Echipa României a ocupat locul 9 la Ekidenul de la Chiba (Japonia), cu un timp de două ore, 13 minute și 39 de sutimi, rezultatul obținut fiind cu un minut și 24 de sutimi mai bun decât cel consemnat în 2010.
Această întrecere se derulează pe bază de invitații, pe lungimea Maratonului, în ștafetă de șase sportivi (trei fete și trei băieți), pe distanțe cuprinse între 5 și 10 km, la care se adaugă două rezerve care aleargă 5.000 m, pe stadion, la ediția din acest an fiind prezente Japonia, SUA, Kenya, Noua Zeelandă, Rusia, Polonia, Canada, Cehia și Austria. Ekidenul din acest an a fost adjudecat de către Kenya, care a reușit și două recorduri pe schimburile masculine.
„Chiar dacă drumul a fost lung, la aterizarea pe Aeroportul Narita din Tokyo am uitat de oboseală la întâlnirea cu gazdele, delegații niponi tratându-ne cu multă cinste pe traseul parcurs spre locul de cazare de la Nipon Aerobics Center, o locație minunată unde există o bază sportivă de excepție, dotată cu tot ce îți poți imagina, în care oameni de toate vârstele fac mișcare, aleargă individual sau în grupuri. Concursul s-a desfășurat într-o organizare fără cusur, delegații din toate țările având la dispoziție ecrane uiriașe, pentru a putea urmări evoluția concurenților. Echipa noastră l-a avut în primul schimb pe Ionuț Enache (CSM Onești; 5.000 m – 14:40; loc 11), urmat de către Roxana Bârcă (CSA Steaua; 5.000 m – 16:00; loc 6), preluată de către Nicolae Soare (CSU Știința Bacău; 10.000 m – 30:31; loc 11), Cristiana Frumuz (CSU Galați; 5.000 m – 17:00; loc 11), Marius Ionescu (CSM Craiova; 10.000 m – 30:25; loc 6), pe ultimul schimb, de 1.795 m, fiind cronometrată în 25:03 Paula Todoran (CSM Zalău – loc 10). La finalul cursei, echipa României a înregistrat un timp de 2h13:39, un rezultat care a plasat team-ul tricolor pe a noua poziție. Ekidenul din acest an a fost adjudecat de către Kenya, care a reușit și două recorduri pe schimburile masculine. Toți atleții noștri au concurat cu simțul răspunderii, dând dovadă de spirit de echipă, rezultatul obținut fiind cu 1:24 mai bun decât cel consemnat anul trecut. Putem concluziona că a fost o competiție reușită, unde România a evoluat alături de cele mai renumite țări la semifond și fond și unde sportivii noștri au fost apreciați și aplaudați în această companie de excepție. În cele 11 ore de zbor până la escala de la Amsterdam, m-am gândit cu considerație și respect la colegii mei antrenori, la staful federației și la atleții români care, indiferent de situația socială, politică sau materială, formează o adevărată echipă și reprezintă cu succes și onoare culorile României”, a declarat, pentru site-ul fra.ro, Daniela Macovei de la LPS Botoșani, prezentă la fața locului.
Ultima întrecere internațională a anului se va consuma în data de 11 decembrie și anume Campionatul European de cros, programat să se desfășoare la Velenje (Slovenia), unde România va fi reprezentată de trei echipe, având ca obiectiv obținerea a trei locuri 4-6. Iată componența lotului tricolor: Junioare – Ioana Doagă, Anca Bunea, Mădălina Florea, Adelina Panaet; Juniori – Claudiu Cimpoeru, Alexandru Staicu, Claudiu Bâscă, Cosmin Căldăroiu; Tineret, individual – Nicolae Soare; Senioare – Roxana Bârcă, Ancuța Bobocel, Cristina Casandra, Paula Todoran, Cristiana Frumuz.
La 1 decembrie, în premieră, ABAF (Asociația Balcanică de Atletism) va organiza la Pravets (Bulgaria), Gala laureaților din acest areal geografic, în care vor fi premiați cei mai titrați atleți ai acestui an, la masculin/feminin, dar și pe viitoarele stele, de asemenea, la fete și băieți.
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER