Când a preluat Manchester City în 2008, șeicul Mansour Bin Zayed anunța nașterea unui colos în fotbalul englez. Puțini au crezut în proiectul său, dar arabul a folosit o rețetă de succes: a avut răbdare cu antrenorul Mancini și a cumpărat an de an cei mai buni jucători din Europa. După trei ani fără rezultate și 1,2 miliarde de euro cheltuite, „cetățenii” au reușit să „spargă” în sfârșit grupul dominator din Anglia, format din Manchester United, Chelsea, Arsenal și Liverpool. Deși Manchester City s-a instalat confortabil pe locul 1 după victoria incredibilă cu 6-1 pe terenul lui Manchester United și are cinci „lungimi” avans față de principala sa urmăritoare, Roberto Mancini nu vrea să se entuziasmeze prematur: „Despre titlu voi putea vorbi abia peste trei-patru săptămâni, dar e important pentru încrederea noastră că am învins pe «Old Trafford», unde nu multe echipe vor mai puncta. United încă este mai bună decât noi și vom schimba asta doar dacă vom lua titlul”. Iar italianul are toate atuurile de partea sa: un lot valoros, echilibrat și încrezător, care a început să fie conturat încă de acum trei ani. Sutele de milioane de lire cheltuite de șeicul Mansour ar fi fost însă în van dacă acesta nu ar fi avut răbdare să se contureze o echipă omogenă. Bin Zayed s-a lămurit rapid că Mark Hughes nu poate controla un vestiar garnisit de vedete, astfel că, după primul sezon, l-a adus pe Roberto Mancini, care a fost recomandat de cele trei titluri consecutive câștigate în Serie A cu Inter. La doar doi ani de la învestirea sa, Manchester City a devenit cea mai puternică trupă engleză a momentului, iar „cetățenii” visează la un nou titlu, după 53 de ani de secetă.
Succesul vestiarului: toată lumea are prieteni Mulți se întreabă cum a reușit Roberto Mancini să mențină unit un vestiar multicultural, plin de personalități explozive. Într‑un interviu acordat pentru BBC, Mancini a explicat că secretul unității grupului stă în faptul că nimeni nu se simte stingher în vestiar, unde fiecare are o „pereche” potrivită. Lotul este format din 10 englezi, patru balcanici (printre care și Pantilimon), trei argentinieni, trei ivorieni și doi francezi. Singurii care n-au un coleg apropiat sunt David Silva (Spania), Mario Balotelli (Italia) și Nigel de Jong (Olanda). De altÂfel, Costel Pantilimon declara la trei săptămâni de la transferul în Anglia: „Cel mai bine mă înțeleg cu Dzeko, dintre toți el vorbește cel mai mult cu mine”.
A fost cea mai proastă zi din istorie, dar ne vom reveni și va fi o provocare să reușim asta. Până în ianuarie vom fi ok. De obicei pățim așa, primim o lovitură pe parcurs și după ne revenim Sir Alex Ferguson, antrenor Manchester United
Avere de 40 de miliarde de euro Patronul lui City, șeicul Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan (41 de ani), tată a patru copii, este fratele conducătorului Emiratelor Arabe Unite și a studiat Științele politice în Statele Unite. Mansour s-a dedicat carierei politice, unde a activat și în domeniul educației, după ce a ocupat postul de prim-ministru al țării. Este implicat în afaceri cu petrol și are acțiuni la firmele Virgin Galactic (care se ocupă cu turismul spațial) și Daimler, fiind totodată recunoscut pentru faptul că este un călăreț iscusit. Are o avere de 40 de miliarde de euro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER