Marian Drăgulescu a devenit Campion Mondial în această după-amiază, la Londra. Solul său, notat cu 15.700, a fost cel mai valoros și ‘Marocanul’ adaugă încă o medalie din cel mai prețios metal la colecția sa, deja impresionantă.
Gimastul român a intrat în competiție al treilea și a trebuit să aibă un parcurs perfect, pentru a îl putea depăși pe chinezul Zou Kai (medalie de argint la final, cu 15.675). Acesta a deschis concursul și a ridicat ștacheta foarte sus, obținând 15.675, dar ‘Marocanul’ și-a stăpânit perfect emoțiile și a evoluat la capacitate maximă. Singurul care putea să îl mai depășească, gimnastul nipon Uchimura (principalul favorit la titlul mondial la sol, dacă ne ghidăm după notele din calificări, când a obținut 15,775) a avut mai multe erori, ieșind chiar din covor. Cu 15. 425 japonezul nu a prins nici măcar medalia de bronz, acontată de israelianul Alexander Shatilov (15.575).
Sâmbătă vor mai intra în finale Flavius Koczi (cal cu mânere), Ana Porgras (paralele) și George Stănescu (inele), iar duminică, Marian Drăgulescu și Flavius Koczi (sărituri) și Ana Porgras (bârnă și sol).
La ultima ediție a CM (2007), România a obținut două medalii, ambele de argint, în finalele pe aparate, la bârnă (Steliana Nistor) și la sărituri (Daniel Popescu).
VEZI AICI PALMARESUL LUI DRĂ‚GULESCU
Așa am trăit finala de la sol!
8. Gimnastul german Fahrig nu îl poate depăși pe ‘Marocan’. 15.400 și Marian este noul Campion Mondial la sol!
7. Okiguchi primește 15.425! Avem cel puțin argintul.
15.475!!! și Marian rămâne pe primul loc după evoluția principalului contracandidat. În acest moment, Drăgulescu are cel puțin medalia de bronz. Mai sunt încă doi concurenți de evoluat.
Gimnastul nipon iese din covor. Exercițiu destul de bun pentru japonez, dar nu ar trebui să îl întreacă pe Drăgulescu.
6. Urmează japonezul Uchimura, principalul favorit la titlul mondial la sol. El a obținut de altfel și cea mai mare notă din calificări, 15,775.
5. Gonzalez Sepulveda – 15.225
4. Alexander Shatilov primește pentru evoluția sa 15.575 și e sub Marian.
Marocanul obține 15.700 și se instalează pe primul loc. Greu de crezut că nu va obține cu acest punctaj o medalie. Să sperăm că va fi cea de aur.
3. Urmează Marian Drăgulescu. Marocanul are o primă diagonală sigură. Continuă la fel de bine, pare extrem de stăpân pe sine. La cea de-a treia diagonală face un mic pas la aterizare, asta și din cauza elementelor extrem de dificile. La ultima diagonală stă și există toate premisele să obțină o notă similară cu cea din calificări, 15.725.
2. Americanul Steven Legendre este notat cu 14.950
1. Primul intră în concurs Zou Kai(China). Campionul olimpic de la Beijing a obținut 15.675, exact ca în calificări.
Astăzi, în prima zi a finalelor pe aparate, Marian Drăgulescu deschide seria evoluțiilor pentru România. El va evolua la sol, chiar în prima finală pe aparate a Mondialelor de la Londra.
Calificat cu a doua notă (15,725) în această finală, Drăgulescu are șanse maxime să urce pe podium. El va evolua al treilea la sol.
Reprezentanții României care au reușit calificarea în finalele pe aparate luptă astăzi și mâine, la Londra, pentru titlul mondial.
Principalele șanse la aur îi aparțin, la masculin, multiplului campion european și mondial, Marian Drăgulescu, care poate urca pe podium de două ori, la sol și la sărituri. La ultimul aparat se anunță un duel românesc interesant, „Marocanul” fiind nevoit să-l înfrunte pe vicecampionul en-titre la sărituri, colegul și prietenul său, Flavius Koczi. Totodată, Koczi, campion european la cal cu mânere în 2006, poate prinde o clasare în primii trei sportivi și la acest aparat.
La feminin, Ana Porgras este singura reprezentantă a României ce a urcat în finalele pe aparate. Astfel, gălățeanca de nici 16 ani se poate bate pentru titlul mondial la bârnă, având șanse de a urca pe podium și la sol, dar și la paralele.
2 medalii în finalele pe aparate a obținut România la ultima ediție a CM, în 2007, un argint la bârnă (Steliana Nistor) și un argint la sărituri (Daniel Popescu)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER