Fostul jucător al Craiovei Maxima și antrenor al grupării din Bănie, Aurel Țicleanu, se află într-o situație delicată. Și asta pentru că, așa cum am relatat zilele trecute, se numără printre cei 75 de oameni care au avut depozite la sucursala Brașov a Credit Europe Bank și au rămas fără banii din cont, se pare (ancheta este încă în desfășurare) din vina unor angajați ai instituției bancare. Chiar dacă nu a dorit să povestească despre ce sumă e vorba, Țicleanu a precizat că a dorit să vorbească în public despre pățania sa pentru a vedea lumea ce se poate întâmpla în România. „Vreau să mă plâng de relația bancă-client, pe care eu o vedeam în alt fel. Banca ar trebui să respectete interesele clientului, să-i dea încredere și să-l facă să-și depună economiile la ea. N-am crezut niciodată că se poate întâmpla așa ceva”, a spus Aurel Țicleanu, care a continuat: „Eu am avut încredere în această bancă, pe care am descoperit-o într-o zi, când eram cu treabă prin oraș și am intrat să văd cum e și mi-a plăcut. Nici nu am știut că s-a întâmplat acest scandal, până când, într-o zi, soția mea a venit foarte supărată la un antrenament al meu pe când eram la Universitatea Craiova și mi-a spus că a văzut totul la știri. Eu am crezut la început că a murit vreun membru al familiei când am văzut-o pe soția mea aflată aproape de o criză de nervi, dar mi-a spus apoi ce a văzut la televizor”.
„Caz special”
Țicleanu a povestit apoi cum au decurs lucrurile în continuare: „Eu am încercat să negociez la început cu banca și chiar am fost sunat de un fost patron al Universității Craiova, care m-a pus în legătură cu un reprezentant al băncii de la București. M-am întâlnit apoi cu acel reprezentant, care mi-a dat cartea lui de vizită și mi-a spus că-l pot suna la orice oră, pentru ca apoi să nu mai răspundă la telefon în weekend-ul următor. Am avut chiar o conveție cu banca, să nu ieșim în presă și să fiu tratat ca și un client special. În timp nu m-am mai simțit așa, nu am mai fost un caz special, ba dimpotrivă. Comportamentul unor oameni a fost cu totul altfel”. Fostul internațional a adăugat că pe parcursul negocierilor s-a lovit de tot felul de nereguli în sistemul de calculare al banilor care ar trebui recuperați: „Au fost trimiși doi inși de la București care să taie pe un istoric al conturilor incomplet cu date total eronate. Modalitatea de calcul a fost una total eronată. Chiar pe unele conturi eram scoși noi datori. Nu se poate ca o bancă să nu aibă o arhivă a documentelor legate de operațiunile pe un cont. Eu sunt sigur că directoarea avea o evidență paralelă a sumelor din conturile respective pentru că atunci când ceream informații primeam hârtii oficiale cu tot ce trebuie, inclusiv cu ștampila băncii și semnătura. Deci cineva trebuia să știe exact câți bani sunt. Eu cred că ei știu care sunt sumele corecte”.
„Am recuperat 50% din sumă”
Aurică Țicleanu a precizat că în cazul lui a fost mai ușor să se extragă acei bani din cont. „La mine a fost mai ușor pentru a se face acest lucru pentru că eram plecat în străinătate un an de zile și veneam doar o lună pe an acasă. Mi-e greu însă să cred cum au dispărut atâția bani, din ce am înțeles o sumă totală de vreo 5 milioane de euro, deși multe din conturi erau ale unor firme”. Până acum Țicleanu și-a recuperat doar jumătate din banii pe care îi deținea în conturile sale: „Am recuperat aseară, aproape 50% din suma pe care o am de luat. Nu pot să vă spun o sumă exactă și nici să infirm informațile apărute în presă. Pot spune că nu e vorba de acele sume exacte, dar nici departe nu sunt. Nu voi cere despăgubiri. Eu vreau doar ce e al meu și nimic mai mult. Vreau banii mei munciți 16 ani în străinătate. Am făcut o greșeală că am adus banii în România. Am crezut că avem speciaiști, oameni de încredere. Acum nu pot să-i acuz pe toți pentru un singur caz”.Craioveanul a mai precizat că „a expirat acel termen legal de 15 zile în care banca trebuia să-mi dea înapoi banii. Cei de la bancă au încercat apoi să obțină un nou termen limită, de încă 15 zile, spunând că nu sau concentrat pe cazul meu, apoi alte 15 zile, dar am refuzat”.
Aurel Țicleanu a adăugat că pe lângă plângerile în civil și penal făcute până acum împotriva băncii, va face și o reclamație la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului. De asemenea, fostul oficial al „Științei” a ținut să tragă un semnal de alarmă ca alți oameni să nu mai pățească același lucru ca și el.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER