Ana Bărbosu a depus și ea o contestație la TAS, după finala probei de la sol de la Jocurile Olimpice. Este răsturnare de situație: arbitrul român a venit cu un verdict în cazul sportivei.
Sabrina Voinea (17 ani) și Ana Bărbosu (18 ani) au depus contestații la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, după finala probei de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, româncele fiind nemulțumite de modul în care au fost arbitrate și notate prestațiile lor.
Ana Bărbosu câștigase medalia de bronz după evoluția sa, însă ea nu a mai urcat pe podium, deoarece americanca Jordan Chiles a depus o contestație în urma căreia i-a fost crescută nota de la 13.666 la 13.766, motiv pentru care sportiva din SUA a urcat pe locul trei, în vreme ce Ana Bărbosu a ajuns pe locul patru, cu 13.700, iar Sabrina Voinea pe cinci, cu același punctaj.
De altfel, Sabrina Voinea fusese depunctată cu o zecime pe motiv că ar fi avut călcâiul piciorului în afara covorului, lucru care nu poate fi probat de imaginile surprinse în timpul evoluției sale. Din acest motiv, românca a depus contestație la TAS și speră să i se facă dreptate.
Cristian Jura, cel care este președinte al Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv, a transmis faptul că inclusiv Ana Bărbosu a formulat o contestație la TAS în ce privește nota de dificultate pe care a primit-o, de 5.800.
„Să știți că sunt două contestații depuse. Una pe nota de la dificultate a Anei Mariei Bărbosu și a doua pe povestea cu călcâiul a Sabrinei Voinea. Eu cred că a doua, cel puțin, va fi destul de clară. Probatoriul este foarte bine întemeiat.
Bazat pe filmări, pe fotografii, chestii care sunt greu de combătut. Da, vă pot confirma asta (n.r – că și Ana Bărbosu a depus contestație la TAS). Poate a fost mai discretă”, a afirmat Cristian Jura, potrivit publicației Golazo.
În plus, Cristian Jura a transmis faptul că un verdict din partea TAS cu privire la contestațiile depuse de Ana Bărbosu și Sabrina Voinea ar putea fi dat chiar astăzi.
„Această divizie ad-hoc, ce analizează cu celeritate cazurile, și le judecă acolo unde are competența, sunt soluționate pe durata Jocurilor Olimpice. Sunt termene foarte scurte. Practic, din momentul în care decizi să faci o contestație, un apel, sunt 24 de ore.
Dar, în funcție de probatoriu, de ceea ce se cere, de complexitate, ar mai putea fi prelungit acest termen cu încă 24 de ore. Însă nu mai departe de ultima zi a Jocurilor Olimpice. Pentru că apoi divizia ad-hoc de la Paris nu mai funcționează, este dizolvată”, a mai declarat Cristian Jura, conform sursei citate anterior.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER