Timișoara este un pol al dezolării în ceea ce privește infrastructura sportivă a țării, cu mai multe „ruine” neterminate. Recordul e deținut din acest punct de vedere de sala polivalentă de 3000 de locuri din preajma Stadionului „Dan Păltinișanu”, pentru care șantierul va împlini 14 ani în a doua jumătate a acestui an.
Însă Universitatea Politehnică din Timișoara dă asigurări că vrea, totuși, să termine construcția.
Sala se află pe strada Aurel Păunescu Podeanu (fostă Diaconu Coresi), foarte aproape și de Liceul cu Program Sportiv Banatul , dar și de la Baza Sportivă 2 a Politehnicii. Construcția efectivă a început în 2010, ca un proiect al universității, și strict ca o sală pentru handbal.
Lucrurile au mers destul de lent, în ritmul universității, ce mai ridica și o mare bibliotecă. În anul 2014, primăria s-a asociat pentru a aduce un „spor” de fonduri, astfel că noua sală să găzduiască meciuri la Campionatul European de Baschet feminin din 2015, când s-au jucat și meciurile unei grupe la Timișoara. Asocierea urma să fie 50-50%, inclusiv la cost. S-a mărit capacitatea, s-a extins și la alte sporturi și s-a cumpărat un videobox are stă și acum uitat prin depozite.
Tragedia din clubul Colectiv și modificarea normelor pentru securitatea în caz de incendii a dus și la modificări necesare la proiectul de sală. De asemenea, a trebuit refăcut acoperișul, astfel încât să poată susține greutatea videoboxului, un lucru regăsit aproape în orice sală decentă în care se joacă baschet în Serbia.
Toate aceste lucruri au însemnat și întârzieri, dar cea mai mare problemă este că, de două ori, firmele ce lucrau la sală au intrat în insolvență și faliment. Desigur, asta a însemnat perioade de stagnare, reluarea de proceduri și mult timp pierdut. Dar nici nu a părut că cineva s-ar grăbi în mod deosebit.
Fără să declare vreodată oficial și asumat de ce, administrația condusă de Dominic Fritz a ieșit din asocierea pentru sală. Astfel, Politehnica a rămas singură. După peste doi ani în care la sală nu s-a mai făcut nimic, Universitatea Politehnică a anunțat că a făcut actualizarea indicatorilor tehnico – economicii, adică de preț, și a trimis documentele la Ministerul Educației pentru aprobarea finanțării. UPT transmite că în prima jumătate a anului se va scoate la licitație ce mai e de executat: finisaje și amenajări interioare (parțial), finalizarea instalațiilor interioare și exterioare (parțial), amenajările exterioare care cuprind zonele verzi, spațiile de parcare și edilitarele aferente.
Recordul absolut e deținut, la o sală utilizată, de Craiova, unde s-a așteptat zece ani pentru polivalentă. Sala de la Timișoara, care nici acum nu are porți de intrarea, va depăși cu mult recordul, căci e clar că nici la finalul lui 2014 nu se va tăia nicio panglică.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER