Președintele TAS, Mino Auletta, a declarat, la postul italian Radio Blu, că avocații lui Adrian Mutu pot face apel la o instanță superioară în cazul deciziei privind conflictul cu Chelsea Londra, însă a menționat că aproape toate cazurile au fost respinse până în prezent, informează violaplanet.it.
"Pentru avocații lui Adrian Mutu există posibilitatea să apeleze la o autoritate superioară. TAS este un organism de drept privat elvețian, deasupra căruia e Tribunalul Federal Elvețian. Până în prezent, în alte 50 de cazuri, exceptând un mic detaliu de formă, toate recursurile au fost respinse. Nu spun că va fi mereu așa, însă așa a fost până acum. Știu că există discuții între Chelsea și Mutu, dacă vor să ajungă la un acord, TAS nu va interveni. Mutu, în recurs, a încercat să reamintească faptul că nu era un jucător din Uniunea Europeană și a menținut aceeași linie și înainte. Juventus? Indiferent de tribunal, acesta trebuie să judece cazul după elementele aduse, nu poate să se implice în alte elemente. Dacă Mutu are ceva de spus în privința acestui aspect, poate începe o acțiune în acest sens", a declarat Auletta.
Președintele TAS a făcut referire și la suma de peste 17 milioane de euro pe care Mutu va trebui să o dea clubului Chelsea. "Sumă prea mare? TAS nu a făcut altceva decât, după un atentă considerare și motivare, să confirme suma instanței precedente. Cererea inițială a clubului Chelsea era mai mare de 22 de milioane de euro, iar în acest caz există cifre care se referă la parametrii și valoarea jucătorului", a afirmat Auletta.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat, vineri, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.
Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului, iar internaționalul român a cerut TAS să anuleze hotărârea FIFA și să stabilească faptul că nu trebuie plătită nicio compensație.
Chelsea l-a achiziționat, în vara anului 2003, pe Adrian Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline și a renunțat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat șapte luni de Federația Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susține că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.
Â
Sursa: MEDIAFAX
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER