În trei săptămâni, antrenorul de 59 de ani va deveni turc cu acte în regulă. Gigi Mulțescu intenționează să preia o echipă din liga secundă a „osmanlâilor”, acolo unde pot antrena doar tehnicienii cu cetățenie turcă. Fostul antrenor al lui Dinamo e de părere că, în acest moment, nu mai are loc în țară.
Gigi Mulțescu a pregătit doisprezece echipe în România, dar acum e convins că nu mai poate antrena în țară. Din acest motiv, tehnicianul vrea să-și ia cetățenia turcă și să semneze cu o echipă din eșalonul secund al Turciei. „M-am simțit inutil în țara mea și acest lucru m-a împins să iau decizia asta. Asta e, nu mai e loc de mine în România și mă duc unde sunt apreciat și unde mă simt bine. Vreau să reintru în circuit aici, în Turcia, dar în prima ligă îmi e mai greu să găsesc o echipă. Știi cum e, ochii pe care nu-i vezi îi uiți”, a spus antrenorul care a fost sub contract cu șapte formații din Turcia. Acesta a explicat și în ce stadiu se află demersul său: „Am depus actele necesare și am primit un răspuns favorabil. Acum trebuie să mai aștept încă două sau trei săptămâni să mi se elibereze pașaportul. Abia după ce voi fi în regulă cu documentele voi începe să-mi caut echipă”.
Mulțescu sau Mütlü?
Odată cu primirea cetățeniei, Mulțescu ar avea și posibilitatea de a-și schimba numele într-unul turcesc. Tehnicianul spune însă că a decis să își păstreze numele românesc și că varianta înlocuirii acestuia a rămas doar la nivelul unei glume cu prietenii. „În cererea de acordare a cetățeniei n-am specificat că aș dori să-mi schimb numele. Dar vorbeam cu un bun prieten din Turcia, cel care m-a sprijinit în demersul meu, și ne gândeam ce nume aș fi putut să-mi aleg. Am ajuns la Gean Mutlu, care ni s-a părut mai apropiat de al meu. Înseamnă «suflet fericit» în turcă”, a declarat amuzat tehnicianul.
Gigi Mulțescu exclude varianta stabilirii definitive în Turcia: „Abia mi‑am făcut o casă în România. O să-mi cumpăr și o reședință în Turcia, în Antalya, dar nu o să mă mut aici de tot”.
„Eu n-am păcălit niciodată fotbalul, iar echipele pe care le-am antrenat au jucat numai pe teren. Am văzut că nu mai e loc de Mulțescu și m-am retras discret, n-am făcut valuri”, Gheorghe Mulțescu, antrenor
„Am bătut Steaua și apoi am fost dat afară de la Ceahlăul. Șimota m-a demis de la Jiul, când eram pe primul loc, că țineam jucătorii prea mult pe teren și că făceam analize video. Asta-i România!”, Gheorghe Mulțescu, antrenor.
Alți antrenori români cu dublă cetățenie
Inițiativa lui Mulțescu nu este una singulară în fotbalul românesc, Laszlo Bölöni, proaspătul antrenor al lui Lens, având și el dublă cetățenie, franceză și română. Ted Dumitru, directorul tehnic al sud-africanilor de la Mamelodi Sundowns, a renunțat la cetățenia română pentru a o primi pe cea americană, iar italianul Walter Zenga e de câțiva ani cetățean român!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER