Ministrul Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunțat, marți, că își dă demisia, după aproape șapte luni de la instalarea în funcție, spunând că nu vrea să afecteze imaginea Guvernului și a partidului și că Alianța PSD-PNL vrea să mențină subiectul pe agenda publică.
"Alianța PSD-PNL urmărește de fapt menținerea acestui subiect pe agenda publică. Nu se dorește tranșarea acestei anchete parlamentare, ci, dimpotrivă, prelungirea dezbaterilor pe acest subiect", a declarat Ridzi, precizând că și-a depus deja demisia la cabinetul premierului Emil Boc.
Ridzi a mai spus că familia sa nu mai poate suporta situația creată în urma scandalului în care a fost implicată, iar mama sa este deja bolnavă.
Ea s-a declarat nemulțumită de decizia de luni a Parlamentului de a amâna tranșarea subiectului privind organizarea Zilei Tineretului pentru sesiunea parlamentară viitoare.
"Încă de la începutul discuțiilor cu privire la fondurile cheltuite cu ocazia Zilei Tineretului am spus că mă consider nevinovată și am acționat conform legii. De asemenea, odată cu începutul anchetei parlamentare, m-am prezentat în fața comisiei de anchetă și am pus la dispoziție toate documentele solicitate, pentru a-mi demonstra nevinovăția. Am răspuns la toate solicitările DNA și am trimis toate documentele legate de organizarea Zilei Tineretului, pentru că nu am nimic de ascuns. Am văzut însă decizia de ieri a Camerei Deputaților. Am sperat că Parlamentul dorește să lămurească rapid această problemă și că, în maximum două săptămâni, va lua o decizie finală referitoare la acest caz. Am constatat însă că nu se dorește acest lucru", a afirmat Monica Iacob Ridzi.
Monica Iacob Ridzi a mai spus că a dovedit bună credință încă de la începerea verificărilor în cazul său, însă a constatat că nu toată lumea a dovedit aceeași bună credință.
"Am venit cu toată buna credință în a conduce Ministerul Tineretului și Sportului, dar nu am beneficiat de aceeași bună credință din partea tuturor", a spus Ridzi, subliniind că afirmația ei se bazează pe un raport de audit, document care este "aproape gata".
Ea a afirmat că își asumă responsabilitatea politică, pentru că a girat toți oamenii din Ministerul Tineretului și Sportului (MTS).
"Având în vedere aceste considerente, pentru a nu prelungi total nejustificat dezbaterea publică și, implicit, pentru a nu afecta imaginea Guvernului și a partidului, îmi prezint demisia din funcția de ministru al Tineretului și Sportului", a spus Ridzi.
Ea a precizat că se va prezenta în continuare în fața tuturor instituțiilor statului, pentru a-și dovedi nevinovăția, dar și că va continua, "din Parlament", să susțină politicile de tineret și sport.
Conferința lui Ridzi, de fapt o declarație de presă, a început cu o întârziere de o jumătate de oră, înaintea acesteia ea având o discuție cu premierul Emil Boc, la Guvern.
Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi a propus, joia trecută, premierului revocarea acesteia din funcție și cercetarea pentru delapidare și abuz în serviciu, precum și o anchetă a ANAF și sesizarea Consiliului Concurenței și a Curții de Conturi în cazul contractelor cu Artisan și Mark pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului". PDL a depus un punct de vedere separat.
Biroul Permanent al Camerei a decis, luni, organizarea unei sesiuni extraordinare, pe 27 iulie, care să cuprindă două ședințe de plen în care să fie dezbătute, printre altele, raporturile în cazurile Ridzi și Sterling-Tăriceanu.
Secretarul Camerei, Dumitru Pardău, a precizat, luni, după ședința BP, că după ce plenul Camerei se va pronunța asupra celor două rapoarte ale comisiilor de anchetă, va fi sesizată comisia juridică pentru cazul începerii urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi și a lui Călin Popescu Tăriceanu.
Secția de Combatere a Corupției din DNA a declanșat, la data de 23 iunie, în baza unui denunț penal al PNL, acte premergătoare cu privire la încheierea și derularea a trei contracte între MTS și societățile SC Compania de Publicitate Mark SRL și SC Artisan Consulting SRL.
Ministrul Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, declara, în 1 iulie, la finalul unei audieri în fața deputaților din Comisia parlamentară de anchetă, că va demisiona în cazul în care se va începe urmărirea penală în cazul său, menționând că nu se ascunde, așa cum fac alți oameni politici.
Monica Iacob Ridzi a fost instalată, în 23 decembrie 2008, în funcția de ministru al Tineretului și Sportului. La ceremonia de instalare în funcție a participat și premierul Emil Boc.
Ridzi, în vârstă de 32 de ani, a candidat pentru un post în Camera Deputaților din partea PDL în Valea Jiului și a câștigat mandatul în colegiul uninominal Petroșani-Petrila-Aninoasa.
Din februarie 2008, Ridzi este președinte al Organizației de tineret a PD-L.
Între decembrie 2004 și noiembrie 2007, Monica Iacob Ridzi a fost deputat în Parlamentul României, iar de la 1 ianuarie 2008 a ocupat un loc de deputat în Parlamentul European, fiind membru al grupului PPE-DE.
MTS s-a desființat în anul 2003, când a fost necesară micșorarea numărul de ministere, în conformitate cu criteriile de aderare la Uniunea Europeană. În locul MTS a fost înființată Agenția Națională pentru Sport (ANS), instituție ce a fost condusă până de curând de Octavian Bellu. Noul Guvern a decis reînființarea MTS, iar funcția de ministru a fost preluată de Monica Iacob Ridzi, prima femeie care a condus acest minister.
MEDIAFAX
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER