Există viață și după Năstase la Wimbledon. Călcând apăsat pe urmele lui Nasty la dublu, Horia Tecău aduce din nou România într-o finală la cel mai mare turneu din lume, la doar un an după isprava din 2010. Nu a fost întâmplare nici anul trecut și nici acum, Tecău și Lindstedt pisându-și sistematic adversarii. Ieri a venit rândul lui Kas și Peya să se izbească de alianța româno-suedeză.
Pe măsură ce au avansat în competiție, Horia Tecău și Robert Lindstedt au căpătat și expunerea adecvată la Wimbledon. Astfel, perechea româno-suedeză a fost programată ieri pe Arena Centrală, imediat după reprezentația dată de Maria Șarapova, calificată în finală în dauna germancei Sabine Lisicki. În fața a peste 10.000 de spectatori, cei doi au regăsit rapid plăcerea de a juca pe terenul pe care anul trecut disputau prima și singura finală de Grand Slam a carierei. De două săptămâni au tot plănuit-o însă pe a doua, motiv întemeiat să nu rateze startul în disputa cu Christopher Kas / Alexander Peya. Cu servicii aproape ireproșabile și viteză de reacție la fileu, Tecău și Lindstedt au avut nevoie doar de vreo 30 de minute pentru a pune presiune pe adversari (6-3 primul set).
Emoții doar în setul secund În setul secund, cele două echipe s-au jucat cu emoțiile fanilor, dar jocul a fost în beneficiul spectatorilor. Mingile de break au alternat în ambele direcții, dar niciuna nu a fost fructificată, astfel că s-a ajuns în tie-break. Iar la „cules” de puncte, Tecău și Lindstedt au ieșit clar în avantaj (7-3). Cu 2-0 la seturi, finaliștii de anul trecut au zburdat pe teren, găsind rapid rezolvarea ecuației acestei semifinale. Break-ul a fost făcut chiar la început de set trei, motiv pentru Horia să ridice mâinile către cer, semn că „am făcut-o și pe asta”. Până la final, învingătorilor nu le-a mai rămas decât să-și fructifice avantajul serviciului, lucru care s-a și întâmplat: 6-2.
Locul 5 în lume și șanse mari pentru a prinde JO Efectele calificării în finală sunt multiple pentru Horia Tecău și partenerul său. Pe lângă glorie și bani, cei doi jucători au făcut un pas important și către Turneul Campionilor, unul dintre principalele obiective fixate pentru 2011. Cu 1.200 de puncte pe care și le-au asigurat deja, Tecău și Lindstedt au ajuns pe locul 5 în lume în clasamentul ATP al anului. Mai mult, punctele îi asigură lui Horia o clasare între cei mai buni jucători ai lumii în ierarhia ATP de dublu pentru cel puțin un an, românul având deja șanse sporite să prindă Jocurile Olimpice. Calificarea la competiția supremă de la Londra va fi dată de clasamentele din 1 iunie 2012, punctele de acum urmând să fie contabilizate.
A doua pereche de finaliști va fi cunoscută azi, în urma meciului dintre frații Bryan și Llodra / Zimonjic. Americanii i-au scos ieri din competiție pe câștigătorii de anul trecut, Melzer / Petzschner, după un 3-0 (6-3, 6-4, 6-4). Finala masculină de dublu se va disputa, cel mai probabil, mâine.
Welcome back, Maria! Șarapova a urcat în finală la Wimbledon, unde în urmă cu șapte ani cucerea primul titlu de Grand Slam din carieră. Principala favorită la titlu, după eliminarea liderului Caroline Wozniacki și a surorilor Williams, Maria Șarapova s-a calificat fără emoții, 6-4, 6-3 cu Sabine Lisicki. Rusoaica încearcă, după șapte ani, să repete triumful pe iarba londoneză. Mâine, în ultimul act, ea o va întâlni pe Petra Kvitova, care a învins-o în semifinale pe Victoria Azarenka cu 6-1, 3-6, 6-2.
Ladies, first!
Turneul internațional feminin BCR Open Romania (premii de 100.000 de dolari) va avea loc în perioada 18-23 iulie în București, la Academia de Tenis Herăstrău. Arena centrală va fi ridicată în jurul terenului 9 și va putea găzdui circa 1.700 de spectatori. Organizatorii au anunțat ieri că nu vor lipsi jucătoare precum Simona Halep, Irina Begu, Raluca Olaru și Elena Bogdan și că așteaptă mai multe prezențe din Top 100 WTA. „Calitativ vorbind, ne așteptăm la o participare foarte ridicată datorită poziționării în calendarul internațional al turneului, cât și a faptului că mai sunt doar câteva turnee pe zgură, după care toate jucătoarele de top se îndreaptă spre Statele Unite pentru a se pregăti pe suprafață hard înaintea US Open. De asemenea, avem șanse reale să vină măcar o jucătoare din primele 50 WTA. Numai Jelena Dokici dacă ar veni să-și apere punctele din ediția trecută și tot ar fi bine, pentru că este în top 50”, a spus directorul turneului, Marius Comănescu.
HANDBAL / Tragere CM 2013 România, în urna a doua a preliminariilor Naționala masculină își va afla duminică adversarele din grupele preliminare ale CM din 2013 (Spania). România (foto Vali Ghionea) a fost inclusă în urna a doua, alături de Bosnia, Israel, Letonia, Olanda, Elveția și Ucraina. Din urna întâi fac parte Austria, Belarus, Estonia, Grecia, Lituania, Muntenegru, Portugalia, iar în ultima urnă au fost incluse naționale necalificate în preliminariile CE 2012. Câștigătoarele grupelor se vor califica în play-off. HANDBAL / CE U17 FEMININ Junioarele joacă cu gândul la Mondiale Reprezentativa de junioare va juca pentru locurile 5-8 la CE de junioare din Cehia, după ce a pierdut ultimul meci din grupa principală, 26-32 cu Rusia, iar Danemarca s-a impus cu 31-24 în fața Suediei. România va întâlni azi echipa Franței (ora 14:00), cu o victorie urmând să-și asigure prezența la Mondialul din 2012, din Muntenegru.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER