Eroul timișorenilor la Donețk, Gigel Bucur, se remarcă, mai ales, prin modestie și bun-simț, arătând că în fotbal se poate reuși și altfel decât cu tupeu.
Mare parte din cariera lui Gigel Bucur se leagă de Sportul Studențesc. A început fotbalul la nouă ani pe terenurile din Regie, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Mocanu. La primele antrenamente i-a fost încredințat postul de mijlocaș dreapta, însă, nu peste mult timp, a fost remarcat de Cornel Jurcă, șlefuitorul multor talente ale alb-negrilor.
Pe parcursul junioratului, Gigel Bucur nu a fost nici pe departe vedeta echipei, alți colegi de generație fiind considerați mult mai promițători. Tatăl său, care l-a îndrumat să practice fotbalul, a insistat să nu își neglijeze educația, astfel că Gigel și-a petrecut copilăria și adolescența între terenul de fotbal și sălile de curs. Petrescu “l-a inventat”
Pasul către prima echipă l-a făcut în sezonul 1998-1999 datorită unei conjuncturi favorabile. Clubul, aflat într-o stare precară, fusese preluat de actualul patron Vasile Șiman. Acesta a decis să se despartă de veteranii echipei și să promoveze masiv juniori din propria pepinieră. În primul sezon de “B”, actualul golgeter al României a fost introdus în teren mai mult din postura de rezervă, în 16 meciuri înscriind doar două goluri. Au urmat alte două campionate în eșalonul secund la capătul cărora Sportul Studențesc a promovat. Debutul lui Gigel în fotbalul mare s-a produs în prima etapa a sezonului 2001-2002, împotriva Petrolului, însă vedeta acelui meci a fost Ionuț Mazilu, care în numai 10 minute a marcat toate cele trei goluri ale partidei. Sportul a terminat campionatul pe 13, iar micuțul atacant și-a mai trecut în palmares 12 reușite. O accidentare gravă l-a ținut apoi multă vreme departe de gazon, echipa resimțind din plin absența numărului 20: „Gașca Nebună” a luat din nou drumul pribegiei în Divizia B. Soarele a răsărit cu adevărat pe strada lui Bucur odată cu instalarea lui Dan Petrescu pe banca tehnică a studenților. Acesta a știut cum să exploateze la maximum potențialul extraordiar al tinerilor săi elevi, Gigel având să își adjudece titlul de golgheter doi ani la rând, marcând 32 de goluri în B și 21 în A. Timișoara a avut răbdare cu el
Transferul la Timișoara s-a realizat greu, negocierile cu Vasile Șiman fiind întotdeauna dificile. Așteptările fanilor de pe Bega au fost mari încă de la primele meciuri și au fost exacerbate de hattrick-ul reușit la debut, într-un meci amical cu tineretul lui NK Gorica, nefiind pe deplin satisfăcute decât sezonul trecut, când Bucur și-a trecut în palmares un nou titlu de golgheter. Accidentările și neintegrarea pe deplin în sistemele de joc implementate de antrenorii care s-au perindat la conducerea vicecampioanei României, l-au împiedicat să confirme mai devreme.
32 de goluri reușite în sezonul 2003-2004 i-a adus lui Gigel Bucur primul titlu de golgheter în Divizia B
21 de goluri i-au adus lui Gigel Bucur primul titlu de golgheter al României în sezonul 2004-2005
64 de goluri a marcat Gigel Bucur în 99 de partide disputate în Divizia B 79 de goluri a reușit în 177 de meciuri în Liga 1 2 goluri și 13 prezențe pentru echipa națională a bifat până acum Gigel Bucur 3 goluri în cele trei partide din cupele europene a adunat până acum Gigel Bucur
A vrut să se lase de fotbal! La începutul senioratului, Gigel Bucur a fost protagonistul unui incident în urma căruia intenționat să renunțe la fotbal. Atacantul juca sporadic la prima echipă și a fost rugat de Cornel Jurcă, cel căruia îi datorează, conform propriilor spuse, 90 % din ceea ce știe în fotbal, să participe la un amical al formației de tineret. Mihail Marian, tehnicianul care l-a promovat la prima echipă, l-a văzut și a considerat gestul lui Gigel ca lipsă de respect față de programul stabilit și l-a exclus din lot. Pedeapsa primită l-a afectat foarte puternic, Gigel vrând să se lase de fotbal, ci de rușine că greșise față de acesta.
"Returul va fi mult mai greu decât meciul de la Donețk. Șahtior e o echipă experimentată și foarte valoroasă. Tocmai de aceea nu cred că presiunea publicului îi va afecta foarte tare pe ucraineni"
"Nu cred că absența lui nea Mircea Lucescu s-a simțit. Ați văzut și voi că ei au jucat oricum foarte bine. Și-au creat o grămadă de ocazii" Â
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER