Costel Gâlcă, în pericol să fie dat afară de Mihai Rotaru de la Universitatea Craiova! Ce i se impută antrenorului. EXCLUSIV

Costel Gâlcă, în pericol să fie dat afară de Mihai Rotaru de la Universitatea Craiova! Ce i se impută antrenorului. EXCLUSIV
© FOTO: Flaviu BUBOI/SPORT PICTURES
  • Publicat:
  • Actualizat:

Costel Gâlcă este în pericol să fie demis de Mihai Rotaru de la Universitatea Craiova, în perioada următoare.

Deşi Universitatea Craiova se află pe locul secund în clasament, atmosfera este una tulbure în Bănie, în principal din pricina evoluţiilor neconvingătoare ale echipei în acest sezon. Deşi alb-albaştrii au jucat numai două meciuri acasă în ultimele două luni, asistenţa a fost una scăzută  pe „Ion Oblemenco”, iar spectatorii n-au fost deloc încântaţi de ce li s-a prezentat. La victoria cu Slobozia, unica din ultimele șapte meciuri ale Universităţii Craiova, căpitanul Bancu a intrat într-o dispută cu fanii de la tribuna a doua, iar după remiza cu Botoşani publicul i-a huiduit pe jucători, organizatorii pornind muzica la maxim la staţia de amplificare pentru a acoperi reacţia fanilor.

Locul 2 ocupat în acest moment de Universitatea Craiova este unul „fragil”, fiindcă după disputarea restanţelor din Superligă, oltenii pot pica pe poziţia a patra, iar la orizont sunt meciurile dificile cu Farul, în deplasare, şi FCSB, acasă, care pot complica şi mai mult siuaţia echipei din Bănie. Asta după ce antrenorul Costel Gâlcă a ratat primele două obiective trasate: ocuparea locului 2 la finalul campionatului trecut şi calificarea în grupele Conference League, Ştiinţa fiind eliminată încă din primul tur preliminar al competiţiei europene de către slovenii de la Maribor.

Costel Gâlcă ar putea fi dat afară de Mihai Rotaru de la Universitatea Craiova!

Universitatea Craiova a mai avut perioade nefaste din punct de vedere al rezultatelor şi în vremea mandatelor lui Laurenţiu Reghecampf, Mirel Rădoi sau Ivaylo Petev, dar niciodată nu s-a pus problema să nu-şi impună jocul.

În ultima perioadă, oltenii au fost dominaţi în deplasare, atât de Universitatea Cluj, cât şi de Oţelul Galaţi, iar Botoşaniul a avut cele mai mari ocazii de gol pe „Ion Oblemenco” în meciul de săptămâna trecută. Mai mult, Ştiinţa nu a reuşit să tragă niciun şut pe poartă în meciul de acasă cu Petrolul, iar în deplasarea de la Dinamo a avut doi jucători în plus pe final şi, la fel, n-a izbutit să şuteze pe poarta gazdelor!

Asta în condiţiile în care antrenorul Costel Gâlcă beneficiază de un lot complet, cu dubluri pe posturi, şi i-au fost aduşi toţi jucătorii pe care i-a solicitat în vară. De altfel, un alt lucru care i se impută lui Costel Gâlcă este campania de transferuri din vara aceasta, care a costat clubul peste 2 milioane de euro, cu toate costurile presupuse de cele nouă achiziţii făcute. Niciunul dintre cei veniţi nu a convins până acum, unii dintre ei având, e adevărat, puţine minute în tricoul alb-albastru. Problema este că tocmai Costel Gâlcă a insistat pentru jucători precum Carlos Mora, Luis Paradela, Takuto Oshima, Iago Lopez sau Gregorio Sierra, iar unii nu au prea jucat, în timp ce alţii au dezamăgit atunci când s-au aflat pe teren.

Relaţia destul de rece a antrenorului cu jucătorii pare să fie una dintre problemele din cadrul lotului, iar conflictele în echipă sau între jucători şi public au început să se înmulţească. În condiţiile lotului destul de stufos, s-au creat şi vestitele „bisericuţe”, iar Costel Gâlcă nu pare deloc omul potrivit să le risipească şi să unească grupul.

La plecarea lui Ivaylo Petev, finanţatorul Mihai Rotaru i-a reproşat că nu şi-a aruncat privirea spre academia clubului, în care se investesc anual circa 1,5 milioane de euro, de unde nu a promovat niciun jucător. Problema e că nici Costel Gâlcă nu s-a arătat interesat de meciurile echipelor de juniori, participând la un singur turneu juvenil organizat în Bănie, când a şi fost imortalizat de cei din club, fotografia fiind postată în social media. În rest, Gâlcă s-a mulţumit să primească în pauzele „de naţionale” jucători de la echipele de juniori, dar fără a-i urmări pe aceştia şi la meciurile din Liga Elitelor, lucru valabil şi pentru staff-ul lui Gâlcă.

Costel Gâlcă are clauza de reziliere de 500.000 de euro

Marea problemă pentru Mihai Rotaru în încheierea colaborării cu Costel Gâlcă este clauza de reziliere de 500.000 de euro, iar pentru a se renunţa la aceasta este necesar ca ambele părţi să cadă la o înţelegere pentru o despărţire de comun acord, să se convină că lucrurile nu merg în direcţia dorită.

Oricum, cele trei meciuri programate până la pauza „de naţionale” din noiembrie, cu Farul, FCSB şi Hermannstadt, sunt decisive pentru continuarea mandatului lui Costel Gâlcă în Bănie, dar despărţirea de Universitatea Craiova se poate produce şi mai devreme, în cazul continuării pacursului slab şi al evoluţiilor neconvingătoare.

Pavel Badea și-a strigat nemulțumirea în direct la ProSport Live

Directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova Pavel Badea a recunoscut că parcursul echipei de fotbal lasă de dorit.

„E clar că lumea este nemulțumită. Așteptările erau foarte mari, din nefericire jocul nu este la nivelul pe care îl așteptam. Din punctul meu de vedere, supărarea este îndreptățită. Am fost unul dintre cei care l-am susținut și l-am propus pe Gâlcă pentru poziția de antrenor. Este clar că așteptările erau mult mai mari, să sperăm că în următoarele meciuri echipa va reuși să arate mai mult din punct de vedere al exprimării.

Nu neapărat rezultatele și lipsa de puncte ar fi o problemă majoră. Problema majoră este exprimarea echipei în teren, forma slabă a multora dintre jucători. Deja a trecut o perioadă destul de lungă de timp de când Gâlcă are posibilitatea să imprime echipei un stil de joc, un sistem de joc, să-i știe pe jucători, să-i pună pe posturile pe care ei dau cele mai bune rezultate, să-i vadă pe cei care sunt în formă. Craiovenii și în general oltenii au așteptări foarte mari. Ei cunosc destul de bine fenomenul, au fost învățați cu marea performanță, de mult timp li se promite o mare performanță, anul acesta comparativ cu alți ani s-au făcut investiții majore, condițiile sunt la superlativ și totuși rezultatele nu apar. Iar faptul că nu ne-am calificat în cupele europene a lăsat un gust amar tuturor celor care iubim Universitatea Craiova.

Eu cred că un antrenor trebuie să fie în primul rând un bun psiholog, la ora actuală să scoți echipa la antrenament, să dai o temă de antrenament, să faci un prim 11, fac mulți antrenori. Trebuie să fie pentru ei mai mult decât un antrenor, un mentor, trebuie să le câștige încrederea. Dacă nu reușesc cu acest lucru antrenorii, nu au performanțe”, a declarat Pavel Badea, la ProSport Live.

Cosmin Staicu / Autor
Aventura în presa sportivă a început-o în 2002, imediat după absolvirea Facultăţii de Istorie, Filologie şi Geografie din cadrul Universităţii din Craiova. În detrimentul unei cariere de cadru didactic, a ales marea pasiune, sportul. Visul de copil, de a fi fotbalist al Universităţii ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Câte mii de euro ar fi plătit Laura Crișan pentru uciderea tatălui său! Așa ar fi prins-o poliția... Ce a spus iubitul ei, care a mers cu ea în vacanțe de lux
Câte mii de euro ar fi plătit Laura Crișan pentru uciderea tatălui său! Așa ar fi prins-o poliția... Ce a…
Ce a postat soția lui Raphinha, după ce brazilianul i-a dat trei goluri lui Neuer și a umilit-o pe Bayern Munchen
Ce a postat soția lui Raphinha, după ce brazilianul i-a dat trei goluri lui Neuer și a umilit-o pe Bayern…
Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!
Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!
Surprize imense! Cei 11 jucători pe care Elias Charalambous îi va trimite pe teren în Scoţia
Surprize imense! Cei 11 jucători pe care Elias Charalambous îi va trimite pe teren în Scoţia
Oana Roman, transformare WOW: a slăbit 20 de kilograme fără SPORT! Ce regim alimentar are acum: „Sunt în cea mai bună formă a mea din ultimii 15 ani”
Oana Roman, transformare WOW: a slăbit 20 de kilograme fără SPORT! Ce regim alimentar are acum: „Sunt în cea mai…
Fiul Danei Nălbaru nu a fost o zi la școală și la 9 ani e tobă de carte. A studiat doar acasă: ''Acum se pregătește să dea Bacalaureatul''
Fiul Danei Nălbaru nu a fost o zi la școală și la 9 ani e tobă de carte. A studiat…
BREAKING | Schimbul verii: Radu Drăguşin, transfer-bombă la o campioană din Europa. Toate informaţiile
BREAKING | Schimbul verii: Radu Drăguşin, transfer-bombă la o campioană din Europa. Toate informaţiile
BANCUL  ZILEI. BULĂ: – M-am rugat la Sfânta Parascheva să îmi dea și mie un Mercedes și încă nu l-am primit. Ce se întâmplă?
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-am rugat la Sfânta Parascheva să îmi dea și mie un Mercedes și încă nu l-am…
Vilă interbelică în stil eclectic din Capitală, scoasă la vânzare. Cât costă imobilul superb de 215 mp
Vilă interbelică în stil eclectic din Capitală, scoasă la vânzare. Cât costă imobilul superb de 215 mp
SABOTAJ din interior la unul dintre GIGANȚII Internetului! Un angajat a introdus...
SABOTAJ din interior la unul dintre GIGANȚII Internetului! Un angajat a introdus...
Laurenţiu Reghecampf, dezvăluiri din intimitatea familiei! Răsfăţul de care are parte Corina Caciuc: Sunt bun rău la asta!
Laurenţiu Reghecampf, dezvăluiri din intimitatea familiei! Răsfăţul de care are parte Corina Caciuc: Sunt bun rău la asta!
Motivul pentru care Pepe a făcut publice filmările indecente cu Raluca Pastramă. Artistul continuă declarațiile tranșante
Motivul pentru care Pepe a făcut publice filmările indecente cu Raluca Pastramă. Artistul continuă declarațiile tranșante
România a pierdut o legendă. A murit mentorul multor generații: Dumnezeu să-l odihnească
România a pierdut o legendă. A murit mentorul multor generații: Dumnezeu să-l odihnească
"Drum lin, frate!" Cine era Cipi, motociclistul mort în accidentul de pe Valea Oltului
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Nintendo a dezvăluit un ceaș deșteptător: Cum arată și cât costă Nintendo Sound Clock Alarmo
Nintendo a dezvăluit un ceaș deșteptător: Cum arată și cât costă Nintendo Sound Clock Alarmo
Brigadă de arbitri britanici la meciul de fotbal feminin România – Polonia
Brigadă de arbitri britanici la meciul de fotbal feminin România – Polonia
Mai e valabil ITP-ul în ultima zi, în 2024?
Mai e valabil ITP-ul în ultima zi, în 2024?
Ce diferență de vârstă există între Naomi Hedman si Andrew Barabancea. Cu câți ani este el mai tânăr față noua sa iubită
Ce diferență de vârstă există între Naomi Hedman si Andrew Barabancea. Cu câți ani este el mai tânăr față noua…
×