Stagiunea 2023 – 2024 din Liga Campionilor a început în forță, s-au marcat 23 de goluri în primele opt meciuri din faza grupelor. Însă, cel mai spectaculos a fost în partida Lazio – Atletico Madrid, 1-1, din Grupa E, pe Stadionul Olimpic din Roma.
În minutul 90+5, când scorul era 1-0 pentru spanioli, grație reușitei lui Pablo Barrios (20 ani), din minutul 29, portarul lui Lazio, Ivan Provedel (29 ani) avea să-l învingă pe Jan Oblak (30 ani) la ultima fază a jocului, cu o lovitură de cap perfectă. Goalkeeperul avea să profite de centrarea lui Luis Alberto (30 ani) și să marcheze al doilea gol din carieră. Mai marcase în sezonul 2019 – 2020, când evolua în Serie B pentru Juve Stabbia, tot cu o lovitură de cap.
LAZIO KEEPER IVAN PROVEDEL IN THE 95TH MINUTE!!! ⏱🤩 pic.twitter.com/J2ODeoZvm0 — LiveScore (@livescore) September 19, 2023
LAZIO KEEPER IVAN PROVEDEL IN THE 95TH MINUTE!!! ⏱🤩 pic.twitter.com/J2ODeoZvm0
— LiveScore (@livescore) September 19, 2023
Grupa E
Lazio – Atletico Madrid 1-1
Feyenoord Rotterdam – Celtic FC 2-0
Grupa F
AC Milan – Newcastle 0-0
PSG – Borussia Dortmund 2-0
Grupa G
BSC Young Boys – RB Leipzig 1-3
Man. City – Steaua Roșie Belgrad 3-1
Grupa H
FC Șahtior Donețk – FC Porto 1-3
FC Barcelona – Royal Antwerp FC 5-0
UEFA vrea să facă tot posibilul pentru a nu se exagera și în Liga Campionilor cu minutele adiționale, așa cum s-a întâmplat la Campionatul Mondial din Qatar, competiție unde la foarte multe meciuri s-au prelungit și cu 11 minute.
Potrivit jurnaliștilor de la Marca, abitrii au primit instrucțiuni clare din interiorul forului continental ca acest aspect să nu se mai repete. Mai mult, tot în cadrul noului regulament, „centralii” din Liga Campionilor nu vor mai fluiera chiar atât de ușor la orice henț, iar în ceea ce privește protestele jucătorilor sau ale antrenorilor, acestea nu vor mai fi tolerate sub nicio formă.
„Arbitrii au primit o serie de instrucțiuni pentru această ediție a Ligii Campionilor. Au ordin clar să nu înnebunească cu timpul adăugat. Nu vă așteptați să vedeți meciuri de 110 de minute sau adăugări de 10 sau 12 minute/repriză.
La UEFA cred că arbitrii au suficiente resurse pentru a preveni pierderea timpului mai mult decât trebuie. Vor acorda o atenție deosebită. Arbitrii au primit recomandarea să nu vorbească atât de mult cu jucătorii, să nu dea explicații inutile. Obiectivul este să încercăm să evităm pierderea timpului.
O altă problemă care este de mare îngrijorare este cea a hențurilor. De la UEFA înțeleg că trebuie să revenim la normalitate, să indicăm hențurile care sunt clare, să evităm situațiile evidente, dar să nu apelăm la arbitru pentru orice recul sau gest produs într-o săritură.
Sistemul VAR te ajută să fii rapid și clar în luarea deciziilor. Ceea ce este analizat va fi explicat atunci când arbitrajul video acționează prin intermediul televiziunii. Ei spun clar că ar trebui să fie un instrument care să ajute și să evite eroarea arbitrului, nu invers.
Ultima regulă se referă la protestele masive, la gesturile antrenorilor. Ei vor cere respect profesioniștilor și nu vor fi de acord cu gesturile sau scenele tipice ale unui grup de jucători în jurul unui arbitru”, au scris spaniolii de la Marca.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER