S-a stins din viață marele actor Mircea Diaconu la vârsta de 74 de ani. Unul din cei mai mari actori români a renunțat la handbal pentru a urma o carieră în meseria care l-a consacrat.
Cu câteva zile înainte de a împlini vârsta de 75 de ani, Mircea Diaconu a murit după o luptă grea cu o boală necruțătoare. Celebrul actor și om politic suferea de cancer de colon. De-a lungul timpului s-a remarcat prin apariții memorabile în filme, dar cel mai cunoscut rămâne rolul din „Filantropica”, unul dintre cele mai apreciate filme românești din toate timpurile.
Mircea Diaconu s-a stins din viață, iar cei care vor să îi aducă un omagiu o pot face la teatrul Nottara. Înmormântarea va avea loc săptămâna viitoare la Săftica.
S-a remarcat de-a lungul anilor prin roluri memorabile în filme precum „Filantropica”, „Actorul și sălbaticii”, „Mere roșii” sau „Buletin de București”. De asemenea, în ultimii ani s-a dedicat mai mult vieții politice fiind ales senator și deputat, fiind implicat activ în proiecte pentru îmbunătățirea vieții culturale și sociale.
Mircea Diaconu a fost invitat în podcastul „Altceva cu Adrian Artene” unde a povestit cum a ajuns să lase handbalul pentru actorie. Totul a pornit de la un profesor de germană care l-a selectat de pe culoarele școlii pentru a lua parte la o piesă de teatru.
„Eu făceam sport. Handbal. Și eram în echipa școlii și traversam un culoar, cu un prosop de gât, mă duceam la dușuri. Și trece un profesor tânăr, de germană, și se uită la mine și mă bagă într-o clasă alături. Acolo erau șapte fete dintre cele mai grozave ale liceului nostru și un băiat care cânta la fluier. M-am dus, că eu nu comentam. Și problema era că fetele stăteau în semicerc, spuneau ce spuneau și cântau ce cântau și într-o parte era un băiat care cânta la fluier și mai trebuia un pilon de aceeași înălțime. M-a pus profesorul să învăț o poezie, după care m-a pus să o spun. „Uite cum trebuie: te așezi pe scenă, în fața publicului, că nu e o grămadă de cartofi să te uiți la ea. te uiți puțin deasupra lor, întorci și corpul 15 grade în partea cealaltă și dai drumul la poezie”, a dezvăluit Mircea Diaconu, potrivit Cancan.
„Eu făceam sport. Handbal. Și eram în echipa școlii și traversam un culoar, cu un prosop de gât, mă duceam la dușuri. Și trece un profesor tânăr, de germană, și se uită la mine și mă bagă într-o clasă alături. Acolo erau șapte fete dintre cele mai grozave ale liceului nostru și un băiat care cânta la fluier.
M-am dus, că eu nu comentam. Și problema era că fetele stăteau în semicerc, spuneau ce spuneau și cântau ce cântau și într-o parte era un băiat care cânta la fluier și mai trebuia un pilon de aceeași înălțime. M-a pus profesorul să învăț o poezie, după care m-a pus să o spun. „Uite cum trebuie: te așezi pe scenă, în fața publicului, că nu e o grămadă de cartofi să te uiți la ea. te uiți puțin deasupra lor, întorci și corpul 15 grade în partea cealaltă și dai drumul la poezie”, a dezvăluit Mircea Diaconu, potrivit Cancan.
La liceu a practicat, pe lângă handbal, atletism și box. A participat la campionate regionale alături de echipa școlii și a rămas de-a lungul vieții mare fan al sportului de orice formă.
„(nr. dacă a practicat vreun sport) Nu unul singur. În liceu am fost selecționat în echipa de handbal a școlii, a liceului sportiv de tradiție din Câmpulung Muscel. Am participat și la campionate regionale, că n-am reușit să trecem mai departe. Am făcut și aproape toate disciplinele de atletism dar și putin box. Îmi place orice formă sau întrecere sportivă care nu este afacere, aranjament sau demostrație. Îmi place sportul de competiție”, a mai precizat actorul, potrivit Realitatea Sportivă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER