Nu doar fotbaliștii ajung cu genunchii în piuneze, ci și arbitrii. Alexandru Deaconu (foto – 39 de ani) s-a operat înainte de Sărbători din cauza unor probleme mai vechi și va intra în 2012 așa cum se întâmplă și cu jucătorii aflați în situații similare, adică imobilizat la pat.
Arbitru FIFA din 2005, Alexandru Deaconu a avut un început de sezon încărcat, cu 14 meciuri numai în Liga I, din 18 etape! Alergătura între cele două careuri, dar și spre băncile tehnice, unde a avut de lucru cu antrenorii supărați pe deciziile sale, i-au uzat genunchii bucureșteanului. „Au fost niște probleme care s-au acutizat în timp. Am preferat să le rezolv acum, chiar dacă asta a însemnat să-mi dau Sărbătorile peste cap”, a declarat Deaconu pentru ProSport.
Răuvoitorii ar spune că problemele lui Alexandru Deaconu s-ar trage de fapt de la blestemele „stegarilor”. După meciul Steaua – FC Brașov (scor 1-0), unde Diaconu a acordat un penalty total aiurea la o simulare a lui Mihai Costea, patronul Brașovenilor, Ioan Neculaie, a afurisit întreaga brigadă de arbitri. De suferință a avut parte doar Deaconu, deși decizia pe care acesta a luat-o atunci s-a bazat pe o semnalizare venită de la asistentul Cristi Nica.
Peste media Ligii I
Pe ansamblu, Alexandru Deaconu a avut o primă jumătate de an bună. În afara erorii de la meciul cu Steaua, care nu i se poate imputa decât într-o oarecare măsură, „arbitrul Brichetă”, cum i se spune din 2008, de la celebrul meci Rapid – Steaua, a avut prestații peste media Ligii I. Greșeli majore a mai făcut doar la sfertul de Cupă dintre Dinamo și Petrolul Ploiești (scor 2-1), unde a călcat strâmb de două ori. De contestații a mai avut parte și de la Mediaș, dar nu pentru vreun ajutor dat adversarilor, ci pentru că nu a întrerupt meciul de la Tg. Jiu într-un moment în care Paul Pârvulescu se accidentase destul de grav. „A pus viața jucătorului în pericol”, a tunat atunci Ioan Horoba la adresa lui.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER