Se simte că lui Vasile Avram (foto, în stânga) nu i-a căzut tocmai bine înlăturarea de la șefia CCA pe motiv că această funcție devenise ieri incompatibilă cu noua sa postură, de vicepreședinte al FRF din partea AJF-urilor.
Credeți că s-a întâmplat așa pentru că deveniseți indezirabil anumitor președinți de club? Da, cred că anumite cluburi au determinat asta, din moment ce știu că au fost sunați colegi de-ai mei din Comisia Centrală de Arbitri și li s-a propus să fie susținuți în tentativa de a-mi lua locul.
Din această perspectivă, aveți ceva să-i reproșați lui Mircea Sandu? O, nu! Mircea Sandu a expus problema în mod democratic. Eu doar cred că eram în continuare foarte util în funcția de președinte al CCA.
A fost considerată incompatibilă cu cea de vicepreședinte din partea AJF-urilor… Din punctul meu de vedere, aceste funcții nu sunt deloc incompatibile și le-aș fi făcut față cu succes. Există multe aspecte interdependente și m-ar fi ajutat în ambele activități să fiu implicat și în cealaltă. Dar acum, dacă s-a decis așa…
Rămâne ca totuși să vă ocupați de implementarea acelei convenții cu UEFA pentru arbitraj. Nu vi s-a luat chiar totul pe partea de arbitraj. Da, dar să vedem cum va fi. E cumva peste mână ca eu să mă ocup de convenție și altcineva să fie președintele CCA. De asta trebuia să se ocupe șeful arbitrilor.
Igna, bănuit de blat Noul șef interimar al arbitrilor, Ioan Igna (69 de ani), a avut în arbitraj o carieră respectabilă, însă nu imaculată. În 1984, după ce a condus un meci de Cupa Cupelor dintre FC Porto și Aberdeen, românul a fost implicat într-un scandal. Președintele clubului portughez Farense, Fernando Barata, a declarat că oficiali de-ai lui FC Porto i-au cerut să-l mituiască pe Igna. Porto a trecut de Aberdeen cu un dublu 1-0. Clubul din Porto a negat acuzațiile, la fel cum a făcut și Igna: „Nu-l cunosc pe Barata, iar din câte știu portughezii chiar sunt supărați pe mine că nu le-am dat un penalty”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER