Sub manageriatul lui Adrian Ilie, Steaua nu se poate lăuda cu prea multe transferuri reușite. Asta în timp ce rivalii din Ardeal și-au ochit mult mai bine achizițiile. Aceasta este, poate, și explicația de rezistență a triumfului CFR-ului în stagiunea trecută.
Fie că au venit mult lăudatul Dayro Moreno sau Mihăiță Pleșan, că au fost încercați Mendoza sau celălalt Moreno și chiar dacă s-au plătit milion după milion în ultimele trei campanii de transferuri, Steaua s-a bazat în continuare pe un Dică, Rădoi sau Goian. Adică oameni vechi pentru timpuri noi. Cei recent transferați nu s-au prea impus în Ghencea, cu excepțiile numite Zapata sau Golanski. De cealaltă parte, la Cluj, există parcă ochi mult mai exersați în ceea ce privește aducerea de jucători din străinătate. Beneficiind de asistența unor scouteri pricepuți, acolo, excepțiile sunt cele reprezentate de cei care nu au confirmat, cum ar fi suedezii Dorsin sau Sandberg.
Becali este campion. La investiții! Paradoxal, deși echipa sa a șchiopătat, Gigi Becali a cheltuit cu aproximativ 3,5 milioane de euro mai mult decât Arpad Paszkany în ultimele trei mercato-uri, bugetul Stelei pe cele trei sesiuni de achiziții urcând la peste 15 milioane de euro, de invidiat chiar și de către cluburi din campionatele puternice. Această suită de eșecuri înregistrate de conducerea din Ghencea pe piața de transferuri a rămas doar o problemă latentă, atâta vreme cât echipa a beneficiat în continuare de aportul vechii gărzi. Prin plecarea lui Dică la Catania, atenția se mută însă pe cei cumpărați recent, urmând să avem dimensiunea corectă a cum și-a cheltuit banii Gigi Becali.
O să fac cea mai tare echipă în Ghencea! O să aduc cei mai buni fotbaliști din țară la Steaua, și, o să vedeți, vor juca precum cei din ‘86 Gigi Becali finanțator Steaua
Secretul succesului nostru stă în sistemul de scouteri. Lucrăm cu doi-trei profesioniști de renume mondial. Astfel, probabilitatea de a da greș scade mult Iuliu Mureșan președinte CFR Cluj
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER