E de discutat în ce măsură echilibrul din această ediție de campionat asigură nu numai suspansul, ci și spectacolul. Raportându-ne la ultimul derby, cel dintre Poli și Steaua, putem spune că fotbalul are de suferit. O repriză anostă, un sfert de oră sălciu și abia în ultima jumătate de oră un pic de meci. E relativ să discutăm despre nivel și periculos de făcut aprecieri legate de consistența fotbalului. Știm că el este mai curat ca oricând atâta timp cât numai aseară Bistrița lui Pădureanu a terminat la egalitate acasă cu Mediașul lui Horoba. Și asta reprezintă deja un mare câștig.
Distribuirea uniformă a fotbaliștilor de valoare, experiența, dar și oboseala acumulată în partidele europene reprezintă alte explicații pentru un clasament atât de strâns. Practic, din două meciuri câștigate poți ajunge de la retrogradare în zona Cupelor europene, iar cu două jocuri pierdute ajungi în a doua parte a clasamentului. O situație care nu s-a mai întâmplat niciodată în epoca modernă a fotbalului cu trei puncte acordate la victorie. Poate în 1979, anul în care Argeșul a luat campionatul după 12 etape, erau șapte echipe cu 15, 14, respectiv 13 puncte.
Totul despre echilibrul din Liga I este dovedit de ceea ce se întâmplă la retrogradare, nu neapărat în lupta pentru titlu. Pe primul loc care duce spre Liga a II-a e Craiova, echipa ce se află pe locul doi, la egalitate cu Vasluiul, în clasamentul eficienței, cu 19 goluri marcate. Numai că moldovenii sunt pe 4, cu 22 de puncte. Steaua are 15, Dinamo 14…
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER