Ionuț Negoiță, fostul acționar majoritar al SC Dinamo 1948 SA și noul partener comercial al clubului prin Hils Development, deține în patrimoniul firmei Confort Busisness Solutions, 1,5 hectare din baza de pregătire de la Săftica. Pe acest teren se află și clădirea în care sunt cazați jucătorii și staff-ul, pentru care omul de afaceri încasează, lunar, chirie. Întrebat de o eventuală răscumpărare a bucății de teren, Andrei Nicolescu spune că tratativele au rămas în așteptare.
Cu Ionuț Negoiță în fruntea clubului între anii 2013 și 2020, Dinamo a reușit să câștige un singur trofeu, Cupa Ligii. Tot cu Ionuț Negoiță la timonă, clubul a trecut prin prima insolvență, 2014-2015, din care SC Dinamo 1948 SA s-a scuturat de datorii de peste 15 milioane de euro, o treime dintre acestea fiind către stat. După 5 ani de la reorganizarea judiciară, SC Dinamo avea, din nou, datorii de 3,5 milioane euro. După tranzacția cu Pablo Cortacero, cedarea firmei Lotus, pe care tot Negoiță a înființat-o și care deținea pachetul majoritar de acțiuni al clubului – 72,8%-, spaniolul a reușit să dubleze datoriile și, astfel, în 2021, SC Dinamo 1948 SA a intrat, din nou, în insolvență.
Din păcate pentru cel mai galonat club din Superliga, în mandatul său, Ionuț Negoiță a înstrăinat mai multe active ale societății către firmele din portofoliul său sau al rudelor sale. Mașini, imobile, chiar și autocarul echipei.
În cea mai importantă tranzacție de acest fel a fost implicată legendara bază de pregătire a „câinilor” și, în trecut, a echipei naționale, de la Săftica. Motivând că societatea are nevoie de bani pentru a achita datorii la bugetul de stat, Negoiță a trecut 1,5 hectare din cele 4 ale complexului, din patrimoniul clubului în cel al unei firme care aparține tatăl său. Este vorba de Confort Business Solutions.
Pe această bucată de teren situată la intrarea în cantonamentul roș-albior este situată și fosta vilă Victoria. Recondiționată în mandatul lui Negoiță, în această clădire se află dormitoarele echipei și ale staff-ului, un spațiu de agrement, sala de conferință, plus alte încăperi.
În prezent, SC Dinamo plătește o chirie lunară pentru că folosește acest spațiu, iar în trecut, când s-au strâns datorii către Confort Business Solutions, conducerea a fost notificată și amenințată cu evacuarea echipei din clădire. Chiria este de aproximativ 1000 de euro lunar, iar ProSport a descoperit, în acte, o plată făcută în ultimul trimestru al insolvenței, cel cu numărul 10, care se întinde între lunile februarie și mai, către firma menționată, în valoare de 5950 lei.
În absența lui Ionuț Negoiță de la conferința de presă în care a fost oficializat parteneriatul dintre Dinamo și Hils Development, reporterul ProSport l-a întrebat de Andrei Nicolescu, administrator special și acționar Red&White 2022 Management, dacă a discutat cu noul partener al clubului situația celor 1,5 hectare de la Săftica. Șeful „câinilor” a transmis că acest subiect, care este deschis încă de anul trecut, a fost pus, pentru moment, în așteptare și nu are legătură cu noul parteneriat cu Hils.
Anul trecut, am spus că am avut o întâlnire cu domnul Negoiță și am căzut de principiu de acord ca, în viitor, să găsim o soluție pentru repatrierea acelui teren. La acest moment nu există nicio schimbare față de discuția principială de atunci. Acest parteneriat nu are nimic în legătură cu discuția de acum un an, între mine și domnul Negoiță, în legătură cu acea posibilitatea de a înapoia partea din Săftica către clubul Dinamo. Este o discuție deschisă, iar la momentul oportun, când o să considerăm că toate elementele pe care le avem în vedere în legătură cu această tranzacție, tu și presa o să aflați”, Andrei Nicolescu- administrator special SC Dinamo 1948 SA.
Hils Development, care are brandul atașat pe spatele tricourilor de joc, virează, pentru următorii doi ani, 300.000 euro în conturile SC Dinamo 1948 SA. „Parteneriatul pe care îl facem, îl facem prin perspective comerciale, e un parteneriat de imagine intre ambele branduri. Implicarea domnului Negoiță nu o să fie pe persoană fizică, nu vrea să se mai întoarcă în acționariat. Însă, pentru că e echipa de suflet, a fost 8 ani acționar, parteneriatul a venit natural. Să fie clar, nu își dorește să intre din nou în acționariat, deși iubește fotbalul și îl practică. Rămâne doar parteneriatul cu societatea”, a transmis Iulia Iana, reprezentant Hils, în cadrul conferinței de presă de luni.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER