E 1 martie și spunem start cu toată energia unei Superprimăveri! Ana Maria Brânză, ambasador Superbet, și Simona Țăranu, influencer SuperSocial, au marcat momentul cu interviuri exclusive, emoționante, la un SuperNivel, despre carieră, amintiri de Mărțișor și nu numai.
Primăvara e aici, la fel și Superinterviurile
E 1 martie. Care este cea mai dragă amintire a ta legată de Mărțișor?
Ana Maria Brânză: Fără doar și poate, ghioceii pe care domnul Podeanu îi dăruia fiecareia dintre noi. Ani de-a rândul acesta a fost primul semn de primăvară pentru mine. Deși asta nu însemna că antrenamentul era mai lejer :)) pentru că totodată, primăvara anunța și apropierea competițiilor de obiectiv.
Simona Țăranu: Ne pregăteam pentru începutul primăverii cu câteva zile bune înainte. Cumpăram mărțișoare pentru colegi și prieteni, le alegeam cu grijă, în funcție de personalitatea fiecăruia, de felul său de a fi. În Piatra Neamț, de unde provin, atât băieții cât și fetele împărțeau și primeau mărțișoare. Pe data de 1 martie așteptam cu nerabdare terminarea cursurilor pentru a ajunge acasă și a mă mândri cu mărțișoarele primite. Le studiam în amănunt. Mărțișorul – se naște o bucurie semnificativă dintr-un obiect atât de mărunt. Din perioada adolescenței nu am mai ținut cont de aceasta sărbătoare a primăverii, și am simțit că maturitatea a șters magia unui astfel de eveniment. Adult fiind, identific acum data de 1 martie cu un moment care pentru mine reprezintă o bornă importanta în carieră și viața personală. Lansarea Digi24, postul tv din echipa căruia fac parte de 12 ani. Îmi amintesc de începutul carierei de jurnalist, de parca ar fi fost ieri. Nu mai țineam cont de zile libere, ieșiri cu prietenii, petrecerea timpului în familie. Mă concentram doar pe partea profesională. Munca multă, încrederea în sine, cursurile de dicție, accentul pus pe acumularea continuă de informații, au dat roade. Și iată-mă aici, într-o familie mărită, Digisport și Digi24.
Este primăvară, timpul renașterii, al schimbărilor pozitive, al trecerii la un SuperNivel. Care este obiceiul mic, dar constant, care te-a ajutat să treci la un SuperNivel în cariera ta?
Ana Maria Brânză: Acel pas, fandare, genuflexiune în plus pe care le-am făcut în fiecare si începând cu vârsta de 14 ani când unul dintre colegii mai mari m-a întrebat într-o zi “tu de ce ai venit aici? (la lotul național)” și am răspuns pe nerăsuflate “ca să devin un campion”. “În acest caz, atunci când spune antrenorul să faci un număr de execuții, tu fă cu una în plus. La un moment dat o să conteze”. Ulterior am înțeles că performanța ține de cele mai mici detalii.
Simona Țăranu: Nu putem să evoluăm dacă rămânem în zona de confort. Asta ne aduce doar plafonare, o rutină plictisitoare și involuție. Consider că investiția în informație, în cultură, în călătorii, mă ajuta să mă mențin și să trec la un SuperNivel. Urc încet, dar sigur. O carte citită, un curs terminat, câteva cuvinte noi învățate dintr-o limbă străina pe care nu o cunosc, o piesă de teatru, o seară la operă, muzica clasică ce ma însoțește în mașină mereu, călătoriile, toate îmi îmbracă personalitatea și îmi definesc maturitatea. SuperNivel înseamnă evoluție prin informație. Eleganță, cultură, socializare. Și vreau să cred că zi de zi investesc în mine suficient, pentru a dobândi informația care mă duce la un SuperNivel.
Care este femeia, celebră sau nu, care te inspiră și de ce?
Ana Maria Brânză: În copilărie, bunica maternă, cea care m-a crescut a avut cel mai mare impact asupra mea. M-a inspirat întotdeauna faptul că avea o soluție pentru orice situație neplăcută, era o maestră a improvizației și a binelui pentru că mulți ani a fost un fel de “asistenta cartierului” și îi trata cu aceeași empatie pe toți cei care aveau probleme. Chiar dacă asta însemna deseori să se trezească în miez de noapte pentru a merge într-o casă străină să facă o injecție unui copil bolnav, iar eu o însoțeam deseori.
Simona Țăranu: Bunicile mele. Femei puternice, ambițioase, optimiste. Dincolo de neajunsurile vremii, au pus accent pe carieră și pe dezvoltarea personală. Din puținul lor, nu și-au neglijat imaginea, feminitatea, dar mai ales cultura. Presa scrisă nu lipsea din casa, iar timpul liber era petrecut cu folos. O carte bună, o drumeție alături de familie, o partidă de șah sau remi, și multă bună dispoziție.
Ce sfat simplu ai pentru fetele aflate la început de carieră, astfel încât să ajungă la un SuperNivel?
Ana Maria Brânză: Să creadă în acel vis/obiectiv chiar și atunci când pare cel mai greu sau când cei din jur se amuză ori le spun că este imposibil. Și să facă în fiecare zi din viața lor ceva pentru a fi cu cel puțin un pas mai aproape de îndeplinirea lui. Am trăit multe situații imposibile pe planșa de scrimă, dar am avut mereu credința că dacă fac ceea ce trebuie voi ieși învingătoare.
Simona Țăranu: Nu operațiile estetice te reprezintă, ci atitudinea; nu orele petrecute la saloanele de înfrumusețare te fac mai plăcută, ci încrederea în sine; nu cadourile primite de la cei din jur vorbesc despre tine, ci munca ta; nu drumul scurt te avantajează, ci unul lung și anevoios, care te ajută să devii omul pregătit de astăzi. Fără muncă, determinare și investiții în cultura ta, nu îți îndeplinești visul. Sunt câteva elemente atemporale cu care nu dai greș: când citești, când ai o atitudine elegantă, când nu îți pierzi feminitatea, când deții informația. Toate te ajută să îți clădesti încrederea în tine și independența. Cariera se construiește căramidă cu căramidă. Dacă înveți mereu și ești avid după informația de calitate, vor vorbi despre tine activitatea profesională, atitudinea și hobby-urile tale. Nu trebuie să ne fie frică de eșec, pentru că din astfel de situații învățăm. Eșecul nu este dușmanul succesului, ci zona de confort. Trebuie să evităm cantitatea, scurtăturile și anturajul dubios. Să nu uităm niciodată care este visul suprem și să facem zi de zi câte ceva pentru a-l îndeplini.
Ești o sursă de inspirație, ai reușit să obții SuperRezultate într-un domeniu care aparent nu este pentru femei. Ce consideri că te-a ajutat cel mai mult să îți atingi obiectivele?
Ana Maria Brânză: AMBiția. Deși există o linie foarte fină între ambiție și încăpățânare, iar acum pot mărturisi că au fost destule situații în care m-am încăpățânat să fac lucrurile în felul meu și nu am ajuns la rezultatul scontat. Atunci au contat foarte mult oamenii din echipă care au știut să îmi canalizeze energia pe drumul cel bun.
Simona Țăranu: Mulțumesc pentru aprecieri. Mi-am văzut de drumul meu și am asimilat criticile constructive, sfaturile, dar mai puțin laudele. Am furat informație de peste tot, am citit, am călătorit, m-am dezvoltat ca om de televiziune, și nu încetez niciodată să învăț. Am declarat război zonei de confort și mereu accept provocările (care mă reprezintă și mă pun în valoare), pentru a mă dezvolta permanent. Ca în oricare alt domeniu sunt și în jurnalism plusuri și minusuri. Dar mereu mi-a plăcut sa văd partea plină a paharului. Cand am acceptat sa fac parte dintr-o redacție de sport, nu eram atotștiutoare, nu stăpâneam domeniul corespunzător. Asta se traduce prin studiu, sfaturi acceptate, pregătire temeinică. Pasiunea pentru sport nu este suficientă. Dar am crescut și m-am format într-o echipă de profesionisti, jurnaliști de înalt calibru. Nu mi-am tratat niciodată colegii cu superioritate, cu infatuare, așa că la schimb am primit ceea ce am oferit. Mă simt protejată și apreciată de către o echipă de la care mereu am de învățat. Colegi care fac din Digisport prima alegere a telespectatorilor, pe nișa dedicată sportului.
Trăiește jocul la SuperNivel, alături de Superbet!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER