ProSport a luat la bani mărunți lotului Stelei!

ProSport a luat la bani mărunți lotului Stelei!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Becali n-a mai investit în transferuri ca altădată, iar Steaua nu a strălucit în amicale. ProSport vă prezintă o analiză a lotului roș-albaștrilor, cu o săptămână înainte de startul campionatului.

Portari

Columbianul fara rival

Zapata – 9
Constant

Rămâne titularul incontestabil dintre buturile Stelei, în condițiile în care nu are un concurent pe măsură. Este matur, comunică foarte mult cu coechipierii, dovedește că s-a adaptat perfect în Ghencea.

Cernea – 7
Nesigur

A avut posibilitatea de a juca, însă la meciul cu Swindon a gafat impardonabil după o neînțelegere cu Ghionea. Deși trage tare la antrenamente, nu are cum să-i ia locul în poartă lui Zapata.

Vâtcă – 7
Fără șanse

Are deja un an în curtea Stelei, dar nu a reușit să se impună și să-și demonstreze calitățile. Cel mai probabil, va fi împrumutat la o altă echipă, pentru a juca mai multe meciuri.

Fundași
Singura certitudine, pe stânga

Golanski– 9
Îndârjit

Titular în cele patru meciuri ale stagiului de la Flachau, polonezul este prima opțiune pentru postul de fundaș dreapta. Lăcătuș își pune mari speranțe în el, drept pentru care l-a certat la antrenamente pentru momentele de neglijență.

Petre Marin – 8
Veteran

La aproape 35 de ani, trăiește a doua tinerețe la Steaua. Motivat și de anularea suspendării primite în cazul „Valiza”, „Jair” a jucat fără greșeală în Austria și i-a luat fața lui Neșu în lupta pentru un loc de titular pe banda stângă a apărării.

Neșu – 7
Tenace

Datorită experienței sale la Steaua, a fost căpitanul echipei în primul cantonament, acolo unde au lipsit Rădoi și ceilalți internaționali. Cu lacune pe faza defensivă, trebuie să se bată în continuare pentru un loc în echipă, având de înfruntat concurența creată de Petre Marin și Emeghara.

Rădoi – 9
Lider

Revenit după accidentarea teribilă suferită la Euro, Mirel și-a reluat rapid rolul de căpitan. Așa cum își dorește și Gigi Becali, Lăcătuș l-a folosit pe postul de stoper. Prin personalitatea sa, este de departe liderul echipei.

Ghionea – 9
De bază

Împreună cu Rădoi, formează cel mai puternic cuplu de fundași centrali din Liga I. În afară de nesincronizarea cu Cernea din meciul cu Swindon, a dat dovadă de siguranță, axul central al apărării putând fi considerat punctul forte al Stelei.

Goian -9
Vândut

A fost folosit extrem de rar în meciurile amicale, toată lumea așteptând finalizarea transferului său în străinătate. Atât cât a evoluat a făcut-o bine, cu o singură ezitare, la primul gol primit de Steaua în eșecul de la Salzburg. Dacă va pleca, va fi o pierdere pentru echipă.

Rada – 8
Folositor

A fost unul dintre clienții lui Lăcătuș, „Fiara” certându-l pentru greșelile din meciul cu Swindon. Dacă nu va pleca, poate fi o soluție, așa cum a fost în turul campionatului trecut. În dorința de a juca mai mult, a intrat în gura lui Gigi Becali după meciul cu Nürnberg.

Baciu -8
De zile negre

Pare să fie prima soluție pentru înlocuirea fundașilor centrali. În Austria, a jucat mai mult în pereche cu Dorin Goian. A devenit unul dintre veteranii echipei. Nu excelează, dar își respectă sarcinile de joc.

Al. Iacob – 6
Imatur

Dintre cei trei tineri care au participat la cantonamentele Stelei, a fost cel mai certat de Lăcătuș. Are calități, este înalt, dar mai are nevoie de meciuri pentru a se maturiza. Va fi și el împrumutat în viitorul sezon.

Mustață – 6
Necopt

Venit de la echipa secundă a roș-albaștrilor, nu l-a impresionat pe Marius Lăcătuș, deși a bifat aproape toate meciurile de pregătire. Deocamdată, nu poate fi o soluție pentru prima echipă.

Mijlocași
Explozia lui Szekely

Tiago – 7
Inadaptat

În ciuda speranțelor puse în el de oficialii Stelei, portughezul nu a impresionat și nu este încă o variantă pentru primul „11“. Disciplinat tactic, nu iese din tipar, deși a fost unul dintre cei mai folosiți jucători în perioada de pregătire.

Nicoliță – 6
Muncitor

Ca de obicei, excelează prin dăruire și capacitate de efort, dar realizările sale tehnice sunt extrem de puține. Rămâne totuși unul dintre preferații lui Lăcătuș, care l-a folosit mai mult pe banda stângă, pentru a-i face loc pe dreapta lui Szekely.

Szekely
– 9
Excelent

De departe câștigul echipei după cele două cantonamente estivale. I-a impresionat atât pe suporteri, cât și pe patronul Gigi Becali. În ciuda fizicului mai fragil, este unul dintre puținii care preiau mingea direct spre poarta adversă. A devenit titularul postului de mijlocaș dreapta.

Ovidiu Petre – 8
Forță

Are încă probleme fizice, drept pentru care nu poate evolua la capacitate maximă. Rămâne una dintre piesele de bază ale lui Lăcătuș, favoritul postului de închizător. Profilul său atletic îl ajută să fie un adevărat stâlp în fața apărării.

Pleșan – 8
Tehnic

După o perioadă mai puțin fastă, pare să revină la forma bună demonstrată înainte de a semna cu Steaua. A demonstrat că este mai bun decât Tiago la mijlocul terenului, cu un aport mult mai consistent la faza ofensivă.

Cl.Ionescu – 6
Slab

Dorit cu insistență de Gigi Becali, nu poate fi folosit în prima garnitură a Stelei. Marius Lăcătuș va renunța la serviciile sale, ținând cont că în amicale a greșit foarte multe pase și a dat dovadă de lipsă de concentrare în abordarea acțiunilor de atac.

Neagoe – 6
Incompatibil

A fost adus la Steaua doar pentru cele două cantonamente din această vară. Cât a fost folosit, a vrut multe, dar a reușit puține, având numeroase lacune tehnice și tactice.

Ochiroșii – 8
Tupeu

Poate singurul jun din lotul Stelei care va intra în planurile de viitor ale lui Lăcătuș. Îl caracterizează tupeul, în sensul bun al cuvântului. Este tehnic, însă mai are de lucru la capitolul fizic. Va fi prima rezervă pentru postul de mijlocaș stânga, după Nicoliță

Dayro Moreno – 8
Pierdut

Columbianul nu și-a găsit încă locul, de aceea a fost certat. A avut, în schimb, numeroase realizări personale, fiind tipul de jucător care poate decide singur un meci. Poate fi folosit pe o poziție mai avansată ca mijlocaș ofensiv.

Surdu – 7
Rezervă

N-a făcut un cantonament prost, dar nu va intra în planurile tactice ale lui Lăcătuș, în special din cauza concurenței sporite de la mijlocul terenului. Decât să ajungă un etern abonat al băncii de rezerve, va prefera să plece la o altă formație.

Lovin – 7
Rebel

Mijlocașul a ratat cel de-al doilea cantonament din Austria, fiind exclus din lotul primei echipe la inițiativa lui Lăcătuș. Ar putea reveni în efectivul „Fiarei”, însă doar ca rezervă a lui Ovidiu Petre.

Atacanți
În așteptarea lui Arthuro

Stancu – 7
Șters
Noul număr 10 în viziunea lui Gigi Becali a dezamăgit în perioada de pregătire. Nu se pliază deloc pe postul de mijlocaș ofensiv pe care a fost utilizat în ultimele partide. În schimb, a dat dovadă de oportunism în fața porții, fiind golgheterul echipei în Austria, cu două reușite.

Vali Badea – 7
Speranță

Deși Gigi Becali nu-l mai vrea în lot, a fost salvat de Marius Lăcătuș, care are încredere în el. „Fiara” l-a folosit în special pe finalurile de meci, încercând să fructifice prospețimea sa fizică. Se va bate cu Kapetanos pentru postura de primă rezervă a lui Arthuro.

Rusu
Promițător – 7

Este un atacant cu calități deosebite, în special din punct de vedere fizic. Folosit extrem de puțin în cele șapte partide amicale, a ratat șansa de a se remarca, ratând cu seninătate câteva bune situații de a înscrie.

Neaga – 6
Nefolositor

Folosit „cu picătura” de Marius Lăcătuș, va trebui să se împace cu statutul de rezervă. Folosit pe mai multe posturi în linia de atac, Neaga nu și-a găsit încă locul în echipă, deși are de partea sa experiența.

Kapetanos – 6
Enigmatic

În urmă cu pregătirea fizică, a jucat titular în ultimele două meciuri amicale, Lăcătuș încercând să-și dea seama de calitățile sale. Este un atacant masiv, mai are nevoie de timp pentru a se integra în jocul Stelei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cine este bărbatul care a murit în accidentul rutier produs pe Șoseaua Progresului, din București
Cine este bărbatul care a murit în accidentul rutier produs pe Șoseaua Progresului, din București
După patru ani, Adi Petre a spus totul: ”A venit domnul Becali în vestiar. Știam dinainte”
După patru ani, Adi Petre a spus totul: ”A venit domnul Becali în vestiar. Știam dinainte”
Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”
Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”
Britanicii au descoperit planul lui Mo Salah. Ce urmează pentru atacantul lui Liveprool
Britanicii au descoperit planul lui Mo Salah. Ce urmează pentru atacantul lui Liveprool
Apariție incendiară a soției lui Cristi Chivu! Cât de bine arată Adelina la 42 de ani
Apariție incendiară a soției lui Cristi Chivu! Cât de bine arată Adelina la 42 de ani
S-a aflat adevărul despre relaţia dintre Patrick Mouratoglou şi Simona Halep: El i-a distrus viaţa!
S-a aflat adevărul despre relaţia dintre Patrick Mouratoglou şi Simona Halep: El i-a distrus viaţa!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnu’ doctor, eu mă tem. Pe vărul meu l-au tratat de ficat si a murit de inimă…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnu’ doctor, eu mă tem. Pe vărul meu l-au tratat de ficat si a murit de…
Un nou ciclon dinspre Mediterană ameninţă Europa cu furtuni puternice. Mai multe ţări, sub avertizări de cod roşu şi portocaliu
Un nou ciclon dinspre Mediterană ameninţă Europa cu furtuni puternice. Mai multe ţări, sub avertizări de cod roşu şi portocaliu
JETURI enorme, văzute în spațiu! Ce sau CINE le-a făcut?
JETURI enorme, văzute în spațiu! Ce sau CINE le-a făcut?
Acuzat că este zgârcit, miliardarul Ion Ţiriac nu s-a mai putut abţine: Ce au făcut în viaţa lor?
Acuzat că este zgârcit, miliardarul Ion Ţiriac nu s-a mai putut abţine: Ce au făcut în viaţa lor?
BREAKING | Gemenii-premianți din Târgu Jiu, dați dispăruți pe 16 septembrie, au fost găsiți! Ireal unde erau
BREAKING | Gemenii-premianți din Târgu Jiu, dați dispăruți pe 16 septembrie, au fost găsiți! Ireal unde erau
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...
De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Jocul NERECOMANDAT... săracilor! „Vă spun sincer, aș vrea enorm să recomand acest joc, dar nu pot”
Jocul NERECOMANDAT... săracilor! „Vă spun sincer, aș vrea enorm să recomand acest joc, dar nu pot”
FC Botoşani – Gloria Buzău: Duel în premieră absolută la subsolul clasamentului
FC Botoşani – Gloria Buzău: Duel în premieră absolută la subsolul clasamentului
Ești obligat să înmatriculezi o remorcă ușoară? Ce tip de remorci poți tracta cu permis Categoria B
Ești obligat să înmatriculezi o remorcă ușoară? Ce tip de remorci poți tracta cu permis Categoria B
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
×