Ion Țiriac a dezvăluit cât de mulți bani a câștigat protejatul său, Boris Becker, fost tenismen german care a reușit să piardă toată averea, ajungând la închisoare.
Boris Becker, cel care a executat opt luni din pedeapsa primită pentru că a ascuns bunuri și împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline, a avut o avere uriașă.
După mai multe investiții proaste și două căsnicii ratate, Boris Becker a fost găsit vinovat că și-a ascuns bunuri pentru a-și justifica falimentul personal.
Boris Becker pare să fi revenit pe drumul cel bun, legendarul tenismen german reapucându-se de antrenorat! Ion Țiriac, omul care l-a antrenat și manageriat pe Becker încă de la începutul carierei, a făcut o declarație uimitoare despre „fiul său adoptiv”:
„Jannik Sinner ar putea deveni ca Boris Becker la vremea lui, care a câștigat mai mult decât Michael Jordan! Astăzi, Sinner valorează 50 de milioane de dolari pe an. Se poate ajunge cu ușurință la 100 de milioane de dolari”, a spus Țiriac, potrivit presei din Italia.
Dacă Michael Jordan are o avere estimată la 3 miliarde de dolari, Boris Becker nu a știut ce să facă cu banii. Țiriac l-a sfătuit pe german să își stabilească reședința la Monte Carlo, pentru a nu mai plăti taxe în Germania, dar Becker nu l-a ascultat pe mentorul său.
Boris Becker a mărturisit că îl consideră pe Ion Țiriac al doilea tată: „Pentru mine, el este și acum al doilea tată al meu! Mi-am pierdut tatăl în 1999 și, deși nu mai lucrăm împreună profesional, întotdeauna am simțit că-l pot numi tată. Îmi spunea întotdeauna ceea ce trebuie să fac, de cele mai multe ori”, a declarat sixtuplul campion de Grand Slam.
Ion Țiriac l-a luat sub aripa sa pe Boris Becker, deși la început a fost circumspect: „A venit la mine bunul meu prieten Gunther Bosch, care, ca și mine, s-a născut la Brașov. Era cu doi ani mai în vârstă și locuia la doar 100 de metri de casa mea.
La acea vreme era antrenor la Federația Germană de Tenis. Într-o zi a venit la mine și mi-a spus: ‘Ion, am un băiat pe care trebuie să-l vezi neapărat!’. Dar nu eram foarte entuziasmat. Aveam în cap zicala unui alt prieten, Horst Dassler: ‘Germanii sunt foarte buni când au 13, 14 sau 15 ani. Dar la un moment dat nu mai beau două beri, ci patru. Patru se fac opt și tot așa!”, și-a amintit Ion Țiriac.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER