Ion Țiriac, fostul jucător de tenis, este considerat ca fiind printre cei mai bogați oameni din România.
Favoritul magnatului a primit o veste extrem de bună din partea Înaltei Curți din Londra și a reușit să dea o lovitură financiară neașteptată.
Boris Becker, favoritul lui Ion Țiriac, a primit o veste extrem de bună din partea Înaltei Curți din Londra. Deși a fost găsit vinovat pentru înstrăinarea de proprietăţi, două capete de nedezvăluire a averii şi unul de ascunderii de datorii, neamțul se pare că a reușit să scape de faliment.
În primăvara lui 2022, favoritul lui Ion Țiriac a fost condamnat de un tribunal londonez la doi ani și jumătate de închisoare. Totuși, germanul a fost eliberat după opt luni și a părăsit pușcăria chiar înainte de Crăciun.
Pe 21 iunie 2017, Becker a fost declarat în faliment din cauza unui împrumut nereturnat de 3,5 milioane de euro făcut la banca privată Arbuthnot Latham pentru o proprietate la Mallorca.
Germanul a primit acuzații cum că ar fi ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, printre care și două trofee câștigate la Wimbledon, în încercarea de a evita să își achite datoriile.
Becker a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinați cu asigurarea bunurilor sale, acesta oferindu-şi chiar şi inelul de nuntă. Potrivit Legii Insolvenţei de juriul curţii Southwark Crown din Londra, neamțul a fost găsit vinovat pentru înstrăinarea de proprietăţi, două capete de nedezvăluire a averii şi unul de ascunderii de datorii.
În încercarea de a-și achita datoriile, Becker și-a vândut deja la licitație o parte din trofeele câștigate în schimbul sumei de 840.000 de euro. Totuși, acuzarea i-a reproșat neamțului că nu a declarat două proprietăți în Germania, dar şi o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro.
Când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. Germanul a negat faptele și a contestat toate infracțiunile de care a fost acuzat.
În momentul de față, Becker se pare că a scăpat de faliment. În urma unui acord cu administratorii săi judiciari, justiția britanică a hotărât să pună capăt procedurii de faliment personal care îl viza pe neamț.
Procedura de insolvabilitate începută în 2017 împotriva germanului a fost închisă juridic în urma unei decizii anunțate de Înalta Curte din Londra. Toate astea s-au întâmplat în urma unui acord care anulează responsabilitatea pentru datoriile reziduale încă existente, dezvăluie avocatul Christian-Oliver Moser, într-un comunicat dat publicității.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER