Aalborg. Afară este un frig de crapă pietrele, sunt multe grade cu minus. În „Gigantium Arena” atmosfera este, în schimb, incendiară. Bineînțeles că nu e de la centralele termice, ci de la emoțiile care dau în clocot înaintea partidei ce stă să înceapă. Se joacă derby-ul Grupei A, iar echipa care câștigă ia o opțiune importantă chiar pentru calificarea în semifinale.
Nici nu începe meciul, iar colosala arenă se cutremură. Nu vă închipuiți că sunt acele cutremure care se fac simțite în general când au loc mișcările tectonice din Vrancea. Sala se cutremură sub tropăitul fanilor. 8.000 de danezi entuziaști încearcă să pună presiune pe naționala României. Însăși selecționerul Jan Pytlick a făcut apel la fani înainte de joc, prin mass-media, ca suporterii să le și fluiere pe fetele noastre dacă este nevoie, și chiar o fac. Danemarca n-a cunoscut gustul succesului în fața României, iar spectatorii vor să-și aducă și ei aportul pentru a răpune o națiune inferioară lor în mai toate domeniile. Mai puțin însă la handbal!
Neagu și acțiunile sale strălucitoare De la stație se aude „Life is Life”, dar tricolorele vor să arate că nu sunt intimidate de atmosfera senzațională. Majoritatea joacă de ani buni la nivel înalt, astfel că sunt preocupate să-și facă jocul pe care și l-au propus. Presiunea rezultatului și perspectivele viitorului se resimt la primele mingi. Brădeanu ratează prima ținta, iar apoi irosim și un contraatac. Spargem gheața prin Fiera, iar mai apoi Ungureanu jubilează după o intervenție, motiv de huiduieli pentru danezi. Nu ne ține însă apărarea, iar gazdele se desprind la 6-3 (minutul 9). Avem nevoie de Neagu, iar interul stânga răspunde imediat prin câteva acțiuni briliante. România revine rapid în joc și preia apoi conducerea în minutul 20, scor 10-9. Dictăm ritmul, Stanca aplică și ea o lovitură, dar peste tot este Neagu, care pare că le ruinează pe daneze, care devin tot mai nervoase. Tricolorele se desprind la 13-10 (min. 24), dar la cabine avantajul e minim, 15-14.
Nu le-a ieșit nimic în partea secundă În repriza secundă, Neagu și Ungureanu sunt vedetele din tabăra României, dar concertul îl oferă Danemarca, țara-gazdă a competiției având la rându-i vedetele ei, ce tind să se transforme în superstaruri. Jocul este încins bine de tot, dar echilibrul se rupe în minutul 42, când gazdele se desprind la 19-17. Rezultatul le dă aripi, danezele având și noroc, în timp ce România pare doborâtă după opt ani fără o zi: 17-23 (min. 48). Istoria jocului a fost scrisă, iar România trebuie să transpire serios dacă își propune să depășească performanțele din trecut.
Gemenele ne-au ciupit în repriza a doua! Meciul de aseară a fost arbitrat de gemenele Charlotte și Julie Bonaventura. Cele două franțuzoaice născute la Marsilia, în 2 august 1980 le-au mai arbitrat pe elevele lui Radu Voina chiar în această primăvară, în preliminariile CE 2010, cu Elveția. Charlotte (este mai mare cu 15 minute) și Julie sunt apreciate ca fiind cei mai buni arbitri din Hexagon, conducând partide atât la feminin, cât și la masculin. Dacă în prima repriză au arbitrat perfect, în partea a doua le-au dezavantajat clar pe tricolore.
Vărzaru nu s-a intersectat cu Skov Colege la Viborg, Cristina Vărzaru și Rikke Skov au evitat să stea de vorbă înaintea meciului. Daneza a susținut că a făcut un pariu cu liderul naționalei României, mai concret că nordicele vor câștiga duelul: „Cred că a glumit. Nu am apucat să ne vedem. O cunosc pe Rikke de șase ani și când e mai greu își ascute colții și iese cu declarații. Suntem prietene, ne înțelegem excelent, dar la meciuri sunt profesionistă, așa cum am fost și la Viborg în finala Ligii Campionilor cu Oltchim”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER