A fost făcut topul salariilor din Superligă și s-a aflat ce locuri ocupă FCSB și Rapid, cluburile bucureștene ale milionarilor Gigi Becali, respectiv Dan Șucu.
Deși la FCSB și Rapid investesc doi dintre cei mai cunoscuți milionari din România, un alt club ocupă primul loc în topul salariilor. CFR Cluj continuă să fie prima echipă când vine vorba de renumerația angajaților, cu 8.1 milioane de euro plătite în 2023.
CFR Cluj a vândut mai mulți jucători anul trecut pentru a scădea considerabil cheltuielile, dar rămâne lider la capitolul celor mai mari salarii din Superliga. După ce în 2022 a avut cheltuieli de 10.8 milioane de euro, gruparea din Gruia a redus cheltuielile în 2023 cu aproximativ 2.7 milioane de euro.
Locul 2 în clasament este unul surprinzător, ocupat de Universitatea Craiova. Deși FCSB sau Rapid au investit masiv în jucători și măriri salariale, echipa lui Mihai Rotaru a încheiat anul cu cheltuieli mai mari de 7.4 milioane de euro, cu 500.000 de euro mai mult decât în 2022.
FCSB este pe locul 3, cu 7.2 milioane de euro, în timp ce Rapid a scos din conturi 7 milioane de euro în 2023, având și cea mai mare creștere a cheltuielilor față de 2022, cu aproximativ 1.9 milioane de euro.
O creștere asemănătoare are și Farul. Este cunoscut faptul că Gică Hagi nu oferă salarii foarte mari, dar are prime pe măsura rezultatelor. Titlul obținut sezonul trecut se reflectă și în cheltuielile cu angajații. În 2023 Farul a avut cheltuieli de 6.7 milioane de euro, cu 1.7 milioane de euro mai mult decât în 2022.
Ultima clasată din play-off, Sepsi OSK, a avut cheltuieli de 6.6 milioane de euro, cu 1.5 milioane de euro mai mult decât în anul precedent. Așadar, CFR Cluj este singura echipă care a reușit să își reducă substanțial cheltuielile, după ce a avut un sezon foarte slab, de la plecarea lui Dan Petrescu.
Potrivit Orange Sport, primele șase echipe clasate din Superligă au avut încasări cu mult sub așteptări din vânzările din bilete, de aproximativ 8 milioane de euro, în 2023.
Un lucru interesant este faptul că deși FCSB a avut cu peste 100.000 de spectatori mai mulți la stadion decât Rapid, a avut totuși încasări mai mici.
Rapid a avut 224.235 de spectatori și a încasat 2.25 milioane de euro, în timp ce FCSB a avut 334.775 de spectatori și a avut încasări de doar 2.1 milioane de euro. La o diferență foarte mare față de primele două clasate este Universitatea Craiova cu încasări de 1 milion de euro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER