Comitetul Executiv al FRF de ieri a conținut și un moment foarte relevant pentru viitorul lui Răzvan Lucescu la echipa națională. Dumitru Dragomir a lămurit statutul selecționerului.
Ieri a fost ziua în care Răzvan Lucescu și Emil Săndoi și-au prezentat rapoartele de activitate la loturile naționale. Selecționerul de la seniori nu și-a reproșat nimic în legătură cu startul dezamăgitor al echipei în campania de calificare la Euro 2012. Cauzele identificate de Lucescu jr au fost cele clasic invocate, respectiv aria de selecție restrânsă, presiunile făcute de impresari și de președinții de club și forma jucătorilor. Dumitru Dragomir s-a dovedit a fi, în calitate de vicepreședinte al FRF, cel mai fervent contestatar al politicii lui Răzvan Lucescu.
Nu mai are voie să spună „Atât putem!”
Șeful LPF a vorbit despre selecție, sugerând că Răzvan ar trebui să încerce și alți jucători, în locul unor fotbaliști gen Rădoi, care nu mai dau randament. Apoi, situat la dreapta lui Mircea Sandu, Dragomir a pus pe tapet și problema prelungirii contractului lui Răzvan: „Un antrenor, dacă se califică, rămâne! Dacă nu, va pleca. Așa trebuie să fie și cu domnul Lucescu”. Cum președintele Mircea Sandu nu a contestat poziția lui „Corleone”, este tot mai evident că Răzvan Lucescu nu va mai rămâne încă o campanie dacă o ratează caificarea la Euro 2012. Mergând mai departe, Comitetul Executiv i-a pus în vedere lui Răzvan să nu mai declare public niciodată că echipa națională nu are valoare, că suntem zero sau „Atât putem!”, atitudine pe care selecționerul a avut-o des în ultima vreme.
„Domnul Dragomir a vorbit doar la modul general despre soarta antrenorului și are dreptate. Așa a fost mereu: ai performanță, rămâi! Nu ai, trebuie să pleci!”, Mircea Sandu, președinte FRF
Contract unic pentru jucători de la 1 decembrie
Comitetul Executiv al FRF, organizat ieri, a luat mai multe decizii importante, iar prima dintre ele se referă la relația club-jucător. Astfel, până la 1 decembrie, AFAN (sindicatul fotbaliștilor) și cluburile din Liga I vor trebui să conceapă împreună un contract-cadru, pe care fiecare fotbalist îl va semna apoi. În altă ordine de idei, începând cu campionatul viitor, în cazul în care un club nou creat apare în urma unei fuziuni, absorbții sau alt proces de acest gen, nu mai are dreptul să promoveze în eșalonul superior timp de trei ani. „Am ajuns la concluzia că era nevoie să adopÂtăm această reglementare a UEFA, pentru că s-au întâmplat multe lucruri anormale”, a spus Mircea Sandu, căruia Comitetul Executiv i-a aprobat tot ieri o nouă candidatură pentru un loc în organismul omonim al UEFA.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER