Dinamo a încasat 14 goluri în șase etape, ultimele patru fiind primite de la nou-promovata „U” Cluj. Motiv pentru care Ioan Andone a criticat evoluția fundașilor și a cerut întăriri în acest compartiment. În replică, șefii îl acuză pe tehnician, în conversații purtate în spatele cortinei, că este direct responsabil de bilanțul dezastruos al apărării, explicând că, pur și simplu, „Fălcosul”, un fost fundaș redutabil, nu este capabil să-și organizeze defensiv jucătorii pentru ca formația sa să nu mai primească goluri.
Sistemul antrenorului este de vină, nu fotbaliștii, susțin oficialii, care au ca argument liniile de clasament ale fostelor echipe ale lui Ioan Andone. Observând golaverajul acestora, se vede clar că stilul lui Andone, care primește nenumărate goluri și încearcă să înscrie mai mult, este o meteahnă mai veche. Pentru că la Sportul (1992-1993) portarii „Fălcosului” au primit 51 de goluri în 38 de meciuri. Și la „U” Cluj, în 1994-1995, Andone a încasat mai mult de un gol pe meci, 56, mai exact, în 43 de jocuri. Situația a fost și mai dramatică pentru defensivele de la FC Brașov, 27 de goluri în 18 meciuri, sau Farul, 56 de goluri în 35 de jocuri.
În precedentul mandat La Dinamo era la fel Pentru a sparge monotonia seacă a cifrelor, trebuie spus că nici la echipele mari tehnicianul nu a reușit să iasă de sub baremul de un gol încasat per meci. Concret, în primul mandat al lui Ando la Dinamo, „câinii” au încasat 94 de goluri în 87 de partide. Media este mult sub cea reușită, de exemplu, de Steaua în ultimii trei ani, 82 de goluri primite în 102 meciuri.
Sau de CFR Cluj, revelația ultimelor sezoane, cu 71 de goluri în 102 meciuri. Adică responsabilitatea eficienței apărării nu mai este doar apanajul fotbaliștilor, unii dintre ei cu nume destul de sonore în Liga I, precum Cosmin Moți, Helder, Dragoș Grigore sau Lucian Goian.
7 goluri a încasat Dinamo pe propriul teren de la echipe nou-promovate
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER