World Rugby a decis azi mărirea numărului de echipe la Cupa Mondială, de la 20 de reprezentative în prezent la 24. Decizia este oficială.
Noul format va include șase grupe de patru echipe, cu optimi de finală înainte de sferturile de finală.
Acest program va permite ca durata turneului să fie redusă de la șapte la șase săptămâni dar respectă în continuare același număr minim de zile de odihnă între meciuri precum la această ediție din 2023. Practic fiecare echipă participantă va avea asigurate trei meciuri în loc de patru până acum.
Europa ar putea primi un loc în plus pentru acest turneu final, până acum mergând două reprezentante, cu excepția Six Nations, iar o a treia mergea la un turneu de baraj. Practic s-ar face loc pentru cele mai bun patru naționale din Rugby Europe Championship – Georgia, Spania, România și Portugalia.
O șansă ar mai putea emite Rusia, dacă va fi reintrodusă în competiție, în timp ce Olanda, Belgia, Polonia încearcă și ele accederea la masa bogaților.
România a pierdut toate meciurile la Cupa Mondială din Franța: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoţia, 24-45 cu Tonga.
Finala Cupei Mondiale la rugby, dintre Noua Zeelandă şi Africa de Sud, programată sîmbătă la ora 22.00, va fi arbitrată de englezul Wayne Barnes, a anunţat luni World Rugby, organismul conducător al rugby-ului mondial.
Wayne Barnes este considerat cel mai de succes arbitru din circuitul internaţional de rugby. El va fi doar al doilea arbitru englez care conduce o finală a Cupei Mondiale la rugby, după Ed Morrison, în 1995. Şi atunci finala a fost jucată de Noua Zeelandă şi Africa de Sud.
Wayne Barnes (44 de ani) va fi ajutat la tuşe de compatrioţii săi Karl Dickson şi Matthew Carley, iar arbitrul video va fi Tom Foley.
Rugby-ul românesc, în picaj total! Cauzele, cifrele rușinii și motivele pentru care am ajuns ciuca bătăilor la Cupa Mondială din Franța | SPECIAL
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER