Tribune aproape pline, speranțe mari, susținere necondiționată pentru Cîrțu și băieții lui. Acestea erau în Ghencea particularitățile unui tablou de familie, în tonuri de roșu și albastru. Tehnicianul stelist s-a confruntat însă cu o nouă și neplăcută surpriză: Tănase inapt de joc. Astfel, din culise, a fost adus în grabă renegatul Dică. Pentru orice eventualitate.
CLICK AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT
Steliștii își doreau ca această partidă să nu mai fie încă un canon pentru Gigi Becali, astfel încât să iasă cât mai întremați în rezultate din postul creștin. Orice rezultat în afara victoriei ar fi lungit termenul de Paștele Cailor în ceea ce privește titlul. La rândul lor, moldovenii voiau să aibă după meci analizele bune, fără puseuri de tensiune în sânul echipei.
În vreme ce Cîrțu pornea cu un „11” modificat pe ultima sută de metri, Dulăul era „beneficiarul” comenzii „șezi!”(în tribună) dictate de LPF. Pe Hizo, Balaj nu l-a trimis în tribună, ci în lojă, de-a dreapta „tatălui” Porumboiu, arbitrul de la Brașov practic suspendându-l și pe patron.
Ambii antrenori erau însă constienți că dacă ies neînvinși din arenă, ca să nu mai vorbim de un eșec, aspirațiile se năruiau, iar locurile de Liga Campionilor deveneau un pod prea îndepărtat. Steaua a funcționat aproape perfect în primele 45 de minute, sigură în apărare, calculată în atac. Vasluiul a adoptat experimentul FC Brașov. Fără vârfuri autentice, așteptând să lovească un contraatac prin abilitățile arhicunoscute ale lui Wesley și Adailton, cu Sânmărtean în postura de servant.
Steaua a ripostat cu precădere pe partea dreaptă, acolo unde pistoanele Bonfim și Nicolita i-au servit pe Surdu și Bilașco. Szekely a jucat extrema ascunsă, rătăcind undeva prin spațiul central din fața careului oaspeților. S-a remarcat doar prin minutul 40, după un șut al lui Surdu când a trimis cu altitudinea maximă permisă un șut care i-a spart ochelarii ultimului peluzist lipsit de orice reacție. Până la pauză, vasluienii nu prea și-au arătat colții, iar șeful moldovenilor n-a avut decât ocazia să-și treacă exasperat mâna prin părul alb la ratările lui Bilașco din fața porții.
După pauză, Cîrțu și-a asumat mai multe riscuri. L-a scos pe Bicfalvi, și l-a introdus pe Răduț. Din cei 11 „antrenori” propuși de Hizo, cel mai lipsit de licența pro a fost Rivas, constituindu-se un adversar perfid pentru Kuciak. Nicoliță a arătat din nou un fizic de invidiat și a redevenit bestia nera pentru Rivas, exact ca în meciul cu Betis Sevilla.
Bănel (51) s-a dus lansat și i-a dat o scăriță lui Kuciak, trădat încă o dată de fundașul său. Era 1-0, iar „dulăii” lui Hizo erau cu botul pe labe. Încet, dar sigur, Steaua s-a retras și a aplicat tactica pustiirii din fața cetății lui Tătărușanu. Și încă o dată, fotbalul i-a pedepsit pe cei care l-au refuzat. La o lovitură liberă, Adailton demonstrează tuturor că fotbalul nu se termină la 34 de ani și trimite direct în vinclu (81), lăsându-l pe Tătărușanu fără replică. În loc să sufle și în iaurt după atâtea goluri primite din faze fixe, steliștii au suflat în lămpile de iluminat. Ghencea a rămas câteva minute bune la un pas de beznă, riscând și un 0-3 la masa verde.
Echipele de start:
Steaua 4-4-2: Tătărușanu – Bonfim, Gardoș, Geraldo, Brandan – Nicoliță, Ricardo, Bicfalvi, Szekely – Bilașco, Surdu
Rezerve: Stanca, Dică, Răduț, Marinescu, Onofraș, Latovlevici, Iliev.
Antrenor: Sorin Cîrțu
FC Vaslui 4-4-2: Kuciak – Papp, Cânu, Rivas, Milanov – Campano, Ghencev, R. Costin, Sânmărtean – Wesley, Adailton
Rezerve: Cerniauskas, Bello, Farkas, Bălace, Gheorghiu, Milisavljevic, Pouga.
Antrenor: Viorel Hizo
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER