Steaua a încercat să uite de umilința din meciul cu Brașov și s-a refugiat înaintea duelului de aseară, cu Victoria Brănești, la Merei, județul Buzău. Chiar și așa, roș-albaștrii nu au scăpat de ochii vigilenți ai suporterilor, care i-au „atacat” pentru autografe.
Dimineața zilei de ieri a fost cu siguranță cea mai importantă din 2011 pentru locuitorii micuței comune Merei. Înnebuniți după băieții lui Cîrțu, oamenii au uitat că au probleme de ceva vreme cu gazele, iar copiii au chiulit pentru că Steaua a venit la ei acasă. Vestea că roș-albaștrii vor alerga pe gazonul stadionului lui Partizan Merei (Liga a III-a) a circulat mai repede decât cea că Japonia a fost zguduită din temelii de un cutremur devastator. Sursa numărul 1? Primarul comunei. Analizați de o fetiță de 9 ani
La cei 72 de ani ai săi, Lefter Mihai a ajuns la locul faptei încă de la ora 09:00. „Primarul mi-a zis că la 10:00 vine Steaua”. Răbdarea sa a rămas neclintită mai bine de o oră, pentru că roș-albaștrii au întârziat. Pe tot parcursul „dezmorțirii” de dimineață, pentru că fotbaliștii nu au avut parte decât de doar câteva alergări, în tribune nu au asistat mai mult de 100 de suporteri.
„Nea Mișu” a stat însă cu ochii fixați pe Bănel: „Vreau să-i strâng mâna, e cel mai bun!”, lucru pe care a și reușit să-l facă în grabă. La polul opus al vârstei s-a aflat Ana, care, la cei 9 ani ai săi, este deja o expertă în ceea ce privește formația din Ghencea. Două-trei priviri spre gazon și începe analiza: „Tănase nu prea are chef. Uite-l pe Emeghara, dar nu era accidentat? Ah, ce păcat că nu e și Dică…”.
Autografe la discreție
Cîrțu a fost discret, Meme a absentat, iar vedetele mulțimii din Merei au fost Tănase, Brandan și Bilașco. Autografe pe tricouri, căciuli, caiete de matematică sau orice altceva pe care fanii să-și aștearnă o amintire din partea inediților lor oaspeți. Antrenamentul a luat sfârșit după aproape o oră, într-un oftat prelung al mulțimii. „Nea Mișu” a încălecat pe bicicletă și ne-a salutat mândru. „L-am salutat pe Bănel. Batem diseară!”.
Despre comuna Merei (Buzău)
Comuna Merei s-a înființat în 1968, odată cu reformarea organizării administrative a României comuniste Dragoș Fătu este primarul comunei Merei Comuna se întinde pe o suprafață de 100 km pătrați Are 7.200 de locuitori Localnicii se ocupă cu agricultura, viticultura și prelucrarea lemnului Are echipă de fotbal, Partizanul Merei, care evoluează în Liga a III-a
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER