Craiova este cea mai dezavantajată echipă de către arbitri, lucru arătat într-o statistică ProSport: oltenii sunt cei mai vânați de greșelile de arbitraj. Cu toate aceasta, Pițurcă nu renunță la principiile lui. Fostul antrenor din Ghencea a acceptat să semneze cu Știința abia după ce a smuls promisiunera lui Mititelu că nu va mai vorbi despre arbitraje. Și acordul dintre cei doi nu se rezumă doar la o promisiune.
Prieten cu cei doi, șeful Ligii spune că antrenorul a acceptat contractul propus de Mititelu numai în urma unei clauze:
„Mititelu are o convenție clară cu Pițurcă. El s-a angajat că nu va mai comenta prestațiile arbitrilor și până acum văd că e om de cuvânt”, a declarat Dragomir pentru Click
VEZI STASTISTICA greșelilor de arbitraj înaintea ultimei etape
CFR Cluj( 10 pro – 4 contra)
Campionii au început în trombă sezonul, așa cum l-au terminat și anul trecut. În prima etapă, 0-0 la Craiova, Universitatea a fost văduvită de două penalty-uri clare. Etapa a 2-a, 0-0 cu Brănești, încă două erori: un penalty neacordat oaspeților, plus un cartonaș roșu pe care trebuia să-l vadă Mureșan. Au urmat încă trei „cadouri” cu Sportul, deși au pierdut cu 0-3, apoi unul cu Brașovul (4-0): primul gol marcat din ofsaid. În fine, la Galați, în ultima etapă, deși au contestat arbitrajul, au fost iertați de două ori: o dată de un penalty la Paraschiv, la începutul reprizei secunde, a doua oară de eliminarea lui Alcantara. În fine, singurul meci în care campioana a fost dezavantajată a fost cel cu Astra (2-2), acolo unde trebuia să primească un penalty, iar Rohat să fie eliminat.
Timișoara și Astra (6 pro – 2 contra)
Deși Marian Iancu a fost unul dintre cei care i-au atacat pe rapidiști după meciul cu Pandurii, echipa sa se dovedește a fi una dintre beneficiarele greșelilor pe care le fac arbitrii. Cu Pandurii (0-1) și Craiova (1-1), adversarele trebuiau să primească câte un penalty, cu Gloria Bistrița și Rapid trebuiau eliminați unul, respectiv doi bănățeni. În plus, la meciul cu CFR Cluj, câștigat cu 3-2, Mureșan a fost oprit eronat dintr-o poziție clară de gol. Era 2-1, în prima repriză. Cea mai mare eroare împotriva lor s-a întâmplat chiar în etapa a 13-a, când lui Helder i-a fost refuzat un penalty la Brașov. Surprinzător și nu prea, la egalitate cu Timișoara se află Astra, echipa magnatului Ioan Niculae.
Rapid (8 pro – 4 contra)
Cei care au declanșat scandalul în ultima etapă sunt și ei bine plasați în topul celor care au beneficiat de erorile „fluierașilor”. Cu Pandurii, giuleștenii au fost favorizați în patru faze diferite: două goluri anulate aiurea gorjenilor, un penalty pe care echipa lui Grigoraș trebuia să-l primească, plus neeliminarea lui Rui Duarte. În continuare, cu Gloria Bistrița (2-0), Rapidul a primit incorect o lovitură de la 11 metri, iar ardelenii au fost privați de una, pe finalul pe meciului, apoi cu Craiova au primit un nou penalty inventat.
Steaua (4 pro – 4 contra)
Roș-albaștrii au beneficiat de ajutorul arbitrilor doar în meciul cu Craiova. În rest, cu Oțelul și Brănești balanța greșelilor a fost echilibrată, iar cu Dinamo nu i-a fost acordat un penalty, iar N’Doye a fost iertat de o eliminare.
FC Vaslui (1 pro – 1contra) Echipa lui Porumboiu era una dintre beneficiarele constante ale erorilor de arbitraj. În acest sezon, singurul meci cu probleme fiind cel cu Dinamo, în care Bordeanu trebuia eliminat, iar „câinii” meritau un penalty în prelungiri.
Oțelul (4 pro – 5 contra)
Deși liderul Ligii I are un raport negativ al erorilor pro – contra, echipa lui Dorinel a beneficiat și ea sensibil de gafele arbitrilor. Dacă greșelilor care s-au făcut împotriva lor nu au alterat deloc rezultatele finale ale respectivelor meciuri, gălățenii au câștigat puncte importante cu Steaua, Târgu Mureș și CFR Cluj grație unor erori de arbitraj.
Dinamo (6 pro – 8 contra)
„Câinii” au fost implicați în cele mai dubioase meciuri din acest sezon, elocvent fiind numărul de greșeli făcute la jocurile lor. Dinamo a pierdut puncte importante cu Brașov sau Vaslui, dar în același timp au avut de câștigat grație erorilor comise în favoarea lor la meciul cu Steaua.
Craiova ( 1 pro – 6 contra)
Oltenii au primit primul „cadou” tocmai în ultima etapă, un penalty la Urziceni. În rest, nu li s-au acordat două lovituri de la 11 metri contra CFR-ului, unul cu Timișoara, iar contra Stelei și a Astrei li s-a anulat câte un gol valabil.
În afara granzilor, cu bilanț pozitiv mai sunt Mediaș și Urziceni. De partea cealaltă Brănești, Pandurii și Sportul sunt cele mai dezavantajate echipe din Liga I, în afara Craiovei
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER