Gazonul de pe cocheta arenă „Arcul de Triumf” nu se prezintă în condiții tocmai bune, însă deocamdată nu se ia în calcul schimbarea terenului.
Directorul Radu Popa susține că „Arcul de Triumf” este complexul cu cele mai multe evenimente, așa că deocmadată nu există „portița” prin care gazonul să fie înlocuit.
După meciul din Ghencea al naționalei României cu Lituania, scor 3-1, Mircea Lucescu s-a plâns de starea terenului. La fel s-a întâmplat și vineri seara, atunci când cei de la Unirea Slobozia au dat vina și pe gazon pentru eșecul la limită suferit în fața lui Dinamo, scor 0-1.
Directorul arenei „Arcul de Triumf”, Radu Popa, a explicat că banii și timpul sunt cele care stau în calea unei schimbări a gazonului în următoarea perioadă. „Casa” rugby-ului din România, acest stadion este folosit la fiecare meci de pe teren propriu de cei de la Dinamo, care se mută pe Arena Națională doar pentru marile derby-uri din Superliga.
„CSN Arcul de Triumf şi-a deschis mereu porțile pentru sport, cum e şi firesc, precum îi este menirea. De la deschiderea oficialǎ am avut foarte multe evenimente, de la meciuri de fotbal, rugby, evenimente caritabile, am încercat sǎ le onorǎm pe toate. Suntem complexul cu cele mai multe evenimente.
Deşi, acest lucru ne onoreazǎ, existǎ şi un revers al medaliei, care este uzura. Am avea nevoie de aproximativ o lunǎ de pauzǎ pentru refacerea completǎ a gazonului, însǎ ne lipsesc douǎ lucruri esențiale, banii și timpul”, a afirmat directorul arenei „Arcul de Triumf”, pentru ProSport.
Cei care se ocupă de arena aflată lângă Mănăstirea Cașin sunt conștienți că terenul trebuie schimbat, iar în această perioadă se încearcă găsirea unei variante optime.
Pentru ca gazonul să fie schimbat, pe arena „Arcul de Triumf” ar trebui să nu se intre mai bine de o lună de zile, în condițiile în care ne aflăm în plin campionat.
Obișnuită cu Arena Națională, pe „Arcul de Triumf” a ajuns și FCSB. Echipa pregătită de Elias Charalambous și Mihai Pintilii a jucat pe acest stadion meciul cu UTA, încheiat cu victoria roș-albaștrilor, scor 2-0. La vremea respectivă, campioana României a fost nemulțumită de felul în care arăta gazonul din Ghencea, pe care s-a calificat însă în noul format din Europa League.
Recent, pe „Arcul de Triumf” s-au pregătit și puștii care speră să ajungă în celebra academie a Barcelonei, la București venind antrenori din Spania.
„Când intrǎ timpul în discuție, mǎ refer cǎ avem antamate evenimente sportive pe care trebuie sǎ le onorǎm, meciuri de rugby, fotbal cu Dinamo, FCSB, FRF fete, şi nu reuşim încǎ sǎ gǎsim acea perioadǎ de patru, cinci sǎptǎmâni libere în care sǎ ne putem concentra exclusiv pe refacerea gazonului. Știm cǎ este impetuos necesar, iar alǎturi de colegii mei încerc sǎ gǎsesc cea mai bunǎ variantǎ pentru toatǎ lumea, implicit pentru CSN Arcul de Triumf, care încet şi sigur, devine casa sportului”, a completat Radu Popa.
„Nu știu ce fotbal vor (n.r. – cei de la Dinamo), dar așa nu se poate juca, te poți accidenta. Nu știu ce vor, dar trebuie schimbat gazonul”, a fost mesajul transmis de Adnan Aganovic, după ce Unirea Slobozia a pierdut toate punctele în duelul cu formația din „Ștefan cel Mare”.
„Terenul a fost execrabil, arată a patinoar. Nu ploaia l-a afectat, pentru că și înainte arată execrabil”, a spus și Adrian Mihalcea, după ce a pierdut în fața echipei unde a scris istorie.
Noul Stadion Național de rugby Arcul de Triumf a fost inaugurat oficial pe 3 iulie 2021 cu meciul test sub egida World Rugby dintre România și Argentina.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER