Datoriile acumulate în ultimii ani încep să apese tot mai greu la Poli Iași. Sutele de mii de euro achitate foștilor colaboratori, care au câștigat procese anterioare, dar și rostogolirea datoriilor inițiale i-au determinat pe conducătorii clubului din Copou să apeleze la o măsură extremă, ultima care poate preveni intrarea în insolvență: concordatul preventiv.
În ultimii ani, clubul Politehnica Iași a acumulat datorii de 10.5 milioane de lei, din care 8.5 milioane reprezintă datorii la bugetul statului. Astfel, pentru a nu risca pierderea licenței, clubul a decis să solicite intrarea în concordat preventiv, adică un ultim pas înainte de insolvență.
„Datoriile acumulate în ultimii șapte ani ne-au determinat să solicităm deschiderea procedurii de concordat preventiv. Astfel, activitatea clubului se va desfășura în continuare, ca până în acest moment, doar că sub supravegherea unui administrator concordatar.
Datoriile clubului nostru sunt de aproximativ 10.5 milioane lei, din care 8.5 milioane lei reprezintă datorii la bugetul statului. Restanțele nu mai puteau fi eșalonate din cauza faptului că erau prinse în eșalonarea din anul 2019, iar legea nu permite ca o eșalonare să fie mai lungă de 5 ani și astfel s-a ajuns la această procedură”, a declarat Florin Briaur, managerul executiv al clubului din Copou.
După ce în ultima rundă din Superliga a învins-o pe FCSB în Ghencea, scor 1-0, formația din Copou a ales, acum, să apeleze la această variantă pentru a încerca redresarea economică în următorii patru ani.
Concordatul preventiv este o procedură judiciară de prevenire a insolvenței, a cărei deschidere suspendă executările silite și care presupune că societatea își poate redresa activitatea financiară.
Oficialul clubului ieșean a explicat că intrarea în concordat preventiv permite o nouă eșalonare a datoriilor la bugetul statului, pe o perioadă de patru ani, fără a plăti alte penalități.
„În aceste condiții, din dorința de a asigura o stabilitate financiară a clubului și a putea obține în continuare licența pentru Superligă, a fost solicitată declanșarea unei proceduri de concordat preventiv care va putea permite o nouă eșalonare a datoriilor la bugetul statului, pe o perioadă de patru ani, fără a plăti alte penalități.
Activitatea sportivă, atât la echipa de seniori din Superligă, cât și la grupele de juniori din Academie și la echipele de fotbal feminin, se desfășoară normal. Nu există motive de îngrijorare privind plata drepturilor financiare către foști și actuali jucători, antrenori și alți angajați ai clubului – conform contractelor, precum și către furnizori. Conducerea clubului face toate eforturile pentru reechilibrarea din punct de vedere financiar a clubului”, a completat Briaur.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER