Arunci și câștigi e motto-ul Ancăi Heltne, transpus perfect în realitatea sezonului 2009. Eleva lui Gabriel Bădescu se plasează pe doi în clasamentul mondial (19,54 m), pozițiile trei și patru fiind antamate tot de ea. Un context favorabil pentru sportiva născută în prima zi a anului 1978, accentuat de absența de la Torino a liderului mondial, bielorusa Nadezya Ostapchuk (19,55 m), dar și a muncii titanice depuse pe diferite fronturi. Și asta pentru că „greutatea” nu presupune doar o simplă propulsare a sferoidului din fier, după ore în șir în sala de forță, ci și alte diferite metode de antrenament. Spre exemplu, ieri-dimineață, Anca a efectuat în Oval Linguotto chiar și săritura broaștei pe culoarul probei de lungime pentru a-și menține un tonus de concurs.
Soțul decatlonist bun la toate
Totul sub stricta observație a soțului său, fost coleg de antrenament în Oslo cu John Carew, Runar Heltne (29 de ani), cel mai bun decatÂlonist al Norvegiei, un tip spumos, născut în îndepărtatul Aalesund și stabilit cu Anca de opt ani în cartierul Titan din București. „Fac de toate pentru ea. Sunt și antrenor, și partener de antrenament, chiar și masor. Anca traversează acum cea mai bună perioadă a carierei și asta pentru că are un stil de viață profesionist. Toate premisele ne fac să sperăm la o medalie”, explică Runi într-o română perfectă, nutrind speranța că bila albă pe care o deține România în contextul actual poate prinde azi o altă culoare. Calificările încep la ora 12:00, finala fiind după-amiază.
Stiri
Dacă în concursul feminin, săritoarea în înălțime croată, Blanka Vlasic, e principala vedetă, centrul major de interes la băieți e sprinterul britanic  Dwain Chaambers (60 m). Suspendat pe viață la nivel olimpic, după ce a fost depistat pozitiv în trecut, atletul a cochetat cu fotbalul american și cu rugby-ul, iar în prezent, la 30 de ani, e numărul unu în sprintul european.
Singura româncă surprinsă în programul oficial e valoroasa și controversata Liliana Popescu, imortalizată într-una din cursele de acum doi ani, de la Europenele din Birmingham. Semifondista craioveancă în vârstă de 27 de ani a fost suspendată înainte de JO, după ce a picat un test antidoping, iar în prezent se judecă pentru a-și demonstra nevinovăția.
Aspectul exterior al sălii „Oval Linguotto”, arena în care vor avea loc întrecerile, te duce cu gândul la un OZN, în timp ce interiorul e accesorizat cu toate spațiile necesare unui astfel de concurs: teren de antrenament, sală de body-building, compartiment pentru masaj etc. Complexul e construit pe vechiul teren al uneia dintre fabricile FIAT, iar în 2006, la JO, a fost gazda concursului de patinaj viteză.
1: Triplusaltista Cristina Bujin e în primele patru săritoare ale lumii în 2009 2: Esthera Petre și Ioan Vieru ar vrea să se antreneze și în România într-o astfel de sală 3: Câmpeanu promite evoluții strălucitoare la 60 m și 400 m Â
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER