Lista celor 5 antrenori de top dintre care Dan Șucu și Victor Angelescu vor să aleagă înlocuitorul lui Neil Lennon la Rapid București! Toți sunt liberi de contract. EXCLUSIV

Lista celor 5 antrenori de top dintre care Dan Șucu și Victor Angelescu vor să aleagă înlocuitorul lui Neil Lennon la Rapid București! Toți sunt liberi de contract. EXCLUSIV
  • Publicat:

ProSport vă prezintă lista celor 5 antrenori de top dintre care Dan Șucu și Victor Angelescu vor să aleagă înlocuitorul lui Neil Lennon de la Rapid București. Tehnicianul nord-irlandez a avut parte de un debut de sezon 2024 – 2025 mult sub așteptări, iar cele mai proaspete informații sugerează că este ca și demis din Giulești.

Așadar, cei doi acționari ai vișiniilor urmează să demareze negocierile cu mai mulți tehnicieni, în funcție de priorități și de deschiderea pe care o vor găsi la antrenorii doriți.

Dan Șucu și Victor Angelescu urmează să îl aleagă pe înlocuitorul lui Neil Lennon. Lista curpinde 5 antrenori de top, toți liberi de contract

Neil Lennon este ca și dat afară de la Rapid București, iar un anunț oficial ar putea fi făcut chiar în aceste zile. Surse ProSport au dezvăluit, marți, 20 august, că Dan Șucu și Victor Angelescu au luat într-o proporție de 90% decizia de a se separa de tehnicianul nord-irlandez, nemulțumiți fiind de startul dezamăgitor din sezonul 2024 – 2025.

După 6 etape disputate în Superliga, Rapid București este singura echipă din clasament în dreptul căreia este trecut zero la victorii. Giuleștenii nu au bătut pe nimeni și au izbutit să acumuleze doar 5 puncte, mulțumită egalurilor pe care le-au făcut cu UTA (1-1), CFR (2-2), Sepsi (2-2), Gloria Buzău (1-1) și Dinamo (1-1). În schimb, înfrângerea consemnată în dreptul Rapidului a fost încasată de la Petrolul, 0-1.

Așadar, Neil Lennon s-ar putea despărți de Rapid București la doar 3 luni distanță de la prezentarea sa oficială, iar Dan Șucu și Victor Angelescu se văd puși în postura de a-i căuta un înlocuitor care să redreseze echipa și să o readucă în luptă pentru primele locuri din Superliga.

În această perioadă, din informațiile ProSport, mai mulți antrenori au fost propuși conducerii rapidiste. Lista numelor luate în calcul, în ordinea priorității, în acest moment, ar conține 5 nume: Edi Iordănescu, Cristi Chivu, Marius Șumudică, Adrian Mutu și Laszlo Boloni.

1. Edi Iordănescu

Între Edi Iordănescu și Dan Șucu ar fi existat deja tatonări cu privire la o potențială colaborare, iar în spațiul public din România s-a vehiculat inclusiv că omul de afaceri i-ar fi făcut o ofertă fostului selecționer.

Edi Iordănescu este liber de contract din luna iulie, după ce s-a despărțit de Federația Română de Fotbal la capătul Campionatului European din Germania. În ceea ce îl privește pe Iordănescu Jr., despre el nu se mai poate spune că este un antrenor aflat la început de drum. Pe lângă reușita fabuloasă pe care a bifat-o alături de echipa națională, fiul lui Anghel Iordănescu are și trei trofee în palmares: un titlu câștigat cu CFR Cluj, în 2021, plus două Supercupe ale României, pe care și le-a adjudecat tot alături de ardeleni, în 2019 și 2021.

Din România, Edi Iordănescu le-a mai pregătit pe FC Vaslui, Fortuna Brazi, FCM Târgu Mureș, Pandurii, Astra Giurgiu, Gaz Metan și FCSB.

2. Cristi Chivu

Nici varianta Cristi Chivu la Rapid București nu pare desprinsă de realitate, având în vedere că fostul antrenor de la Inter Milano a avut deja o întâlnire secretă cu Dan Șucu. Chivu pare să fie cel mai curtat antrenor din noua generație de tehnicieni români, iar faptul că a lucrat atât de mulți ani cu clubul din Serie A și nu a ars nicio etapă a dezvoltării sale l-ar putea încânta pe acționarul majoritar din Giulești. Dan Șucu este cunoscut ca fiind un admirator al antrenorilor serioși, care pun performanța mai presus de orice.

Cristi Chivu s-a despărțit de Inter Milano Primavera în iunie 2024, după 6 ani petrecuți în cadrul clubului. El a pregătit echipa de juniori a „nerazzurrilor”, după care a trecut pe la U17, U18 și U19. Cea mai importantă reușită bifată de el ca antrenor rămâne titlul cucerit cu Inter Primavera în 2022.

3. Marius Șumudică

În ceea ce îl privește pe Marius Șumudică, acesta are și un trecut rapidist în spate. A evoluat în Giulești ca jucător, după care a fost și antrenor în intervalul iunie 2010 – aprilie 2011.

În plus, Marius Șumudică a avut și el o întâlnire cu Dan Șucu, însă înainte de a fi instalat în funcție Neil Lennon. Cei doi au negociat pentru o eventuală colaborare la acel moment, dar Dan Șucu l-a ales în cele din urmă pe nord-irlandez.

În ciuda acestui fapt, dar și a scandalului recent care a izbucnit între Marius Șumudică și galeria Rapidului, antrenorul în vârstă de 53 de ani nu a închis poarta pentru o eventuală colaborare cu echipa sa de suflet:

Dacă sunt disponibil și se va apela la Șumudică, o să tragă bannerul ăla jos”, a spus Șumudică, după ce fanii rapidiști au afișat un banner prin care l-au acuzat că ar fi disperat să revină în Giulești.

Marius Șumudică este liber de contract din martie 2024, după ce s-a despărțit de Gaziantep, din Turcia.

4. Adrian Mutu

La fel ca Marius Șumudică, Adrian Mutu are și el un trecut rapidist, însă doar din postura de tehnician. Mutu a colaborat cu Dan Șucu în perioada martie 2022 – iulie 2023 și a fost foarte apreciat de actuala conducere din Giulești. Însă, în vara lui 2023, pe seama unei oferte financiare de nerefuzat primite din Azerbaidjan, de la Neftchi Baku, „Briliantul” a decis să dea cu piciorul proiectului de la Rapid.

La acel moment, gestul lui Adrian Mutu nu i-a picat deloc bine afaceristului Dan Șucu, dar cu timpul, acționarul majoritar al Rapidului l-a iertat pe tânărul tehnician. Drept dovadă, Mutu a fost recent la stadion pentru a-i vedea pe giuleșteni la treabă și chiar a vorbit personal cu Dan Șucu.

În calitate de antrenor al Rapidului, Adrian Mutu a înregistrat 27 de victorii, 12 egaluri și 15 înfrângeri. El este liber de contract din aprilie 2023, după ce s-a despărțit de CFR Cluj.

5. Ladislau Boloni

În ceea ce îl privește pe Boloni, acesta este unul dintre cei mai curtați antrenori români din ultimii ani. Răzvan Burleanu a încercat în ianuarie 2022 să îl aducă pe banca tehnică a echipei naționale, fără succes, iar conducerea clubului Sepsi i-a făcut mai multe oferte experimentatului tehnician. Covăsnenii au vrut să îl aducă atât ca antrenor, cât și ca oficial în cadrul conducerii. Însă, tot fără succes. Ladislau Boloni nu a mai colaborat cu o echipă din România din intervalul iulie 2000 – iunie 2001, atunci când a fost selecționerul naționalei.

Dan Șucu ar putea să își încerce și el norocul cu Boloni, având în vedere că fostul mare internațional este un exemplu de seriozitate, detaliu care, din nou, este extrem de apreciat de șeful din Giulești.

În plus, la fel ca toți antrenorii menționați anterior, Boloni este și el liber de contract, după despărțirea de francezii de la Metz, pe care i-a pregătit în intervalul iunie 2022 – iulie 2024.

Andrei Trifan / Autor
Fotbalul este viața lui. Actualul Redactor-șef al ProSport s-a îndrăgostit de Sportul Rege pe vremea Generației de Aur și a jucat, el însuși, la nivel de juniori, pentru formațiile de Liga 1 Rocar și FC Național mai bine de 11 ani. A absolvit Colegiul Național Tudor Vianu, dar pasiunea ... citește mai mult
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ştirea tristă a dimineţii! A MURIT pe loc
Ştirea tristă a dimineţii! A MURIT pe loc
De la „țeapă” la „lovitură”: englezii au făcut topul transferurilor la Tottenham! Locul ocupat de Radu Drăgușin
De la „țeapă” la „lovitură”: englezii au făcut topul transferurilor la Tottenham! Locul ocupat de Radu Drăgușin
Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”
Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”
Britanicii au descoperit planul lui Mo Salah. Ce urmează pentru atacantul lui Liveprool
Britanicii au descoperit planul lui Mo Salah. Ce urmează pentru atacantul lui Liveprool
A NĂSCUT în mare secret! Actrița celebră din România a adus pe lume primul ei copil
A NĂSCUT în mare secret! Actrița celebră din România a adus pe lume primul ei copil
David Popovici vrea să intre în afaceri, după ce se retrage din sport. În ce va investi banii: Sunt două businessuri pe care vreau să le fac
David Popovici vrea să intre în afaceri, după ce se retrage din sport. În ce va investi banii: Sunt două…
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Reacţia influenceriţei Lolrelai după ce stomatologul care a violat-o a fost condamnat
Reacţia influenceriţei Lolrelai după ce stomatologul care a violat-o a fost condamnat
Aduc GHINION! Fructele pe care să NU le ai în casă niciodată
Aduc GHINION! Fructele pe care să NU le ai în casă niciodată
Milionarul român de doar 28 de ani, replică genială pentru un bărbat care i-a transmis că poartă un hanorac de 60 de lei!
Milionarul român de doar 28 de ani, replică genială pentru un bărbat care i-a transmis că poartă un hanorac de…
BREAKING | George Țelinoiu a murit după ce s-a aruncat în gol de pe viaductul Vidraru 😢 ⤵️
BREAKING | George Țelinoiu a murit după ce s-a aruncat în gol de pe viaductul Vidraru 😢 ⤵️
Putin a dat ordinul ISTORIC. Va fi de 10 ori mai mare. Decizia care anihilează Ucraina
Putin a dat ordinul ISTORIC. Va fi de 10 ori mai mare. Decizia care anihilează Ucraina
Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon
Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon
BREAKING! Familia Regală a României, în DOLIU
BREAKING! Familia Regală a României, în DOLIU
Jocul NERECOMANDAT... săracilor! „Vă spun sincer, aș vrea enorm să recomand acest joc, dar nu pot”
Jocul NERECOMANDAT... săracilor! „Vă spun sincer, aș vrea enorm să recomand acest joc, dar nu pot”
Vineri se pun în vânzare biletele pentru meciul Lituania-România din Liga Naţiunilor
Vineri se pun în vânzare biletele pentru meciul Lituania-România din Liga Naţiunilor
Mulți posesori se plâng că apar aceste probleme la cutia robotizată Dacia. Cât costă reparația
Mulți posesori se plâng că apar aceste probleme la cutia robotizată Dacia. Cât costă reparația
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
×