După patru ani petrecuți la FC Hermannstadt, clubul sibian l-a vândut în vară pe Opruț la KV Kortrijk pentru 400.000 euro și a păstrat și un procent de 15% dintr-un viitor transfer. Însă, după transferul din Belgia, Opruț a jucat în doar trei meciuri, cele cu St. Truiden (0-1), Antwerp (0-6) și Genk (0-3), totalizând doar 130 de minute pe teren.
A evoluat ultima dată 27 de minute cu Genk, pe 29 octombrie, apoi nu a mai prins lotul. Kortrijk este ultima clasată în prima ligă din Belgia, cu 2 victorii, 4 remize și 10 înfrângeri și a părăsit recent și Cupa.
Chiar dacă a jucat puțin până acum, Raul Opruț nu regretă că a mers în Belgia și este convins că vor veni și momente bune pentru el.
„Nu am un răspuns de ce am evoluat așa puțin, tehnicianul care m-a vrut aici a plecat și acum este alt antrenor. Am discutat o dată cu el, a zis că îl place cum mă pregătesc, dar asta a fost tot, nu am avut alte discuții. Eu nu sunt genul să cer explicații. În Belgia este un campionat foarte bun, puternic, se joacă foarte mult fizic.
Este normal că aștept o nouă șansă, de asta mă antrenez. Nu regret că am venit la Kortrijk, la momentul când s-a făcut transferul era cea mai bună variantă, nu aș da timpul înapoi să iau o altă decizie, dacă este menit ceva să se întâmple, se va întâmpla, asta nu schimbă cu ceva cariera mea. Poate fi o perioadă mai rea, toți jucătorii trec și prin perioade mai puțin bune, asta nu înseamnă finalul carierei. Sunt șase luni mai grele până în ianuarie, dar vor veni și momente bune” a spus el.
Belgienii joacă un sistem de 3-5-2, unul obișnuit pentru campionatul de acolo, însă Opruț spune că nu aceasta este problema.
„Kortrijk joacă un sistem 3-5-2, eu nu am jucat mult în acest sistem, dar majoritatea echipelor din Belgia joacă așa, cu trei fundași. Când ești jucător trebuie să joci în orice sistem, contează mult ce faci pe teren, nu să cauți scuze cu sistemul. Suntem jucători profesioniști, trebuie să jucăm. Ca și condiții, cele din Belgia sunt bune cele din Belgia, avem un stadion de circa 11.000 locuri, vin 5,6 mii de suporteri la meciuri, doar la jocurile cu echipele puternice, stadionul este plin” a mai declarat Opruț.
Raul Opruț ține des legătura cu conducerea, staff-ul și jucătorii de la Sibiu. Are o relație specială cu antrenorul Marius Măldărășanu, cel care l-a propulsat la echipa națională. Dacă belgienii nu vor conta pe el și în a doua parte a sezonului, FC Hermannstadt ar putea porni în iarnă discuții pentru a obține împrumutul jucătorului.
Sibiul îl dorește înapoi, pentru a își întări lotul cu care va ataca intrarea în play-off.
„Marius Măldărășanu îmi spune mereu să nu îmi pierd încrederea, știam că va fi altceva în Belgia, sunt foarte apropiat de el și a avut mare parte din merit că am avut sezonul bun care m-a propulsat la națională și în Belgia. Țin des legătura și cu Dani Coman, cu patronii de la FC Hermannstadt, dar și cu băieții, le mulțumesc tuturor. Am urmărit Sibiul în toate etapele în care nu am avut noi meci la aceeași oră, Sibiul este casa mea și oriunde aș fi, sunt legat sentimental de club și de oamenii de acolo. Văd Sibiul în play-off, au avut acum două meciuri mai slabe, dar echipa își revine cu siguranță, băieții au demonstrat că pot bate pe oricine”, a mai spus jucătorul lui Kortrijk.
Raul Opruț a pus umărul la calificarea naționalei la Euro 2024, jucând în martie 2023, în preliminarii contra Belarus, scor 2-1. Faptul că nu joacă la Kortrijk l-a scos momentan din circuitul naționalei, dar fundașul stânga speră să revină în atenția selecționerului Edi Iordănescu pentru Campionatul European din Germania.
„Este o grupă bună pentru România, dar nu este una ușoară, dar am demonstrat că putem câștiga cu orice echipă, am învins Elveția, care se apropie de nivelul Belgiei. Belgia are jucători în campionatele mari, o să fie meciuri grele, dar au ajuns la Euro doar naționale bune. Normal, sper să fiu acolo, îmi doresc, dar ține doar de mine să mă antrenez bine, să joc și să o fac bine. Belgia este prima favorită în grupă, dar sunt trei meciuri, se poate întâmpla orice, depinde mult de forma de moment, de zi și trebuie să profiți de momentele tale bune. Sunt trei meciuri, 270 de minute în care trebuie să faci tot posibilul să câștigi și să mergi mai departe în competiție”, a declarat Raul Opruț.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER