii pe Răzvan Marin, după ce a marcat în poarta lui Juventus
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a…
Revenirea lui Ianis Hagi în lotul lui Rangers ridică semne de întrebare în Scoția: „Un caz ciudat, totul e în aer!”
Revenirea lui Ianis Hagi în lotul lui Rangers ridică semne de întrebare în Scoția: „Un caz ciudat, totul e în…
Cutremur în fotbalul românesc! Echipa riscă falimentul şi NU se prezintă la meciul de sâmbătă
Cutremur în fotbalul românesc! Echipa riscă falimentul şi NU se prezintă la meciul de sâmbătă
Cum arată Brigitte Pastramă după ce a dispărut din showbiz. Nu o recunoaște nimeni: și-a topit acidul din buze și nu mai are extensii
Cum arată Brigitte Pastramă după ce a dispărut din showbiz. Nu o recunoaște nimeni: și-a topit acidul din buze și…
Ea e Cristina, fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță. A lăsat-o și s-a cuplat cu Monica Bîrlădeanu. Au fost împreună 20 de ani
Ea e Cristina, fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță. A lăsat-o și s-a cuplat cu Monica Bîrlădeanu. Au fost împreună…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
A murit strivit între fiare, la 11 ani, după ce a mers cu tatăl său să-i arate cum conduce TIR-ul. Filmul accidentului cumplit de pe Autostrada Soarelui
A murit strivit între fiare, la 11 ani, după ce a mers cu tatăl său să-i arate cum conduce TIR-ul. Filmul accidentului…
PISICA supraviețuitoare de pe Titanic! „Am văzut-o cum își SALVA puii...
PISICA supraviețuitoare de pe Titanic! „Am văzut-o cum își SALVA puii...
Gestul superb făcut de Valentina Pelinel pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Totul a fost făcut public
Gestul superb făcut de Valentina Pelinel pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Totul a fost făcut public
Oana Ciocan rupe tăcerea după ce Zanni a dezvăluit că Jador ar fi agresat-o: 'Vă asigur că Poliția știa'
Oana Ciocan rupe tăcerea după ce Zanni a dezvăluit că Jador ar fi agresat-o: 'Vă asigur că Poliția știa'
Mașinile care NU trec ITP-ul. Ce obligații au șoferii: Trebuie înlocuite cu totul
Mașinile care NU trec ITP-ul. Ce obligații au șoferii: Trebuie înlocuite cu totul
"De data asta nu mai scapi" - Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Simone Tempestini a câştigat etapa de super rally de la Bucureşti
Simone Tempestini a câştigat etapa de super rally de la Bucureşti
În cât timp se prescrie, de fapt, o sancțiune rutieră?
În cât timp se prescrie, de fapt, o sancțiune rutieră?
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat tortul și mărturiile
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat…
×