Mica Buclă se anunță una destul de grea, atât prin distanțele mari de parcurs, cât și datorită temperaturilor foarte mari, de la ora startului. Pe traseul Constanța – Brăila, Turul a făcut 5 „victime”, adică arbitrii cursei au fost obligați să consemneze în foile lor 5 abandonuri!
Surpriza mare, în sens negativ, se numeste Carol Eduard Novak, de la echipa continentală Tușnad Cycling Team, considerat de "specialiștii" de la Federație ca fiind cel mai bun rutier român al momentului. Cel de-al doilea român care a spus "adio" cursei este dinamovistul Traian Goga, rubrica neputincioșilor fiind completată de doi albanezi de la Delma 2003, din Medgidia, și de un rutier de la teamul ucrainean Mirage.
Â
Dinamoviștii sunt în vână!
Și chiar dacă din caravană au dispărut doi români, să spunem că cicliștii de la Dinamo Secrom se țin tare, tatonând podiumul Micii Bucle. În etapa de la Brăila, plutonul s-a fărâmițat până la sosire, în grupul care a trecut primul linia de sosire aflându-se atât Dan Anghelache (locul 6), cât și Mihai Varabiev (locul 16), creditați cu același timp cu al câștigătorului, italianul Alex Buttazzoni.
În clasamentul general, primul român este același Anghelache, Dinamo Secrom, situat pe poziția a 21-a, la 55 de secunde de tricoul galben, iar cel de-al doilea român este tot un dinamovist, Mihai Varabiev, locul 30, la 1:08 de liderul Tamouridis. De altfel, în caravană au mai rămas doar 6 români, 5 de la Dinamo Secrom si unul de la Tușnad Cycling.
"A fost o etapă grea, m-am simțit rău cam 100 și ceva de kilometri, dar am rezistat și mi-am revenit chiar foarte bine pe final. Cred că am băut peste 10 bidoane de apa în această etapă. Din păcate, nu prea am sprint, altfel ocupam alt loc la final", a declarat Dan Anghelache, câștigătorul Turului României în 2007.
Olandezii dați afară din Tur au depus protest la ambasada lor de la București
La înscrierea în această competiție a venit și o echipă din Olanda, care, însă, nu a fost primită în caravană. S-a vorbit de faptul că 4 din cei 6 cicliști ai echipei ar avea dublă legitimare, așa a sunat motivarea organizatorilor. Doar că, adevărul este altul: în componența echipei se afla si Lars Pria, un ciclist născut în România, stabilit în Germania și cu rezidență în Franța. El are licență de rutier profesionist dată de Federația germană și avea voie să pedaleze pentru echipa olandeză, doar că Federația noastră se conduce după alte reguli. Olandezii s-au supărat foarte tare pe decizia organizatorilor și au plecat de la Constanța direct la Bucuresti, pentru a depune un protest la Ambasada Olandei. Â
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER