Într-o perioadă de zbucium, pe care o străbate în fiecare sezon şi din care, de obicei, iese printr-o schimbare de antrenor, Universitatea Craiova se agaţă de Cupa României ca de o gură de aer proaspăt, mai ales că avea un adversar care acum o jumătate de an evolua în Liga 3. Neimpresionat de surprizele care abundă şi în actualul format al competiţiei, dar şi cu gândul la derby-ul din week-end, cu FCSB, Costel Gâlcă n-a ţinut cont de recomandarea lui Mihai Rotaru, de a alinia formula cea mai competitivă, şi a folosit mulţi jucători care s-au odihnit până acum.
Metalul Buzău s-a impus cu 1-0 și a declanșat haosul în Bănie.
Faţă de U Cluj, victima cea mai proaspătă din Cupă a „metaliştilor”, Craiova a avut şansa de a evolua pe arena „Gloria” şi nu pe sinteticul unde fusese eliminat liderul Superligii.
Dar, cum nici măcar formula de bază a Ştiinţei nu arată deloc „lucrată” de Gâlcă, traseele lipsind cu desăvârşire, jucătorii de back-up au părut direct paraşutaţi la Buzău din locurile lor de origine, respectiv Cuba, Guineea Ecuatorială, Japonia, Spania, Bosnia sau Macedonia de Nord şi parcă niciodată nu s-au antrenat împreună. Oricum, atât de modest precum cu Gâlcă pe bancă nu s-a exprimat niciodată Craiova în „era Rotaru”. Nici dacă se intenţiona sabotarea antrenorului nu ar fi evoluat juveţii atât de slab cum au făcut-o la Buzău.
Probabil Rotaru ia în calcul o altă întrunire de urgenţă a consiliului de administraţie, iar aşa-zisul restart să-l dea cu alt antrenor, dacă vrea să preîntâmpine prăbuşirea unei echipe în care s-au investit în vară (şi în van, se pare) 2 milioane de euro şi care şi-ar propune să câştige titlul.
Luis Paradela a avut prima ocazie, dar a avut o finalizare de pugilist, dacă tot provine din ţara lui Teofilo Stevenson şi Felix Savon. Oltenii ar fi trebuit să joace în 10 oameni din minutul 11, dar au avut şansă cu absenţa VAR-ului şi a inspiraţiei arbitrului Dumitrache, care nu l-a pedepsit cum merita pe Ndong, cel care s-a năpustit în tuşă şi l-a atacat cu sălbăticie pe Alin Manea.
Jucătorul care acum opt ani debuta exploziv la Universitatea Craiova, dar se stingea la fel de rapid, n-a mai putut continua partida, după intervenţia feroce a guinezului.
După ce i-a salvat arbitrul, pe craioveni i-a scăpat şi portarul, Lung Jr. reparând gafele colegilor iberici din apărare şi s-a proptit de două ori în calea şuturilor lui Adrian Moldovan. Spre umilinţa unei echipe care pretinde că se luptă pentru titlu în acest sezon, buzoienii au fost cei care au dominat prima repriză şi meritau să intre la cabine cu avantaj pe tabelă, dar şi numeric.
Nici după pauză nu s-a schimbat registrul, buzoienii dirijând partida, iar Craiova a asistat buimăcită la pasele adversarilor care câştigă pe lună de aproape 100 de ori mai puţin decât Alex Cicâldău. Iago Lopez şi Sierra trebuie să-şi schimbe paşaportul dacă pretind că sunt fotbalişti din ţara campioanei europene, Căpăţână se poate felicita că a rezistat atâţia ani în lotul Craiovei, la potenţialul etalat, iar Cicâldău e departe de vremurile în care frecventa lotul naţional.
Tudorică, Borţoneanu@Co. s-au distrat cu oaspeţii lor mult mai bine cotaţi, dar n-au concretizat şi pe tabelă superioritatea. Disperat, Costel Gâlcă a apelat la jucătorii de bază, dar, la cum decurg lucrurile în mandatul lui „Costelino”, nici Messi n-ar arăta decent în tricoul Universităţii Craiova.
Inevitabilul s-a produs în minutul 83, când Robu s-a pus în slujba echipei şi a concretizat superioritatea netă a buzoienilor, deschizând scorul cu un şut din stânga în colţul opus. Universitatea Craiova a arătat ca o echipă de judeţ şi a scăpat de un eşec la scor, gazdele ratând alte mari ocazii pe final de meci.
După remizele din anii trecuţi cu Ocna Mureş şi Tunari, Craiova a demonstrat că se poate şi mai rău, pierzând cu Metalul Buzău, după o prestaţie lamentabilă. Iar Gâlcă are şanse minuscule să fie pe banca oltenilor la meciul din week-end, contra echipei cu care a luat titlul acum nouă ani.
A marcat: Robu 83.
Metalul Buzău: G. Micle – Juncănaru (90 Panaite), M. Manea, Alb. Olaru, D. Mihai (80 Răz. Radu) – A. Manea (A. Nica 16), Borțoneanu, Tudorică (cpt.), Jozic (80 Dr. Lazăr) – Val. Robu, Ad. Moldovan (90 Dan Stan). Rezerve: Iul. Dinu – Pelivan, Petra, Ed. Rusu, Panaite. Antrenor: Valentin Stan
Universitatea Craiova: Sil. Lung – Iago Lopez (77 Houri), Grego Sierra, Zajkov, Basilio Ndong – Oshima (46 Mekvabishvili), Mih. Căpățână – Bană (67 Baiaram), Cicâldău (cpt.), Paradela (67 Mora) – Lukic (40 Andrei Ivan). Rezerve: R. Stoian – Șt. Vlădoiu, Maldonado, Screciu, M. Danciu, Dav. Barbu. Antrenor: Constantin Gâlcă.
Arbitru: Bogdan Dumitrache (Bucureşti). Asistenți: Mircea Orbuleţ (Bucureşti) și Alexandru Vodă (Alba Iulia – Alba). Rezervă: Dorin Burloiu (Galaţi). Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea). Delegat joc: Simona Rența (Galaţi).
Stadion: Gloria (Buzău)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER