„Siamo padroni d”Italia” se răcnește din mii de piepturi interiste la intrarea în Teatrul Viselor din Manchester. Ce mai înseamnă însă un asemenea titlu când vezi bannerul uriaș atârnat pe una dintre peluzele lui „Old Trafford”: „Bine ați venit în capitala europeană a trofeelor”? Ce înseamnă orgoliul local! Anul trecut, Liverpool a fost capitala europeană a culturii, Manchester trebuia să-și revendice și ea un astfel de statut. Altfel, pe deplin meritat, după ce Manchester a câștigat în ultimul an calendaristic Champions League, Premier League, Campionatul Mondial al cluburilor, Supercupa Angliei și Cupa Ligii Angliei și este acum în cursă din nou pentru Champions League, Premier League și Cupa Angliei.
Pe tunelul ce duce spre teren apare singur Jose Mourinho. Intră pe „Old Trafford” cu câteva minute înaintea tuturor. Este disperat după atenția celor 74.769 de spectatori din tribune. Se hrănește cu ostilitatea lor amestecată însă într-un amalgam fascinant cu admirație și respect. Apoi intră grosul combatanților, cu un anumit Sir mergând ușor aplecat, în haine modeste, acoperit de statura impozantă a jucătorilor.
Acum zece ani, Alex Ferguson, pe atunci fără particula Sir, se ducea în Italia și o împiedica pe Juve să ajungă pentru a patra oară consecutiv în finala Ligii. Acela a fost semnalul. Inspirată de clasa celui mai mare manager din istoria fotbalului britanic, Anglia a schimbat denumirea competiției supreme a cluburilor: Champions Premier League. Italia a rămas doar un produs de Serie.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER