Olimpicii care trag la țintă cu pușca și pistolul nu se ating de obiectul muncii decât în poligon. La Beijing, regimul armelor și munițiilor este atât de strict, încât nici olimpicii nu au voie să manevreze pistoalele și puștile decât în poligon. Alin Moldoveanu, Ioan Toman și Lucia Mihalache (foto) au rămas fără arme și muniție încă din momentul în care au călcat în aeroport. „Le-au împachetat frumos și le-au trimis sub escortă în poligon. Le găsim în fiecare zi în boxe separate și nu putem avea acces la ele decât cu verificări stricte. Când ieșim din poligon, nu putem scoate nici măcar un cartuș în buzunar”, spune Lucia Mihalache sau Pușa, cum o știu toți cei din lumea tirului.
În vârstă de 41 de ani, Pușa participă la prima Olimpiadă. La proba ei, skeet (talere aruncate din turn), sunt numai 18 concurente, ceea ce face ca orice sportivă să aibă o șansă la medalie. „Orice este posibil la Olimpiadă”, spune Mihalache, al cărei mare hobby este tot trasul cu arma. Ea vânează fazani, iepuri, țapi sau mistreți, în funcție de sezon, și îi place să gătească tot ceea ce împușcă. „Din țap iese o pastă de mici excelentă, iar din iepure cârnați. Este însă de muncă, mai ales la iepuri, unde nu rămâne multă carne”, mai spune olimpica din Arad. De ieri a ajuns la Beijing și Iulian Raicea, medaliatul cu bronz de la JO 2000 în proba de pistol viteză. El va deschide competiția tiriștilor români, pe 9 august.
" Găsim armele în fiecare zi în boxe separate și nu putem avea acces la ele decât cu verificări stricte. Când ieșim din poligon, nu putem scoate nici măcar un cartuș în buzunar. "– Lucia Mihalache, participantă la concursul de tir
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER