Imaginați-vă sportul rege dacă Raul ar fi rămas la Atletico Madrid sau dacă Johan Cruyff ar fi ajuns la Real Madrid în loc să facă istorie la Barcelona. Cine ar mai fi fost conducătorul din teren al lui Liverpool la cea mai frumoasă finală din istoria Ligii Campionilor dacă Steven Gerrard s-ar fi transferat la Manchester United?
Goal.com a creat un TOP 10 al transferurilor pe care iubitorii fotbalului și-ar fi dorit să se realizeze.
Locul 10 Zinedine Zidane
Puternic mediatizata mutare a lui Ronaldinho la Blackburn Rovers s-a dovedit a fi un simplu foc de paie, dar gruparea engleză nu este la prima ispravă de acest gen. În 1995, toată suflarea din Premier League a încremenit la auzul veștii că „alb-albaștrii” au pus ochii pe un tânăr jucător francez de origini alegeriene, pe atunci la Bordeaux. Jack Walker, patronul lui Blackburn de la acea vreme, a declarat: „De ce l-am lua pe acest Zidane când îl avem pe Tim Sherwood (căpitanul echipei și cel mai important jucător al grupării de Premier League în 1995)?”
Locul 9
Raul
Cel mai bun marcator din istorie al madrilenilor și-a început cariera la Atletico Madrid și devenise om de bază în echipa de juniori a „roș-albilor”. Dar, în 1992, neinspirata decizie a președintelui Jesus Gill de a opri finanțarea academiei de juniori l-a determinat pe Raul să se mute la rivala de o viață.
Locul 8 Giuseppe Signori
Povestea italianului este una mai aparte. În 1995, Lazio, clubul la care juca Signori, și Parma ajunseseră la un acord pentru transferul atacantului, dar sporterii lazialilor au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva acestei mutări. Pentru a calma fanii, conducerea formației din Roma a refuzat să îl mai vândă.
Locul 7
Steven Gerrard
Puțină lume știe că Steven Gerrard a început să joace fotbal la Everton, rivala de o viață a „cormoranilor”. Și mai puțină lume știe că, în tinerețe, mijlocașul a susținut probe de joc la Manchester United. Până la urmă, Gerrard a ajuns la Liverpool. În 2005, Ferguson îl considera pe englez drept înlocuitorul ideal pentru Roy Keane, dar câștigarea Ligii Campionilor și rugămintele fanilor l-au convins pe Gerrard să rămână pe Anfield Road.
Locul 6
Roy Keane
La sfârșitul anului 2005, un conflict între irlandez și Alex Ferguson a rezultat în introducerea pe lista de plecări a lui Keane. Multe cluburi s-au arătat interesate de transferul mijlocașului, inclusiv Real Madrid. David Beckham a convins conducerea madrilenă că aducerea irlandezului ar fi de bun augur. Însă, Keane a refuzat să plece în Spania și a ajuns la Celtic Glasgow, formația sa preferată și s-a retras câteva luni mai târziu.
Locul 5
Johan Cruyff Din 1973 și până acum, atunci când rostești Barcelona te gândești imediat la Johan Cruyff. Totuși, nu mulți știu că olandezul a fost ofertat și de Real Madrid înainte de a ajunge la rivala de-o viață. Motivele lui Cruyff au fost surpinzătoare. Pe lângă afinitatea deja declarată pe care o avea față de Barcelona, olandezul a ales Catalunia și din motive politice. Fosta glorie a „portocalei mecanice” era impresionată de lupta pentru independență pe care o ducea regiunea.
Locul 4 Marco Van Basten
La începutul ultimului deceniu din secolul XX, Marco Van Basten avea aproape tot ce își dorea. Triplu campion în Olanda și Italia, Van Basten mai avea un singur scop în gând: să ajungă la Barcelona și să fie antrenat de Johan Cruyff. Din păcate, numeroasele accidentări l-au forțat să se retragă și singurul moment în care a făcut senzație pe Camp Nou avea să rămână meciul din finala Cupei Campionilor din 1989, când olandezul a bătut de unul singur Steaua reușind să înscrie de două ori în poarta lui Silviu Lung.
Locul 3
Kenny Dalglish
Noul antrenor al lui Liverpool este o legendă vie pentru suporterii lui Liverpool. Deși nu a fost niciodată tentat să plece la Manchester United, să ne imaginăm că, în 1977, Dalglish s-ar fi transferat la „diavoli”. În cei 14 ani petrecuți în curtea lui Liverpool, ca jucător și antrenor, englezul a câștigat opt campionate, două Cupe ale Angliei, patru Cupe ale Ligii, trei Cupe ale Campionilor, o Supercupă a Europei și două Supercupe ale Angliei. 20 de trofee! Ar mai fi fost Liverpool cel mai de succes club din istoria Premier League?
Locul 2
Diego Armando Maradona
Argentinianul avea doar 23 de ani când, în 1984, s-a transferat la Napoli. Cu el pe teren, napoletanii au câștigat două titluri, o Cupă a Italiei, o Cupă UEFA și o Supercupă a Italiei. A fost dorit de toți giganții din Serie A. Cum ar fi arătat AC Milan cu Maradona la mijloc?
Locul 1
Roberto Baggio
În 1996, Baggio tocmai ce câștigase al doilea titlu consecutiv cu AC Milan. Ce s-ar fi întâmplat dacă unul din cei mai buni jucători din istoria Italiei ar fi ajuns la Barcelona lângă Ronaldo, Stoichkov, Figo, Luis Enrique sau Guardiola? Dacă Barcelona 2010 este văzută drept cea mai bună echipă din istorie, oare cum ar fi arătat vitrina cu trofee a catalanilor cu Baggio în echipă?
Articol publicat de Mihai Epure
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER