Recordul de asistență la un meci al naționalei U20 anunțat de FRF vineri ar putea fi egalat sau chiar doborât marți seară, tot la Târgoviște, după ce anterior au fost 7.125 de spectatori în tribune la jocul cu Italia, din Elite League (0-0). Capacitatea arenei din Târgoviște, renovată în aproape patru ani, exclusiv din fondurile Primăriei, a scăzut aproape la jumătate, de la 14-15.000 de locuri, la aproape 8.000.
Dacă FRF a comunicat de fiecare dată exact numărul de spectatori aflați la Târgoviște sau în alte locații, Chindia a „pierdut” și la acest capitol, fiind redate asistențele doar pentru primele două meciuri din acest sezon al Ligii a 2-a, cu Steaua și Gloria Buzău, 7386, respectiv 5.100.
Nicio vorbă despre primul joc la Târgoviște în Liga 1 după 25 de ani, cel cu Voluntari, din 19 mai 2023, la finele căruia echipa a retrogradat. Este posibil ca atunci să fi fost cei mai mulți oameni pe stadionul Eugen Popescu, câtă vreme mulți au urmărit meciul din picioare, deși aveau bilete cu locuri pe care au găsit alte persoane sau nu au găsit deloc locurile.
Lumea s-a înghesuit zeci de minute la cozi la intrare la meciul cu Italia, așa că stadionul s-a umplut abia în pauză. În minutele când echipele au ieșit la încălzire, tribunele erau prea puțin populate.
„Nu a fost vina Federației, ci a celor de la Târgoviște. Cel puțin 3.000 de oameni au venit cu invitații, tot felul de grupuri de prin tot județul, iar cei ajunși invidivual nu au avut nicio șansă să prindă startul”, explică oameni care au pierdut timp mult înainte măcar să ajungă la turnicheți sau la tribuna unde aveau bilet.
Iar aici apar alte probleme: la tribuna veche, de exemplu, cea neacoperită, cu aproximativ 4.000 de locuri, există doar 4 turnicheți, informațiile ProSport fiind că nici măcar nu au funcționat toți în timpul serii de joi.
De faptul că turnicheții nu pot face față unui număr mare de fani au fost informați cei de la Chindia încă din vara trecută, când s-a făcut omologarea provizorie pentru Liga 1. De instalarea lor s-a ocupat o societate apropiată partidului care conduce județul Dâmbovița. La meciul cu Voluntari, dar și ulterior, nici nu au funcționat turnicheții, iar Chindia a fost nevoită să plătească pentru mentenanță și pentru a aduce personal dotat cu cititoare mobile de bilete.
În plus, Primăria a demarat reabilitarea singurei străzi care duce la tribuna 1, cea construită de la zero, chiar după retrogradarea Chindiei, iar drumul fanilor către parcarea de acolo sau către căile de acces este cu adevărat infernal, într-o zi de meci. Mulți ajung chiar să renunțe, când văd cât au de parcurs, fără să fie informați în prealabil asupra lucrărilor. Un an întreg ar trebui să dureze renovarea unui monument și al unei părți de stradă de câteva zeci de metri liniari.
FRF a comunicat clar Chindiei să anunțe microbiștii ca la meciul România U 20 – Polonia U 20, de marți, ora 18:00, să vină devreme la stadion, cu cel puțin jumătate de oră înainte de start, pentru a-și ocupa locurile din tribune. Clubul s-a conformat, a făcut anunțul, dar însoțit de o uriașă greșeală de imagine. Steagul României a fost postat cu culorile inversate, roșu-galben-albastru, în loc de albastru-galben-roșu, cum ar fi trebuit.
De postările pe Facebook pe pagina oficială a clubului se ocupă fostul arbitru Silviu Posteucă. Anunțul cu steagul postat greșit a fost modificat după o serie de reacții dure ale urmăritorilor paginii oficiale a Chindiei, toate șterse apoi de Posteucă. Același personaj a greșit vara trecută și imprimeurile pe tricourile echipei de seniori, chiar la numele Consiliului Județean Dâmbovița, pe care a dispus să fie trecut „Consiliul Local Dâmbovița”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER